Επιτέλους ένα "πάγωμα" τιμών.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Επιτέλους ένα "πάγωμα" τιμών..

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος υπέγραψε σήμερα 23 Μαΐου 2008 Αγορανομική Διάταξη, με την οποία «παγώνουν» οι τιμές σε όλους τους τύπους ελαίων, που κυκλοφορούν στην αγορά στο ύψος που είχαν την ημέρα απόσυρσης του ηλιελαίου, δηλαδή την 20ή Μαΐου 2008.
Αυτό σημαίνει, ότι κάθε ανατίμηση στη τιμή των προϊόντων που αναφέρονται αναλυτικά στην Αγορανομική Διάταξη αποτελεί παράβαση, η οποία εντοπιζόμενη από τους ελέγχους, που θα ακολουθήσουν, επισύρει διοικητικές κυρώσεις (υψηλά πρόστιμα έως και κλείσιμο της επιχείρησης), μεγάλα πρόστιμα και παραπομπή των παραβατών στον Εισαγγελέα, με παράλληλη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους.
Η νέα Α.Δ. θα ισχύει από αύριο 24/5/2008.
Η απόφαση λήφθηκε προκειμένου να μη δημιουργηθούν φαινόμενα κερδοσκοπίας και αδικαιολόγητων ανατιμήσεων γενικά στο χώρο των ελαίων, που θα είχαν άμεση επιβάρυνση στους καταναλωτές και τους επαγγελματίες μετά την άμεση απόσυρση από την αγορά όλων των ποσοτήτων ηλιελαίου ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης και βαθμού επιμόλυνσης, αποφάσισε από την Τρίτη 20-5-2008 τοπ υπουργείο Ανάπτυξης.

Αυτό και μόνο σημαίνει πως αν υπάρχει πολιτική βούληση,εκεί στην κυβέρνηση και το υπ.Ανάπτυξης,μπορούν να μπουν -αν όχι ένα τέλος,έστω- μερικά εμπόδια στην ακρίβεια.
Συμπέρασμα,ως τώρα απλά δε θέλατε..

10 σχόλια:

  1. akoma kai na to diavazeis de to pisteueis.
    dystyxws exoume ginei toso kaxypoptoi pou olwn mas to myalo phgainei se paixnidia kai mizes katw ap to trapezi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΛΑΔΩΜΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή αρχή.Ας έχει και συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή αρχή.Ας έχει και συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΝΑ APOSPASMATIKO METRO XWRIS KANENA NOHMA APLA KAI MONO GIA TA MATIA TOY KOSMOY.SE 10 MERES POU OLOI THA TA EXOUN KSEXASEI THA PAROYN TH REVANS OI ETAIREIES. MH PATATE THN BANANOFLOUDA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας μην είμαστε αυστηροί.Ακόμα και αυτό είναι κάτι.Η λέξη "πάγωμα"μετα από τόσες αντιμήσεις τα τελευταία χρόνια ακούγεται μια χαρά στα αυτιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΑΝ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΟ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΘΕΥΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΟ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ - ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΛΑΔΙΑΡΗΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. an den pagwsoun oi times tha pagwsoume emeis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. an den pagwsoun oi times tha pagwsoume emeis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. greece-salonika καλό θα ήταν να δίνατε και ένα λινκ σε αυτή την αγορανομική διάταξη για να έχουμε και εμείς οι καταναλωτές το νου μας για τυχόν παραβάσεις και φυσικά καταγγελίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share