"Καν΄το όπως η Νάπολι" για τα σκουπίδια της Θεσσαλονίκης..; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

"Καν΄το όπως η Νάπολι" για τα σκουπίδια της Θεσσαλονίκης..;

Μια πρωτότυπη λύση για το πρόβλημα των σκουπιδιών της Θεσσαλονίκης θα μπορούσε να είναι η...εξαγωγή τους κατά τα"Ναπολιτάνικα"πρότυπα.
Καθημερινά και για 11 εβδομάδες ένα τρένο φορτωμένο ναπολιτάνικα σκουπίδια θα φτάνει στο Αμβούργο. Οι αρχές της γερμανικής πόλης προσφέρθηκαν να ανακουφίσουν (προσωρινά) την ταλαίπωρη Νάπολι από την κρίση που περνάει. Παράλληλα, δείχνουν σε ολόκληρη την Ευρώπη τον δρόμο για ένα μέλλον χωρίς δυσάρεστες οσμές... Στις 28 Φεβρουαρίου, μία αντιπροσωπεία από την Καμπανία έφτασε στο Βερολίνο προκειμένου να ζητήσει την αρωγή του γερμανικού υπουργείου Περιβάλλοντος για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος που από καιρό σε καιρό κορυφώνεται και ξεσπάει. Το υπουργείο συμφώνησε να παραλάβει 200.000 τόνους από τα αδιάθετα ιταλικά απορρίμματα και ζήτησε από τα ομοσπονδιακά κρατίδια να προσφέρουν εθελοντικά βοήθεια.
Ορισμένα όπως η Έσση αρνήθηκαν να επωμιστούν ένα ξενόφερτο πρόβλημα. Το Αμβούργο δέχθηκε. Ίσως είδε τη Νάπολι με συμπάθεια αφού αποτελεί μια σημερινή εκδοχή του παλιού κακού εαυτού του. Έως το 2000, το Αμβούργο έστελνε το μεγαλύτερο μέρος των απορριμμάτων του σε χωματερές- οι περισσότερες στην Ανατολική Γερμανία. Ήταν φτηνό και εύκολο: η πλούσια «δυτική» πόλη δεν ήθελε τα σκουπίδια, οι φτωχές «ανατολικές» χρειάζονταν χρήματα. Πριν από περίπου μία δεκαετία, ωστόσο, ο υπουργός Περιβάλλοντος αποφάσισε να θέσει τέλος σε αυτήν την τακτική. Σήμερα, το Αμβούργο παράγει λιγότερα απορρίμματα από ό,τι πριν από δέκα χρόνια. Και αυτά που παράγονται είτε ανακυκλώνονται είτε μεταφέρονται στους τρεις αποτεφρωτές τελευταίας τεχνολογίας με την ελάχιστη επιβάρυνση για το περιβάλλον. Οι αποτεφρωτές αυτοί, μάλιστα, τροφοδοτούν με την παραγόμενη θερμότητα το σύστημα θέρμανσης εξασφαλίζοντας ζεστό νερό σε πολλά νοικοκυριά της πόλης..
πληροφορίες νέα

5 σχόλια:

  1. kalytera na ta steiloyme ola sta skopia.na mpoukosoune stoskoupidi ta zwa mpas kai valoune myalo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kalytera na ta steiloyme ola sta skopia.na mpoukosoune stoskoupidi ta zwa mpas kai valoune myalo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΩΡΑΙΑ ΛΥΣΗ..ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ!

    ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλά με τέτοια νομαρχάρα που έχετε εκεί πάνω ακόμα δε βρηκατε μια λύση;
    Tι κάνει αυτός ο Ψωμιάδης για αυτό το θέμα τέλος πάντων;
    Ασς βάλει τη στολή του Ζορό και ας ανοίξει όλες τις χωματερές.
    Παντού ρε,όλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share