"Σαν να μου έκαιγαν το σπίτι".. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

"Σαν να μου έκαιγαν το σπίτι"..

Ο 23χρονος Σ. Κ.πριν από έναν χρόνο,βρισκόταν στο Σύνταγμα ως εύζωνας της Προεδρικής Φρουράς και ήταν εκείνος που κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του,άγνωστοι ,στη διάρκεια επεισοδίων,έκαψαν το φυλάκιο μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη.
Σήμερα ο Σ.Κ. μιλά στην εφημερίδα " Τα Νέα" και περιγράφει το απόγευμα της 8ης Μαρτίου.
«Ακίνητος, ως εύζωνας, στο Σύνταγμα διέκρινα έναν κουκουλοφόρο να πλησιάζει με πεντόλιτρο μπιτόνι στα χέρια! Περιέλουσε το φυλάκιο του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, αμέσως του έβαλε φωτιά. Για να σιγουρευτεί πως θα αρπάξει για τα καλά, έριχνε συνεχώς κι άλλη βενζίνη, ώσπου τα κατάφερε, το έκαψε...».
Πολίτης πια,εδώ και επτά μήνες, ο 23χρονος ο οποίος εργάζεται σήμερα ως δάσκαλος λέει πως:"Οι εικόνες της τρίωρης κόλασης που έζησα χαράχτηκαν, , εφ΄ όρου ζωής στο μυαλό μου." «Όλοι οι εύζωνες έχουμε εκπαιδευτεί ώστε σε περίπτωση απρόοπτου γεγονότος να παραμένουμε ψύχραιμοι, πάση θυσία ακίνητοι στις θέσεις μας. Όσα όμως έγιναν εκείνη την ημέρα ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο...». Εκείνο το απόγευμα είχε σταθεί στο μνημείο στις 4 το απόγευμα. «Ένα τέταρτο αργότερα πέρασε από μπροστά μας, στην Αμαλίας, η πορεία των φοιτητών, τεράστιο πλήθος. Στη θέα των αστυνομικών που ήταν σε απόσταση στη Βουλή, αρκετοί από τους νεαρούς τα έβαλαν αμέσως μαζί τους, γιουχάροντάς τους», περιγράφει. Η σπίθα ανάβει τελικά στις 4.30. «Μόλις ο τρίτος εύζωνας παρατηρητής ήρθε μπροστά μας και έδωσε, χαιρετώντας μας στρατιωτικά, το σύνθημα να ξεκινήσουμε τον προβλεπόμενο βηματισμό του ημιώρου, εκεί πια μια μικρή μερίδα διαδηλωτών εξοργίστηκε. Άρχισαν να χειρονομούν και να μας αποδοκιμάζουν με συνθήματα κατά του στρατού, να μας πετούν πέτρες και ξύλα, να ανεβαίνουν ομαδικά στον χώρο του μνημείου! Είδα να έρχονται κατά πάνω μας καμιά δεκαπενταριά άτομα με κράνη και κουκούλες. Ελάχιστα λεπτά αργότερα, όταν σταθήκαμε και πάλι στα ξύλινα σπιτάκια- τις σκοπιές μας- οι πέτρες εναντίον μας έπεφταν βροχή! “Μπείτε μέσα, μη χτυπήσετε!”, μας ζήτησε αρχικά ο παρατηρητής. Ώσπου μια πέτρα έσπασε το τζάμι στη σκοπιά μου. Τότε ήταν που είπα μέσα μου, “χαθήκαμε!”».
Ο αξιωματικός που έφθασε στο μνημείο έσπευσε να καλύψει το δίδυμο των ευζώνων και το οδήγησε έξω, πίσω από τη σκοπιά. «Και πάλι ωστόσο, ανενόχλητοι αυτοί άρχισαν και από τα πλάγια να μας πετροβολούν, επέμεναν να μας έχουν στόχο!», αφηγείται ο κ. Κίττας. Με σοβαρή καθυστέρηση, παρεμβαίνει τελικά η Αστυνομία. «Τελείως απαθής την περισσότερη ώρα, έκανε αργά το πρώτο “ντου”. Όχι όμως εναντίον των 10-15 κουκουλοφόρων, αλλά κυνηγώντας στον δρόμο τους υπόλοιπους- τους χιλιάδες διαδηλωτές! Τα δακρυγόνα δεν είχαν τελειωμό, η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική», θυμάται ο Σταύρος Κίττας που πολύ σύντομα στεκόταν και πάλι κόκαλο στη θέση του. Επίσης απτόητοι ωστόσο, οι λιγοστοί νεαροί φτάνουν πια μέχρι τα σκαλιά του μνημείου. Ένας από αυτούς βάζει φωτιά στο φυλάκιο του παρατηρητή! «Όταν είδα και τη φωτιά, έτρεμε το φυλλοκάρδι μου. Όσο προσκολλημένος και να είσαι στον ρόλο σου, δεν γίνεται διαφορετικά. Αστραπιαία μου πέρασε από το μυαλό ότι θα έρθει να μας κάψει και εμάς. Φοβήθηκα, γιατί ήμουν ένας- ο στόχος- και από κάτω οι πολλοί, ευτυχώς διαψεύστηκα! Ραγίζει πάντως η καρδιά σου να βλέπεις Έλληνες, ανθρώπους της ηλικίας σου, για μια απερισκεψία της στιγμής να μη λογαριάζουν τα σύμβολα της πατρίδας τους. Είναι σαν να καίνε το ίδιο σου το σπίτι...», τονίζει. Μέσα σε όλα, έχει να θυμάται και τον διοικητή της Φρουράς Νικόλαο Τζανή, ο οποίος είδε από κοντά όλα όσα είχαν προηγηθεί. «Ύστερα από τρεις ώρες, όταν κατέφθασαν τελικά οι δύο εύζωνες που θα μας αντικαθιστούσαν, πάνω στον βηματισμό της αλλαγής, με το τσαρούχι μας ακόμα υψωμένο, επιτόπου μας έδωσε συγχαρητήρια. “Μπράβο λεβέντες μου, πέντε μέρες τιμητική άδεια από μένα!”, ήταν η επιβράβευσή μας».

10 σχόλια:

  1. KAI GIATI RE GREECE-SALONIKA EXEIS ME MEGALA KOKKINA GRAMMATA TO "Όχι όμως εναντίον των 10-15 κουκουλοφόρων, αλλά κυνηγώντας στον δρόμο τους υπόλοιπους- τους χιλιάδες διαδηλωτές!"
    AYTO SE KAIEI??TO OTI KONTEPSAN NA TON KAPSOUN ZWNTANO DE SAS LEEI TIPOTA?
    E?LAMOGIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ότι η αστυνομία έχει πάρει φόρα να μας γυρίσει πίσω ολοταχώς στην εποχή της Χούντας δεν το έχει καταλάβει κανείς;

    Το ότι οι κουκουλοφόροι είναι της Αστυνομίας το έχετε πάρει πρέφα; Υπάρχουν και μαρτυρίες γι'αυτό, όπου στη Σαλονίκη κουκουλοφόροι κατέβαιναν από κλούβες.

    Η αστυνομία φυσικά δεν θα έπιανε τους δικούς της.

    Για τους κινδύνους των Ευζώνων, αφού πάντα είναι εκεί οι ανώτεροί τους για έκτακτες περιπτώσεις (ειδικά τότε), είναι μάλλον παραπλανητικό το σκηνικό με "το καιόμενο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη".

    Αλλά το ότι 43 άτομα έπειτα πήγαν "για τσάι" ουδόλως μας απασχολεί βέβαια. Ούτε ότι μερικούς μήνες αργότερα η αστυνομία κάλυπτε σαφέστατα τη Χρυσή Αυγή.

    Είμαστε άξιοι της τύχης μας λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και "για τσάι" σημαίνει "επίσκεψη" στη ΓΑΔΑ. Με τις ανάλογες ανέσεις βέβαια έτσι; Μην ξεχνιέσαι Ελληνάρα.

    Η Χούντα σου αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ.
    Ο ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ Ο ΕΥΖΩΝΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΡΑΣ ΥΠΑΚΟΥΓΕ ΔΙΑΤΑΓΕΣ. ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΠΟΡΙΑ
    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΟΙ ΕΥΖΩΝΟΙ? ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ? ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΥΛΑΞΙΣ? ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΣΟΥΖΑ ΚΑΙ ΑΠΑΘΗΣ? ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΤΟΥ ΡΙΧΝΑΝΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΙΓΑΝΕ ΣΑΝ ΛΑΜΠΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΟΥΖΑ ΘΑ ΚΑΘΟΤΑΝΕ? ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ? ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ. ΜΗΠΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ GREECE-SALONIKA BLOG. ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΝΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ (Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ) ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΔΡΑΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περα απο τις βρισιες αμορφωτων ανεγκεφαλων κατα του ευζωνα η ουσια ειναι η θρασυτατη επιθεση. Αμα ομως ειχε σφαιρες στο οπλο και ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΤΑΝ το μνημειο τραυματιζοντας 'η σκοτωνοντας καποιο κωλοπαιδο κουκουλοφορο [να΄ταν και αλβανος!] να'βλεπα τοτε τους 'προοδευτικαριους' τι θα τΣΥΡΙΖΑΝ.. Και παντα τα κωλοπαιδα τσουρμο κατα ενος αφου ξερουν οτι θα τρεξουν οι τσ-ουπρες στην αστυνομια να απειλησουν για να τους βγαλουν. Αν ειναι και προβοκατορες της αστυνομιας αναμεσα ας το αποδειξουν οχι αοριστιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΤΕ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΧΙΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ
    ΟΙ ΕΥΖΩΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΠΛΙΣΤΟΥΝ.
    ΦΡΟΥΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΙΣΜΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. exoun ta tsarouxia re polemarxoi..
    ki allo oplo theloun?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΤΣΟΛΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕ ΠΕΡΙΦΑΝΟΣ
    ΟΠΟΣ ΕΜΑΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ως Εύζωνας και γω, οφείλω να πω μερικά πράγματα. Ο Εύζωνας δεν φυλάει, αποδίδει τιμές. Αν φυλούσε, δεν θα φόραγε την τιμημένη στολή, θα φόραγε παραλλαγή, θα κρατούσε γεμάτο όπλο και θα έστελνε στα θυμαράκια κόσμο. Όσο για το "μπράβο ρε τσολιά, μας συγκίνησες με τις παπάρες σου", απλά σε λυπάμαι φίλε, γιατί δεν φτάνεις ούτε μια τρίχα από το νταμάρι που δεν κούνησε από τη θέση του. Αντί να λες "μακάρι να ήμουν στη θέση του", όπως όλοι όσοι πήγαμε εκεί με τιμή και καμάρι, μου πετάς μαλακίες και καλά επαναστατικές. Και να σου πω και κάτι? Ζωντανό να τον καίγανε, άχνα δεν θα έβγαζε, προσοχή και με το οπλο παρα πόδα θα έπεφτε. Γιατί η μεγάλη του διαφορά με σένα δεν είναι ούτε 20 εκατοστά, ούτε 10 κιλά @ρχίδι@ παραπάνω. Η διαφορά είναι ότι αυτός πιστεύει σε κάτι ενώ εσύ Πηγαίνεις σαν βόδι νομίζοντας ότι κάποιος είσαι. Εύζωνα, ότι και να σου πουν, εσύ ξέρεις...

    Με τιμή
    Τρ.Π, 2004Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share