Αφιερωμένο στους "εγκλωβισμένους" οδηγούς της κυριακάτικης επιστροφής στη Θεσσαλονίκη.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

Αφιερωμένο στους "εγκλωβισμένους" οδηγούς της κυριακάτικης επιστροφής στη Θεσσαλονίκη..

Όλοι εμείς οι "ταλαίπωροι" Θεσσαλονικείς οδηγοί του Σαββατοκύριακου που συνωστιζόμαστε για ατελείωτες ώρες στον μαραθώνιο της Κυριακάτικης επιστροφής απ΄τη Χαλκιδική,έχουμε στη διάθεσή μας αρκετούς μικρότερους επαρχιακούς δρόμους που οι περισσότεροι αγνοούμε και οι οποίοι, εκτός των άλλων, δίνουν την ευκαιρία στους επιστρέφοντες να απολαύσουν την ομορφιά των φυσικών τοπίων που διασχίζουν χωρίς τον εκνευρισμό και το άγχος που προκαλεί το πολύωρο μποτιλιάρισμα.
Μερικές απ΄τις εναλλακτικές αυτές διαδρομές"σερβίρονται" -φιλικά- παρακάτω..
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς επιλέγουν να περάσουν το Σαββατοκύριακο στις παραλίες του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής, στη χερσόνησο της Κασσάνδρας. Κυκλοφοριακά προβλήματα δημιουργούνται τόσο στην Καλλιθέα όσο και στις κατοικημένες περιοχές της Αφύτου και της Φώκαιας, στις οποίες, εκτός της ανεξέλεγκτης διέλευσης πεζών από το δρόμο, η κίνηση διακόπτεται με φωτεινούς σηματοδότες. Έτσι, οι οδηγοί πρέπει να παρακάμψουν αυτές τις περιοχές, για να κερδίσουν χρόνο στη μετάβαση.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ.
Όσοι κινούνται από την Κασσανδρεία στη Θεσσαλονίκη, για να ξεπεράσουν απρόσκοπτα την Καλλιθέα, έχουν τρεις λύσεις:
1) Να ακολουθήσουν αριστερά το λεγόμενο μικρό περιφερειακό της Καλλιθέας, που οδηγεί μετά την κατοικημένη περιοχή.
2) Να οδηγηθούν από την Κασσανδρεία στην Άφυτο μέσω του επαρχιακού χωματόδρομου. Ο δρόμος ενδείκνυται για αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, αγροτικά και τζιπ 4Χ4.
3) Να ακολουθήσουν από την Κασσανδρεία το δρόμο που καταλήγει στην διασταύρωση της Σάνης και διέρχεται μέσα από το δάσος. Ο δρόμος είναι σε καλή κατάσταση, ασφαλτοστρωμένος, ενώ το φυσικό τοπίο είναι πανέμορφο.
ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ
Οι οδηγοί που θα φθάσουν στα Νέα Μουδανιά, εκτός από την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών που, όπως διαπιστώνεται, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει σε κάποια τμήματα τον κυκλοφοριακό φόρτο του απογεύματος της Κυριακής, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ των παρακάτω διαδρομών:
1) Να κινηθούν στον παραλιακό δρόμο από την παραλία Διονυσίου, τα Φλογητά, τη Σωζόπολη, τα Πλάγια, τον Άγιο Παύλο και να φτάσουν στον Τρίλοφο, στους Νέους Επιβάτες ή από τον Άγιο Παύλο να οδηγηθούν στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών.
2) Να επιλέξουν το δρόμο από την Τρίγλια, τα Ελαιοχώρια και να εξέλθουν στον κόμβο Καλλικράτειας.
3) Να ακολουθήσουν τη διαδρομή από τα Πετράλωνα και τον Άγιο Αντώνιο και να φθάσουν στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης και τη Θέρμη.
ΣΙΘΩΝΙΑ.
Όσοι επιστρέφουν από το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, από τη διασταύρωση Νικήτης μπορούν να κινηθούν από τον ορεινό δρόμο του Πολυγύρου που οδηγεί στη Θέρμη μέσω Γαλάτιστας.
ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ. Οι επιστρέφοντες στη Θεσσαλονίκη από το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής μπορούν να ακολουθήσουν δύο κατευθύνσεις:
1) Από την Ουρανούπολη μπορούν να οδηγηθούν μέσω της Μεγάλης Παναγιάς στην Αρναία και στη συνέχεια στα Δουμπιά, στα Βασιλικά και τη Θέρμη.
2) Να φθάσουν στον Πολύγυρο από Ιερισσό, Γομάτι, Πυργαδίκια, Πλανά, Βράσταμα και να συνεχίσουν προς Θέρμη. Κατά τις εκτιμήσεις της Τροχαίας Νέων Μουδανιών, οι εναλλακτικές διαδρομές μπορούν να απορροφήσουν σημαντικό μέρος του κυκλοφοριακού φόρτου των κεντρικών οδών.
ΛΑΓΚΑΔΑ.
Το μποτιλιάρισμα της οδού Λαγκαδά είναι ένας ακόμη σκόπελος και για τους οδηγούς που επιστρέφουν από την Καβάλα, από τις Σέρρες ή από το Κιλκίς και έχουν φθάσει στο Δερβένι. Στην περίπτωση αυτή υπάρχουν τρεις διαφορετικές διαδρομές:
1) Από τη στροφή στο Τιτάν οι οδηγοί διέρχονται τη Νέα Ευκαρπία και εξέρχονται στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης.
2) Από το Τιτάν υπάρχει δρόμος περιφερειακά της Νέας Ευκαρπίας που οδηγεί στις εργατικές κατοικίες και στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”. Λίγα μέτρα μετά υπάρχει υπόγεια διέλευση της περιφερειακής οδού που οδηγεί στην Πολίχνη και στη Θεσσαλονίκη.
3) Όσοι κατευθύνονται δυτικά μπορούν από το ύψος του Τιτάν να ακολουθήσουν την περιφερειακή οδό που οδηγεί στην Ιωνία και συνεχίζει μέχρι την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ύψος του Γαλλικού ποταμού. Όσοι κατευθύνονται ανατολικά μπορούν επίσης μέσω της περιφερειακής οδού να οδηγηθούν μέχρι το αεροδρόμιο “Μακεδονία”..

Καλή επιστροφή!
Bookmark and Share