"Έλληνες,το επόμενο Κόσοβο μπορεί να είναι είστε εσείς".. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 6 Απριλίου 2008

"Έλληνες,το επόμενο Κόσοβο μπορεί να είναι είστε εσείς"..

"Μην αναγνωρίζετε το Κόσοβο, όχι επειδή είστε φίλοι της Σερβίας, αλλά επειδή αυτό είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας.Μπορεί να είστε το επόμενο Κόσοβο"..υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Μπόζινταρ Τζέλιτς!
Μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση να μην αναγνωρίσει το Κόσοβο, παρά τις πιέσεις των Αμερικανών, στέλνει μέσα από τη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» και την Α.Πελώνη ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, ενώ επικρίνει όσες ευρωπαϊκές χώρες αναγνώρισαν το κρατίδιο ότι «έκαναν ό,τι τους είπε η Ουάσιγκτον».
"Αν επιτρέψετε να αναγνωριστεί το Κόσοβο, δεν μπορείτε να εμποδίσετε παρόμοια συμβάντα στο μέλλον",
λέει με νόημα ο Μπόζινταρ Τζέλιτς, αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος του φιλοδυτικού προέδρου της χώρας Μπόρις Τάντιτς. Και προσθέτει:

«Η εύρεση μιας συμφωνίας ανάμεσα στο Βελιγράδι και την Πρίστινα είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι καμιά χώρα στην Ευρώπη δεν θα διεκδικήσει ποτέ μέρος άλλης χώρας στην περιοχή. Θα κλείσουμε το κουτί της Πανδώρας στην Πρίστινα, αλλά και στο Σαράγεβο, την Μπάνια Λούκα, τα Σκόπια, την Κύπρο. Δεν ζητάμε πολλά όταν λέμε ότι το Βελιγράδι πρέπει να είναι μέρος, αλλά και εγγυητής της λύσης. Για να μην αναφέρω ότι μια αμοιβαία αποδεκτή λύση είναι σύμβολο για όλους τους λαούς της περιοχής και του κόσμου να βρίσκουν το δίκιο τους μέσα από τη διαπραγμάτευση και όχι μέσα από τρομοκρατικές επιχειρήσεις. Το να δίνεις ανεξαρτησία σε κάθε ομάδα που αρχίζει να σκοτώνει και να πολεμά, είναι το χειρότερο κίνητρο. Οι Αμερικανοί έρχονται και παρέρχονται. Οι Έλληνες και οι Σέρβοι θα βρίσκονται πάντα σε αυτή την περιοχή".
-Πάντως,οι πληροφορίες λένε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το Κόσοβο,αλλά όχι αυτή τη στιγμή...
Θα δούμε... Όταν οι Έλληνες μας λένε ότι τους ασκούνται πιέσεις για να αναγνωρίσουν το Κόσοβο, τους λέμε ότι μια μικρή και αδύναμη χώρα, όπως η Ρουμανία, κατάφερε να αντισταθεί στις πιέσεις και δεν έπαθε τίποτα. Η Ελλάδα δεν θα πάθει τίποτα τρομερό αν δεν αναγνωρίσει το Κόσοβο και λόγω και των Σκοπιανών έχει κάθε λόγο να το κάνει. Οι Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Σερβία μού λένε ότι ασκούν συνεχώς πίεση στην κυβέρνηση να μην το αναγνωρίσει. Η Ελλάδα έχει επενδύσει 1,8 δισ. στη Σερβία κι αυτές οι επενδύσεις μπορεί γρήγορα να φτάσουν τα 10 δισ. Είναι και θέμα κοινού συμφέροντος. Το μήνυμά μας σε όλες τις χώρες της περιοχής είναι: Σκεφτείτε το καλά! Μπορεί να είστε οι επόμενοι! Μέχρι στιγμής μόνο τρεις μουσουλμανικές χώρες, η Τουρκία, το Αφγανιστάν και η Σενεγάλη έχουν αναγνωρίσει το Κόσοβο. Η μεγαλύτερη στον κόσμο μουσουλμανική χώρα, η Ινδονησία, δεν θα αναγνωρίσει το Κόσοβο. Ούτε η Αλγερία, η Λιβύη, το Αζερμπαϊτζάν. Είναι η πρώτη φορά μετά το 1945 που κάποιος προσπαθεί να διαλύσει μια ειρηνική δημοκρατική χώρα.
-Εντέλει,έχετε καταλάβει ποιο είναι το στρατηγικό σχέδιο των Αμερικανών στην περιοχή;
Ειλικρινά, δεν ξέρω. Πέρασα έξι χρόνια της ζωής μου στις ΗΠΑ, σπούδασα τρία χρόνια στο Χάρβαρντ, δούλεψα εκεί και δεν καταλαβαίνω αυτή την παράλογη πολιτική. Αν πρόκειται για την επίδειξη στάτους υπερδύναμης, η μονομέρεια ποτέ δεν βοήθησε καμιά υπερδύναμη. Ίσως το κάνουν για να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις που έδωσαν, αλλά οι συνθήκες άλλαξαν. Είδαμε ότι παρά τη μαζική παρουσία διεθνών δυνάμεων στο Κόσοβο, τα τελευταία 9 χρόνια, 3.000 Σέρβοι σκοτώθηκαν από Αλβανούς, περισσότερα από 140 μοναστήρια του Μεσαίωνα καταστράφηκαν, και οι διεθνείς οργανισμοί μιλούν για εμπόριο ναρκωτικών, πορνεία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων, διαφθορά. Σε καμιά περίπτωση το Κόσοβο δεν απέδειξε ότι αξίζει να γίνει ανεξάρτητο κράτος. Είναι λυπηρό να ακούμε κάποιους Ευρωπαίους ηγέτες να αναγνωρίζουν το Κόσοβο, επειδή έτσι τους είπε η Ουάσιγκτον."

11 σχόλια:

  1. NAI KALA TWRA FOBHTHHKAME..TI EIMASTE RE MEGALE?KSYPOLYTOI SLAVOI??SAN ESAS?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. NAI KALA TWRA FOBHTHHKAME..TI EIMASTE RE MEGALE?KSYPOLYTOI SLAVOI??SAN ESAS?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΤΟΥΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΔΕΙΛΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΛΥΣΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΑΦΕΙ ΜΑΖΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ.
    ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΛΥΣΗ ΤΥΠΟΥ ΙΜΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιστεύω πως σε αυτό θα έπρεπε να επικεντρωθούμε ,να λύσουμε τα προβλήματα ιστορίας που προκύπτουν με ιστορικούς που θα είναι αντικειμενικοί και να μην χαρισθούν ούτε σε εμάς αλλά ούτε και σε αυτούς, ώστε πρώτα να συζητάμε και οι δύο λαοί πάνω σε κοινή βάση και όχι ο καθένας με ότι έχει μάθει από το σχολείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιστεύω πως σε αυτό θα έπρεπε να επικεντρωθούμε ,να λύσουμε τα προβλήματα ιστορίας που προκύπτουν με ιστορικούς που θα είναι αντικειμενικοί και να μην χαρισθούν ούτε σε εμάς αλλά ούτε και σε αυτούς, ώστε πρώτα να συζητάμε και οι δύο λαοί πάνω σε κοινή βάση και όχι ο καθένας με ότι έχει μάθει από το σχολείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με εκατονταδες χιλιαδες αλβανους [ακομα αγνωστος ο ακριβης αριθμος!] να εγκαθιστανται παντου, να αγοραζουν σπιτια, μαγαζια, γη με ξεπλυμενα χρηματα απο την κοσσοβαρικη μαφια και αφθονα δανεια Ελληνικων και Αμερικανικων τραπεζων [τα παραμυθια περι δουλευταραδων ειναι μονο για τους ΣΥΝασπισμενους και τους αφελεις], με οικογενειακα επιδοματα απο τον ΟΑΕΔ, με τα κρατικα μαιευτηρια να μην προλαβαινουν να ξεγεννανε τις νεαρες αλβανες [ενα στο σχολειο-ενα στο χερι-ενα στο καροτσι και ενα στην ..κοιλια], με μια τσυριχτη 'ελληνικη' κρατικοδιαιτη μειοψηφιουλα να τους στηριζει φανατικα, μεχρι ερωτηση κατεθεσε ο αλαβανος [ολως τυχαιως] για να μπορουν να αγοραζουν περιουσιες στην παραμεθοριο Ηπειρο, ειναι απλα θεμα χρονου και ας χαμογελανε μερικοι. Στην Γιουγκοσλαυια χρειαστηκαν 60 χρονια μετα το 1943 που τους πρωτοεδωσαν ανεξαρτησια οι Γερμανοι ναζι, εδω οπως παμε σιγουρα δεν θα χρεισθουν ουτε τα μισα και μιλαμε για μονο 10-15 χρονια εποικησης. Και οσοι θεωρουν τον καταναλωτισμο ως απορροφητικο μαξιλαρι ας σκεφτουν οτι στο Κοσσυφοπεδιο ζουσαν σαν ..Ελβετοι συγκρινομενοι με την τριτοκοσμικη αλβανια αλλα δεν τους εφτανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλή, μετρημένη η τοποθέτηση του σέρβου αντιπρόεδρου. Δυστυχώς παρενέβηκαν διάφοροι μαλάκες και ο εγκάθετος(με άποψη Ρεπούση, "να λύσουν τα ζητήματα οι επαγγελματιες ιστορικοί" με βάση τους διεθνείς συσχετισμούς ισχύος, για να μη πολιτικοποιούνται και ξυπνάει το πόπολο). Μάλλον δεν θα προφτάσουν να μας πιέσουν για το Κοσσυφοπέδιο γιατί βιάζονται πολυ οι αμερικάνοι να ξεκινήσουν το πατηρντί στα βαλκάνια. Η ψυχή μας είναι μαζύ σας, όσο κι αν η ανακαίνιση μακεδονικού ήταν αρχικά δικός, γιουγκοσλαβικός, κάρφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νέο Ανθελληνικό Παραλήρημα!

    Πρύτανης γερμανικού πανεπιστημίου εξαπολύει υβριστικά σχόλια απέναντι στην Ελλάδα!!!

    Ο πρύτανης της Ευρωπαικής Ακαδημίας του Βερολίνου (Europäische Akademie Berlin) Prof. Dr. Eckart D. Stratenschulte, δημοσίευσε ένα σαθρό και άκρας ανθελληνικό άρθρο στην έγκυρη γερμανική εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας Frankfurter Rundschau. Στο κειμένο του μας περιγράφει μεταξύ άλλον ως:

    Ηλίθιους, Εκβιαστές, Ανιστόρητους, Χαζούς, Αλλόκοτους, Πολεμοχαρής, Ταραχοποιούς

    και το χειρότερο από όλα έρχεται ακόμη!

    Μας προτείνη να αλλάξουμε το όνομα της πατρίδας μας από Ελλάδα σε:

    Πρώην Οθωμανική Δημοκρατία της Ελλάδας

    Όλα αυτά τα πικρόχολα σχόλια, από ένα υποτίθεται «διανοούμενο» που διδάσκει πολιτικές επιστημές σε αυτή την Ακαδημία και δίνει γνώσεις σε νέους ανθρώπους!

    Εδώ η ηλεκτρονική διεύθυνση του:

    E-Mail: eds@eab-berlin.de

    Παρακαλώ, θάψτε τον στα μηνύματα!!!


    (Πηγές):

    http://www.makedons.de/griechisch_antihellenismus.html

    http://www.eab-berlin.de/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η μη αναγνώρηση του Κόσοβου είναι η επόμενη σημαντικότατη πράξη του Ελληνισμού για την περιοχή. Ας συγκεντωθούμε και σε αυτό παράλληλα με την μη αναγνώριση -μακεδονικού έθνους, γλώσσας και κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ "ΚΟΣΣΟΒΟ" ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ "ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ" ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΜΑΣ ΧΡΥΣΩΝΟΥΝΕ ΤΟ ΧΑΠΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΠΟΤΕ,ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΞΕΝΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ Η ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΕΧΩ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ.ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟΙ ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ,ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ -

    ΜΗ ΜΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΚΟΛΛΗΤΙΛΙΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΟΛΑ
    ...ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΗ ΦΑΓΑΜΕ
    ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΤΗ ΦΑΓΑΜΕ ...ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΦΑΓΑΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share