Πρoτελευταίοι στην ασφάλεια.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Πρoτελευταίοι στην ασφάλεια..

Προτελευταία μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ είναι η Ελλάδα σε ό,τι αφορά την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια, όπως προκύπτει από τη φετινή λίστα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης, η οποία καταρτίστηκε από το τμήμα ερευνών του περιοδικού «Economist».
Η Ελλάδα «κατρακύλησε» από την 44η θέση πέρσι με βαθμό 1.791 στην 54η θέση φέτος με βαθμό 1.867 στον κατάλογο με τις 140 πιο ειρηνικές χώρες στον κόσμο.
Το μοναδικό κράτος-μέλος της ΕΕ με χειρότερη επίδοση από την Ελλάδα ήταν η Βουλγαρία, η οποία βρέθηκε στην 57η θέση με 1.903 βαθμούς!!
Η πτώση της Ελλάδας στον κατάλογο συνδέεται με το σχετικά υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας και διαφθοράς που παρατηρείται στη χώρα σε σχέση με άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έκθεσης. Ειδικότερα, ο βαθμός επίπεδου εσωτερικών συγκρούσεων αυξήθηκε από δύο πέρσι σε τρία φέτος για την Ελλάδα. Παράλληλα, αυξήθηκαν οι εισαγωγές και οι εξαγωγές συμβατικών όπλων, καθώς και ο βαρύς οπλισμός στη χώρα σε σχέση με πέρσι. Επίσης, οι συντάκτες της έκθεσης διαπίστωσαν για την Ελλάδα "αύξηση του παραστρατιωτικού προσωπικού που αναλογεί σε 100.000 κατοίκους" από 36 πέρσι σε 36,4. Στο ίδιο επίπεδο παρέμειναν, μεταξύ άλλων, ο αριθμός φυλακισμένων που αναλογεί σε 100.000 κατοίκους (1.339), ο βαθμός ευκολίας πρόσβασης σε συμβατικά όπλα (τρία), ο αριθμός δολοφονιών ανά 100.000 κατοίκους (μία) και ο βαθμός δημοκρατικής σταθερότητας (8,1 με άριστα το μηδέν). Ακόμη, οι συντάκτες εκτίμησαν ότι αναλογούν δύο αστυνομικοί σε 100.000 κατοίκους και ότι μειώθηκε ελάχιστα η διαφθορά σε σχέση με πέρσι (4,6 από 4,4 με άριστα το δέκα).
Η πιο ειρηνική χώρα φέτος ήταν η Ισλανδία με 1.176 βαθμούς. Αναφέρεται ενδεικτικά ότι ο αριθμός των φυλακισμένων στη χώρα ήταν 1.111 ανά 100.000 κατοίκους, ο βαθμός διαφθοράς ήταν 9,2 με άριστα το δέκα, ενώ το επίπεδο βίαιων εγκλημάτων ήταν μόλις ένα σε σχέση με δύο για την Ελλάδα. Η πεντάδα στον παγκόσμιο κατάλογο συμπληρώνεται από τη Δανία (1.333 βαθμοί), τη Νορβηγία (1.343 βαθμοί), τη Νέα Ζηλανδία (1350 βαθμοί) και την Ιαπωνία (1.358 βαθμοί).

10 σχόλια:

  1. Καλά πώς τά μετράει αυτός ο Economist?
    Ανάθεμα κι' άν κατάλαβα τά κριτήρια καί τούς δείκτες.
    Αν αναλογούν 2 αστυνομικοί στούς 100.000 κατοίκους σημαίνει ότι είναι λιγότεροι από τούς βουλευτές. Γρήγορα προσλήψεις.
    Καί μ' αυτά γιά βαρύ οπλισμό, εισαγωγές - εξαγωγές όπλων, παραστρατιωτικούς, δημοκρατική σταθερότητα(!), τί θέλει νά πεί ο ποιητής?
    Πάντως όπου τό αριστα είναι 10 παίρνουμε 0 καί όπου είναι 0(!) παίρνουμε 10....
    Βρέ μπάς καί ο συντάκτης τού....Δείκτη παίρνει τίποτα ληγμένα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MAKAKIES LEEI O ECONOMIST.
    STIS PERISSOTERES EYRWPAIKES PRWTEYOUSES DEN MPOREIS NA KYKLOFORHSEIS TH NYXTA.
    EDW EINAI MEN XEIROTERA AP OTI HTAN PRIN MERIKA XRONIA ALLA ASYGKRITA KALYTERA AP THN EYRWPH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. MAKAKIES LEEI O ECONOMIST.
    STIS PERISSOTERES EYRWPAIKES PRWTEYOUSES DEN MPOREIS NA KYKLOFORHSEIS TH NYXTA.
    EDW EINAI MEN XEIROTERA AP OTI HTAN PRIN MERIKA XRONIA ALLA ASYGKRITA KALYTERA AP THN EYRWPH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΟΥΛΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΕΤΕΟΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε γενικές γραμμές όλες οι δημοσκοπήσεις είναι κατευθυνόμενες. Αν εκείνο που θέλει να πεί το κουραδομήντια χωνεύεται καλύτερα απ' τα κορόϊδα, το "κοινό" με γκάλοπ παραγγέλνει γκάλοπ. Οι γκαλοπατζήδες βρίσκουν το συμφερτικό πάνελ και τις σωστές ερωτήσεις προκειμένου να εκμαιεύσουν τις απαντήσεις που χρειάζονται για στηρίξουν τη μαύρη προπαγάνδα των εγγλέζικων εν προκειμένω καθηκίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σίγουρα τα στοιχεία είναι «μούφα». Αν έχουμε 1.339 άτομα φυλακισμένα ανά 100.000 , στα 10 εκατομμύρια έχουμε 133.900!!! Και ποιος του συνέλαβε όλους αυτούς; Οι 2 αστυνομικοί ανά 100.000 κατοίκους ήτοι 200 αστυνομικοί στα 10 εκατομμύρια; Μήπως καπνίζουν μπάφους και παίζουν Pro εκεί στο Economist;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ke i irlandia then exi sinora san ta dika mas.
    Eli pios tha tous apilisi i falenes?
    I tha erthoun lathrometanastes apo agglia.
    ola balta ine politiki ton megalon na mas alaksoun to skeptiko.
    Ma bari olismo me tetious gitones na min exoume, apo eki bgasou ta kriteria afti.
    Econimist pos tha bgoume apo tin ftoxia tha mas pis ke ase aftes tis adies pou diadidis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ακούστε να δείτε τι γίνεται...

    αυτά τα στοιχεία για την εγκληματικότητα είναι απολύτως σωστά και όντως η κατάσταση έχει γίνει ανυπόφορη.

    όμως αυτήν η πραγματικότητα αφορά μόνο στην Αθήνα, όπου πλέον το 50% των κατοίκων είναι αλλοδαποί, λόγω των γκέτο, των καθημερινών πλέον δολοφονιών, των ληστειών και ούτω καθεξής....

    στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπου τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά με τους αλλοδαπούς, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική.
    ο κόσμος νοιώθει ασφαλής οποιαδήποτε ώρα στο 24ωρο και υπάρχουν ακόμη γειτονιές.
    γενικά όποια περιοχή της Ελλάδας έχει παραμείνει ελληνική δεν έχει εγκληματικότητα και ο κόσμος κυκλοφορεί και δρα με ασφάλεια.

    με άλλα λόγια για αυτήν την τραγική κατάταξη της χώρας μας φταίνε οι αλλοδαποί της Αθήνας που έχουν διαλύσει τον κοινωνικό ιστό και εκτοξεύουν τους δείκτες στο κατακόρυφο.




    ένας από περιφέρεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O TITΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ.
    ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. MAΛAKIEΣ OYTE KAN XPEIAZETAI ΣXOΛIO.G AΠO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share