Αποζημιώσεις για τη σφαγή του Διστόμου μέσω Ιταλικού δικαστηρίου! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

Αποζημιώσεις για τη σφαγή του Διστόμου μέσω Ιταλικού δικαστηρίου!

Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση των αποζημιώσεων στα θύματα και στους συγγενείς των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου, συνιστά η χθεσινή απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Ιταλίας.
Μετά από δικαστικό μαραθώνιο πολλών ετών ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή αποζημιώσεων στους επιζώντες και τους συγγενείς των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου (φώτο). Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας εξέδωσε την απόφασή του, με την οποία -στην ουσία- κηρύσσεται εκτελεστή η απόφαση του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς -που έχει επικυρωθεί από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για να εισπράξουν τα θύματα αποζημιώσεις της τάξεως των 28 εκατομμυρίων ευρώ, πιθανότατα από την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού δημοσίου στο Κόμο της Ιταλίας!

Την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης που τότε δεν είχε εκτελεστεί, εξαιτίας της άρνησης του τότε υπουργού Δικαιοσύνης, κήρυξαν εκτελεστή τα ιταλικά δικαστήρια, τα οποία απέρριψαν το επιχείρημα της ετεροδικίας που επικαλείται η γερμανική πλευρά.
Ο Μάρτιν Κλίνγκνερ μέλος της ομάδας δικηγόρων περί τον Γιάννη Σταμούλη και Γιόαχιμ Λάου, που εκπροσώπησαν τα θύματα σε διάφορες δίκες για την υπόθεση μίλησε στην Ντόιτσε Βέλε για τη σημασία της απόφασης της γερμανικής δικαιοσύνης και μεταξύ άλλων δήλωσε πως:
«Οι επιζώντες και οι συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου αποκτούν τη δυνατότητα να πραγματώσουν τις αξιώσεις τους επί του γερμανικού δημοσίου, οι οποίες έχουν άλλωστε αναγνωρισθεί από την ελληνική δικαιοσύνη. Αυτό που δεν έγινε στην Ελλάδα, εξαιτίας της απόφασης της τότε ελληνικής κυβέρνησης, είναι τώρα εφικτό στην Ιταλία».

9 σχόλια:

  1. Τι έγινε Γερμανοι, τσαντιστήκατε;;;;

    Δεν πειράζει! Εσείς υποστηρίζετε μέχρι αηδίας τις βρωμοδουλειές της Τουρκίας εναντίον μας, απο τις αρχές του αιώνα μέχρι και σήμερα, και υποστηρίζετε επίσης μέχρι αηδίας τα σκόπια και κάθε τι ανθελληνικό.

    Σκάστε τα τώρα, και σκάστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρτε τα απο όπου μπορείτε από τούς βρωμιάρηδες τους Ευρωπαίους και κυρίως μήν νιώθετε ενοχές όταν σας λἐνε ότι η Ελλάδα παίρνει λεφτά από την Ευρώπη. Όταν βλέπω αφίσες για τα έργα η τα προγρἀμματα που συμμετέχει η Σκατο-Ευρώπη με τόσα ποσοστα γίνομαι θηρίο. Στο διάβολο για πάντα κωλο-δυτικοί κα τα πληρωμἐνα τσιράκια τους στην Ελλάδα. Από Παρίσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διεκόπη η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού Κούρσκο στη Σλοβενία

    Ανεξάρτητες δημοσιογραφικές πληροφορίες έκαναν λογο για εντοπισμό στην ατμόσφαιρα μέρες πριν το ατύχημα αυξημένης ποσότητας ραδιενεργού υλικού, μάλιστα σε αρκετούς δικτυακούς τόπους έχουν αναρτηθεί και σχετικές φωτογραφίες από συσκευές έλεγχου ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα

    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. na i apantisi stous germanous otan pezoun paignia me ta skopia.doste piso ton klemeno xriso tis kentrikis trapezas tou 44.gia na doume an tha exoun ksafnikes euaisthisies gia tous akatanomastous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΑ ΕΝΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ..
    ΑΜ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΑ ΕΝΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ..
    ΑΜ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. pros 4,03 ma to anaferi' giati o filelin ypourgos den ithele na kakokardisi tous germanous.aftoi einai oi politikoi tis xoras ti perimenate?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. TI MAΛAKIA KPATOΣ EXOYME PE ΠAIΔIA?G AΠO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τιμή στόν σπουδαιο νομικό πολιτικό καί ανθρωπο ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ. Αλήθεια βρέθηκε καποιος Δήμαρχος νά τόν τό τιμήσει δίνοντας το ονομά του σέ κάνα σοκακι τού Διστόμου?
    ΙΣΚΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share