"Είναι δυνατόν το 2008 να πυρπολούνται βιβλιοπωλεία και οι αρμόδιοι φορείς να σιωπούν;" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 19 Ιουλίου 2008

"Είναι δυνατόν το 2008 να πυρπολούνται βιβλιοπωλεία και οι αρμόδιοι φορείς να σιωπούν;"

Email από greekalert.com.

"Κύριοι συνάδελφοι,
Στις 5 Ιουνίου 2008 μία ομάδα περίπου τριάντα κουκουλοφόρων επέδραμαν στις 7.30 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο μου, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 14, τη στιγμή που βρισκόμουν μέσα με έναν πελάτη, μας απομάκρυναν βιαίως και εν συνεχεία το πυρπόλησαν και το κατέστρεψαν ολοσχερώς. Στην συνέχεια πήγαν και κατέστρεψαν και το βιβλιο­πωλείο των Εκδόσεων Γεωργιάδη.
Στις 21 Ιουνίου ακολούθησε ο εμπρησμός των εκδόσεων Νέα Θέσεις του Γιάννη Σχοινά, για να φθάσουμε στις 4 Ιουλίου στον εμπρησμό της Ελεύθερης Σκέψις.

Με λίγα λόγια σε ένα μήνα κατεστράφησαν ΤΕΣΣΕΡΑ βιβλιοπωλεία με δεκάδες χιλιάδες βιβλία, στο κέντρο της Αθήνας. Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων αυτών είναι μέλη του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου ή του Συλλόγου Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Αθηνών ή και των δυο (όπως εγώ).
Εδώ λοιπόν προκύπτουν καίρια ερωτήματα:
ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΦΟΡΕΙΣ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ; ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ­ΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥ­ΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ;
Κύριοι συνάδελφοι,
Λυπάμαι που θα το πω αλλά οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται στις διοικήσεις των συνδικαλι­στικών μας φορέων είναι ΑΝΑΞΙΟΙ να εκπροσωπούν ένα χώρο πνεύματος και ελευθερίας.
Είναι δυνατόν το 2008 να καίγονται βιβλία και οι «αρμόδιοι φορείς» να ΣΙΩΠΟΥΝ;
Την παρουσία τους την αντιλαμβανόμαστε μόνο όταν ποικιλοτρόπως ενημερωνό­μαστε για τις κατηγορίες μεταξύ τους για υπεξαιρέσεις και συκοφαντίες. ΕΥΓΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ και της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, σκέτη ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΣΗ είστε.
Η σιωπή είναι συνενοχή και οι «διοικήσεις» των σωματείων μας, φορούν την κουκούλα της υποκρισίας και της αντιδημοκρατικότητας.
Κύριοι συνάδελφοι,
Ζητώ από εσάς τους «φορείς του πνεύματος» να καταδικάσετε την δραστηριότητα των ταγμάτων εφόδου της νέας τάξης που καίει βιβλία σήμερα, ΑΚΡΙΒΩΣ όπως άλλοι έπραξαν στο μεσοπόλεμο, σε ανατολή και δύση.
Η συνύπαρξη ΙΔΕΩΝ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ είναι βασικός κανόνας πολιτικού πολιτισμού.
Ζητώ λοιπόν, να κάνετε το χρέος σας, πριν η τυφλή βία της ανελευθερίας και της μισαλλο­δοξίας, που ΕΣΕΙΣ με την στάση σας εκκολάπτετε, φθάσει και στην δικιά σας πόρτα.
Σκεφθείτε έτσι τον δικό σας κόπο ζωής.
Με λύπη και αηδία
Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας
Εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ


ΥΓ. Θέλω όμως να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΟΛΟΨΥΧΑ τους Συναδέλφους εκείνους (μη συνδικαλιστές) που έσπευσαν να μου συμπαρασταθούν, ηθικά και υλικά, πέρα από κόμματα και βιώματα, απλά Ανθρώπινα και Συναδελφικά."

11 σχόλια:

  1. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΝΑ ΣΚΥΛΟΒΡΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ,ΝΑ ΧΛΕΥΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΚΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗ.ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ,ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΣΤΑΤΟΔΙΚΕΙΩΝ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΕΙΔΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΑΣΥΛΙΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ.ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ,ΚΑΤΙ ΥΠΕΡΓΗΡΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΦΑΝΤΑΖΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα βιβλια που πουλατε τα εχει εγκρινει η αριστερα?
    Αν οχι, ιδου το προβλημα σας, δεν το ξερετε οτι σε αυτη τη χωρα που το παιζει δημοκρατικη πρεπει η αριστερα να εγκρινει τι βιβλια κυκλοφορουν, αν δεν το ξερετε... ντροπη σας, που ζητε ρε, σε αλλο πλανητη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα βιβλια που πουλατε τα εχει εγκρινει η αριστερα?
    Αν οχι, ιδου το προβλημα σας, δεν το ξερετε οτι σε αυτη τη χωρα που το παιζει δημοκρατικη πρεπει η αριστερα να εγκρινει τι βιβλια κυκλοφορουν, αν δεν το ξερετε... ντροπη σας, που ζητε ρε, σε αλλο πλανητη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι γνωστοι αγνωστοι κανουν κουμαντο σ αυτη τη χωρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η γνωστή διεθνής μαφία, που υποκινεί πολλές καταστάσεις σύγχυσης, κάνει «χρυσές δουλειές».

    Λέγει η σοφή λαϊκή παροιμία:
    «Στην αναμπουμπούλα ( ταραχή ) ΧΑΙΡΕΤΑΙ ο ΛΥΚΟΣ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματι, ειναι απαραδεκτο, να υπαρχει αυτη η υποκρισια.
    Οταν προκειται για "αριστερες" αποψεις, ειναι ταμπου και δεν τις θιγει κανεις, ουτε και τα βιβλια που τις εκφραζουν, ουτε και τα μαγαζια που τα πουλανε.
    Οταν προκειται για αλλα βιβλια, καφτε τα ολα.
    Αλλα φταινε ολοι. Και τα κομματα και τα σωματεια των βιβλιοπωλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ανοχή που δείχνει η ελληνική κοινωνία στη φασιστική και αμετανόητη αριστερά είναι ανεξήγητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «Η ανοχή που δείχνει η ελληνική κοινωνία στη φασιστική και αμετανόητη αριστερά είναι ανεξήγητη.»


    Αυτή η ανοχή είναι όχι μόνο ανεξήγητη, αλλά δημιουργεί και διάφορες περίεργες σκέψεις .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δεν συμφωνουμε ολοι οι αριστεροι μ αυτα που γινονται.
    αλλα και οι αναρχικοι που καινε τα βιβλιοπωλεια δεν αυτοπροσδιοριζονται ως αριστεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ήρθε πλέον η ώρα να αμυνθεί η Δημοκρατία. Το γιατί το επεξηγώ επιγραμματικά παρακάτω.
    -Κουκουλοφόροι καίνε τη σημαία και τη σκοπιά στον άγνωστο στρατιώτη.
    -Κουκουλοφόροι καίνε κατ' επανάληψη βιβλιοπωλεία.
    -Κουκουλοφόροι ληστεύουν τράπεζες και σούπερ μάρκετ.
    -Καίγονται αστυνομικά αυτοκίνητα έξω από αστυνομικά τμήματα.
    -Σε διαδηλώσεις χρησιμοποιούνται βόμβες μολότωφ και δεν συλλαμβάνονται οι δράστες που στην ουσία έκαναν δολοφονικές επιθέσεις.
    -Στα πανεπιστήμια ομάδες αναρχοαριστερών καταργούν συνελεύσεις διοικητικών οργάνων καθώς και εκλογικές διαδικασίες και χτυπούν καθηγητές και τον πρύτανη ΑΠΘ.
    Είναι πλέον σαφές ότι έχουμε ανορθόδοξο πόλεμο μέσα στις πόλεις. Οι μόνοι που δεν το έχουν καταλάβει είναι οι κυβερνώντες. Ως πότε όμως; Τι περιμένουν; Μήπως να συλληφθούν ως όμηροι υπουργοί ή ο πρωθυπουργός; Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. «Όταν κοιμάται η γάτα, χορεύουν τα ποντίκια».

    Σε πιο σύγχρονη μορφή:
    «Όταν κοιμάται ο λαός, οι διάφοροι ΜΑΦΙΟΖΟΙ κάνουν ό,τι θέλουν».

    Ας έχουμε υπόψη, ότι οι ΜΑΦΙΟΖΟΙ δουλεύουν με βάση τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ τους και όχι με βάση τα χρώματα των πολιτικών κομμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share