Big brother στα αεροπλάνα..! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

Big brother στα αεροπλάνα..!

Μικροσκοπικές κάμερες και μικρόφωνα θα παρακολουθούν τους επιβάτες μέσα στα αεροπλάνα, στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προγράμματος κόστους 36 εκατ. ευρώ για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων.
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα αναλύουν διαρκώς τις εκφράσεις των προσώπων και τις συνομιλίες αναζητώντας ύποπτες συμπεριφορές και θα σημαίνουν συναγερμό όταν εντοπίζουν ορισμένες ενδείξεις! Σύμφωνα με τους «Sunday Times» του Λονδίνου, η Ε.Ε. έχει ήδη χρηματοδοτήσει ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής από κοινού με τη βρετανική εταιρεία ΒΑΕ Systems, τη γαλλική Τhales, το Πανεπιστήμιο Ρίντινγκ και άλλους οργανισμούς. Φοβούμενη ότι οι αεροπορικές εταιρείες μπορεί να φανούν απρόθυμες να πληρώσουν για τέτοια συστήματα ασφαλείας, η Ε.Ε. συζητεί τώρα να τα επιβάλει διά νόμου..

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαίωσε ότι έχουν αρχίσει συνομιλίες με το Ευρωκοινοβούλιο για να σχεδιαστεί νομοθεσία «ώστε αυτά τα μέτρα ασφαλείας να εφαρμοστούν από όλες τις αεροπορικές εταιρείες». Υπάρχουν ωστόσο ανησυχίες για παραβίαση των ελευθεριών του πολίτη. Σύμφωνα με τη βαρόνη Λάντφορντ, ευρωβουλευτή των Βρετανών Φιλελεύθερων Δημοκρατών, με το σύστημα που σχεδιάζεται «μπορεί να καταλήξεις να σε υποβάλλουν σε βασανιστήρια σε κάποια ξένη φυλακή».. .
Bookmark and Share