Αποκλεισμός των τεχνικών Τύπου απ΄το ταμείο Τύπου! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Αποκλεισμός των τεχνικών Τύπου απ΄το ταμείο Τύπου!

email-Δελτίο Τύπου
από Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.*



"Και Πάλλη κοροϊδία για τους Τεχνικούς της Ιδιωτικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.
Αγανάκτηση και οργή προκαλεί στους εργαζομένους Τεχνικούς η συστηματική κοροϊδία σχετικά με την αντιμετώπιση των καίριων ασφαλιστικών προβλημάτων τους. Λίγες ημέρες πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου η υπουργός Απασχόλησης διαβεβαίωνε τους εκπροσώπους μας ότι: «εμείς - εγώ βλέπω θετικά την ένταξη των Τεχνικών της ιδιωτικής και δημοτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Εργαζομένων στα ΜΜΕ» με την παρατήρηση να μελετηθούν σχετικά στοιχεία. Με κατάπληξη, λοιπόν, διαπιστώνουμε για μιαν ακόμα φορά την -αδικαιολόγητη, περίεργη και έξω από κάθε νομική και λογική αντίληψη- εξαιρούνται οι Τεχνικοί της ιδιωτικής και δημοτικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης από το Ταμείο όπου, σύμφωνα άλλωστε και με την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας συντακτών και υπαλλήλων στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο- δικαιωματικά ανήκουμε.
Η κυρία Πετραλιά οφείλει δημόσια να εξηγήσει τους λόγους αναίρεσης των δεσμεύσεών της, με τον αποκλεισμό των Τεχνικών, αλλά και να εξηγήσει –εκτός από τα άλλα ζητήματα- ειδικότερα για το Ταμείο των ΜΜΕ την κατεύθυνση διατήρησης των προνομίων, μεγέθυνσης των ασφαλιστικών ανισοτήτων και συντήρησης των αντιφάσεων, που μαθηματικά σε συνδυασμό με τις άλλες διατάξεις του νόμου οδηγούν σταδιακά στην συνολική κατάρρευση –των υφιστάμενων Ταμείων Τύπου. Η φύση της εργασίας, ο μικρός αριθμός (1200) των εργαζομένων Τεχνικών ιδιωτικών και δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, η συμβολή τους στην παραγωγή ασφαλιστικών πόρων (αγγελιόσημο) και ο ρόλος τους στην Ενημέρωση είναι στοιχεία αδιαπραγμάτευτα.
Ζητάμε, επίσης, την άμεση παρέμβαση του κ. Ρουσσόπουλου, ως αρμόδιου των ΜΜΕ Υπουργού, για την αποκατάσταση ενός νόμου ο οποίος στο μέρος που αφορά τα ΜΜΕ όπως κατατίθεται κρίνεται ως αντισυνταγματικός.
Ζητάμε την στήριξη των συναδέλφων μας σ΄ ένα αγώνα που ορθολογικοποιεί μια στρεβλή και άνιση μεταχείριση των Τεχνικών, που θωρακίζει το Ταμείο μας απέναντι στις μεθοδεύσεις που θα φέρουν την κατάρρευσή του, που δυναμώνουν την ενότητα και αλληλεγγύη των εργαζομένων, που απομονώνουν και περιθωριοποιούν αυτούς που επιδιώκουν μια υποτελή ενημέρωση κι ένα διασπασμένο συνδικαλιστικό κίνημα
Απαιτούμε σήμερα να σταματήσει επιτέλους ο καταφανής εμπαιγμός μας και τα σκωτσέζικα ντουζ του τύπου «μπαίνετε - δεν μπαίνετε», ή διαβεβαιώσεις που έχουν τόσες φορές καταλήξει σε διαψεύσεις, ώστε όταν μας δίνονται οι πρώτες να περιμένουμε πάντα και τις δεύτερες και πάντα να επιβεβαιωνόμαστε. Είναι πραγματικά θλιβερό η Πολιτεία με τη στάση της να κλονίζει και να τραυματίζει τόσο βαθιά την εμπιστοσύνη του πολίτη προς αυτήν.
Καλούμε τους συναδέλφους Τεχνικούς της ιδιωτικής και δημοτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα."


"Με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΗΕΑ κου Πάνου Σόμπολου
Με συνεντεύξεις του χθες, Κυριακή 9 Μαρτίου 2008, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, μεταξύ άλλων, δηλώνει ότι: «θεωρώ αδικία την μη ένταξη των Τεχνικών της Τηλεόρασης και της Ραδιοφωνίας στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού στα ΜΜΕ» και δημόσια δεσμεύεται ότι: «θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις προς κάθε κατεύθυνση για να ενταχθούν στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού στα ΜΜΕ και να αποκατασταθεί η αδικία».
Η δήλωση του συναδέλφου Πάνου Σόμπολου είναι καλόδεχτη. Χαιρόμαστε, μάλιστα, επειδή η παραπάνω θέση του κατατίθεται αυτή την φορά, δημόσια, έστω και αν έγινε αργοπορημένα, μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου. Όμως χρόνος υπάρχει, αρκεί να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες πράξεις.
Θεωρούμε λοιπόν πολύ χρήσιμο να υπάρξει στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, μαζί με τις άλλες επισημάνσεις για την διόρθωση άλλων στρεβλώσεων του νομοσχεδίου, μια επίσημη πρόταση και για το δικό μας θέμα. Με δεδομένο μάλιστα ότι μέχρι σήμερα η ΕΣΗΕΑ, παρότι εμείς πολλές φορές το ζητήσαμε, δεν είχε τοποθετηθεί σχετικά με την ένταξη των τεχνικών στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού στα ΜΜΕ, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσει η σύγχυση η οποία πάντοτε διευκολύνει την εκάστοτε κυβέρνηση να παράγει δικαιολογίες.
Κάτι τέτοιο θα είχε μάλιστα ιδιαίτερη σημασία επειδή έχουν γίνει για το θέμα μας αντικρουόμενες δηλώσεις, όπως για παράδειγμα των: κου Δημήτρη Τσαλαπάτη και κου Κώστα Μπετινάκη που είναι κατά της ένταξής μας στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού στα ΜΜΕ και των: κου Παναγιώτη Ράμμου, κου Αντώνη Νταβανέλου, κας Νανάς Νταουντάκη, κου Δημήτρη Τρίμη, κου Νίκου Φίλη, που έχουν δημόσια ταχθεί υπέρ της ένταξής μας στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού στα ΜΜΕ από την πρώτη στιγμή.
Αυτή η, αναμενόμενη πλέον μετά τη χθεσινή δήλωση του συναδέλφου Πάνου Σόμπολου, θετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια για να αποκατασταθεί μια χρόνια, όπως η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου παραδέχεται, αδικία και θα θωρακίσει την ενότητα των εργαζομένων. Παράλληλα θα απομονώσει πρόσωπα και πολιτικές που με τη συντήρηση αδικιών και ασφαλιστικών ανισοτήτων στην πραγματικότητα υπηρετούν τη διάσπαση του εργατικού κινήματος και μεθοδεύουν ουσιαστικά την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος.
Οι Τεχνικοί έχουμε αποφασίσει τη δυναμική διεκδίκηση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων με κάθε τρόπο και σε όλα τα επίπεδα. Ευχαριστούμε όλες τις Ενώσεις και τις παρατάξεις που συμπαρίστανται μέχρι στιγμής στον αγώνα μας. Μαζί τους νιώθουμε πιο ισχυροί στην ειλημμένη απόφασή μας για μια κινητοποίηση μέχρι την τελική μας δικαίωση.
Τα Διοικητικά Συμβούλια

Ε.Τ.Ι.Τ.Α www.etita.gr
Ε.Τ.Ε.Ρ www.eter.gr
Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε www.etitbe.gr
Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ www.etermth.gr "
*Οι τεχνικοί ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης διαμαρτύρονται για την εξαίρεσή τους απ΄το "Ταμείο Τύπου"όπου και θα υπάγονται πλεόν,σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όλοι οι -υπόλοιποι- εργαζόμενοι στον Ελληνικό Τύπο.

5 σχόλια:

  1. Τώρα βγαίνουν στο φως τα ίσως λάθη του Βενιζέλου το 1912-1922.

    Ο ελληνικός στρατός το 1912 έπρεπε να βαδίσει προς το Μοναστήρι.
    --------------

    Προτάσεις για σκέψη:

    1. Αυτόνομο κρατίδιο Ηπείρου με προοπτική εξάπλωσης προς τα βόρεια, στα όρια του ιστορικού πασαλικιού της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Σχεδόν μέχρι τη Σκόδρα! Η πλειοψηφία αυτού του πληθυσμού θα είναι ελληνική. Θα υπάρχουν εντός του Τσάμηδες, Τόσκηδες, Γκέκηδες ή όσοι άλλοι θέλουν, στα πλαίσια ισοπολιτείας.

    2. Αυτόνομο κρατίδιο Μακεδονίας ανατ+δυτ Θράκης με προοπτική εξάπλωσης προ τα βόρεια αν το θέλουν οι τοπικοί πληθυσμοί. Στα όρια των ιστορικων βιλαετιών της Θεσσαλονίκης, του Μοναστηρίου κλπ.
    Κι εδώ ισοπολιτεία μεταξύ ελλήνων, τούρκων βουλγάρων, σλαβομακεδόνων και άλλων. Το ελληνικό στοιχείο είναι πλειοψηφία σε αυτές τις περιοχές, αυτό θα ασκεί διοίκηση.

    3. Αυτόνομο κρατίδιο στις ιστορικές περιοχές του δουκάτου των Αθηνών, του δεσποτάτου του Μορέως, του πριγκιπάτου της Αχαΐας, του πασαλικιού της Ρούμ-ελης… Εδώ οι Ρουμ- και οι κάτω απ΄τ αυλάκι είναι το κυρίαρχο στοιχείο 99% Ας τα βρουν μεταξύ τους Θυμηθείτε τις τοπικίστικες εκστρατείες Μοραϊτών οπλαρχηγών στη Ρούμελη και αντίστροφα το 1821-1830

    4. Αυτόνομο κρατίδιο νησιωτικής Ελλάδας με προοπτική ενσωμάτωσης των δυτικότροπων περιοχών της Μικράς ασίας. Όπως ήταν μέχρι το 1922. Η οικονομική γέφυρα προς την ανατολή.

    5. Αυτόνομη περιοχή Κρήτης με προοπτική δημιουργίας βάσης για εμπορικής-πολιτιστικής εξόρμηση σε Μέση Ανατολή - Αφρική (Αίγυπτο. Λβύη, Μαρόκο, κλπ

    6. Αυτόνομη περιοχή Ιονίων Νήσων… αυτή να γίνει το Λας Βέγκας- Χονγκκονγκ - Λιχτενστάιν της περιοχής

    Κι όλα αυτά σε μια χαλαρή συνομοσπονδία του τύπου ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ.

    Κι αμα δε κάτσειξαναγυρνάει,.
    όπως έγινε με την Αίγυπτος και τη Συρία, την Ηνωμένη Αραβική Δημοκρατία.

    Θα είναι μια άλη συνέχεια της προ του 1922 κατάστασης, που μπορεί και να μας συμφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. POSO XAZOI MPOREI NA EISTE GIA NA PERIMENETE AP'TON SOMPOLO MA SAS VOHTHHSEI?
    EDW GIA TOUS DHMOSIOGRAFOUS DEN TON NOIAZEI KALA KALA,ME SAS THA ASXOLEITHEI?
    GRAMMENOUS SAS EXEI.
    KSERW TI LEW..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μισα λαμογια μεσα στο ταμειο τυπου
    Μισα λαμογια εξω.
    Δε σας χωραει ολους φαινεται.
    Ειστε πολλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΘΙΓΟΜΑΣΤΕ ΑΠ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.
    ΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΧΑΘΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. periergo pou de sas valane esas sto tameio typou.
    oi enwseis sas prepei ksypnhsoun.me to stauro sto xeri de ginetai tipota

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share