Καταγγελία βουλευτών για ανεπαρκή αποθέματα στις Ελληνικές 'Ενοπλες Δυνάμεις! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Καταγγελία βουλευτών για ανεπαρκή αποθέματα στις Ελληνικές 'Ενοπλες Δυνάμεις!

Email του κ.Μ.Καρχιμάκη.

Επερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ
Β.Παπανδρέου,Β.Οικονόμου ,Α.Αθανασιάδη,Μ.Καρχιμάκη
προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

"Είναι γνωστό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις απαιτείται να έχουν τα προβλεπόμενα αποθέματα ανταλλακτικών για τα μέσα και υλικά που διαθέτουν, ώστε να βρίσκονται σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας και να εκπληρώνουν σε μικρό χρόνο τις επιχειρησιακές αποστολές τους αλλά και αυτές που επιβάλλονται από τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου.
Είναι επίσης γνωστό ότι η διατήρηση οπλικών συστημάτων χωρίς τα απαιτούμενα ανταλλακτικά και χωρίς εξασφάλιση τεχνικής υποστήριξης όχι μόνο δεν συμβάλλει στη αμυντική ικανότητα αλλά δημιουργεί επικίνδυνες ψευδαισθήσεις και δυναμιτίζει την αμυντική επάρκεια της χώρας...
..Το στρεβλό νομοθετικό πλαίσιο (ν. 3433/06) και η μη διάθεση χρημάτων έχει οδηγήσει μεγάλο αριθμό κύριων οπλικών συστημάτων και μέσων μεταφοράς (παλαιά και καινούργια) σε ακινησία, όπως εξάλλου παραδέχτηκαν οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων κατά τη διάρκεια επίσκεψης της υπεύθυνης του τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ.
Ιδιαίτερο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στις φρεγάτες, που αποτελούν τις κύριες και μεγαλύτερες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και όπου σε ορισμένες περιπτώσεις μεταφέρονται ανταλλακτικά από το ένα πλοίο στο άλλο (κανιβαλισμός) για να διατηρηθούν ορισμένα σε διαθεσιμότητα, στα αποβατικά-αερόστρωμνα τύπου ZUBR, στα τεθωρακισμένα οχήματα τύπου Μ-113 (ακόμη και σε ακριτικές περιοχές),
στα μεταφορικά ελικόπτερα και σε ορισμένους τύπους μαχητικών αεροσκαφών.
Χαρακτηριστικό δείγμα των προβλημάτων είναι το πρόσφατο σοβαρό συμβάν, που παρουσιάσθηκε σε κινητήρα ελικοπτέρου CHINOOK την 24η Ιουλίου ’08 και το οποίο η Κυβέρνηση προσπάθησε να αποκρύψει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση των προβλημάτων της Αεροπορίας Στρατού έχουν γίνει.."


(η αποκαλυπτική συνέχεια πατώντας εδώ )

5 σχόλια:

  1. ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ.ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ

    NAUTILOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΤΡΑΒΗ ΤΟΤΕ ΟΧΙ ΕΞΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΑΛΛΑ 302 ΠΡΕΠΕΙ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΥΦΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσοι εχουν παει φανταροι (και δε μιλαμε για ναυτοπροσκοπακια κ αεροπορους αλλα για αυτους που φαγανε γκατζολια με το κουταλι, ξερετε ποιοι ειστε) προφανως και γνωριζουν το μαυρο χαλι που εχει ο ελληνικος στρατος.
    Και προφανως ξερουν οτι σε μια υποθετικη συρραξη με τριτη χωρα, μονο εναντιον χωρων τυπου Γουινεας και Νησων Παπουα υπαρχει πιθανοτητα...νικης.
    Δε μιλαω για στρατο γειτωνικων χωρων. Εγω στον εσ πηγα κ αυτα ειδα. Η απορια λοιπον ειναι

    1. γραφετε τετοια αρθρα χωρις να εχετε παει στρατο η 2.μας περνατε για βλακες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 8,51
    Οι Έλληνες και κουτσοί στην κάνουν... μια χαρά την δουλειά...

    Αρκεί να μην σοχαδιαστούμε...


    Φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. OTI IΣXYEI ΓIA TON ΔHMOΣIO TOMEA IΣXYEI KAI ΓIA TON ΣTPATO:ANOPΓANOΣIA,MΠOΛIKH MAΛAKIA,ΠPO XPIΣTOY ΣXEΔIAΣMOI &EKΠAIΔEYΣH,APXAIO ATOMIKO OΠΛIΣMO &IMATIΣMO k.a.EΓΩ HMOYN ΣE EΠIΛEKTH (XA-XA)MONAΔA,MAK,ΓIA 24 MHNEΣ &EKTOΣ TIΣ ΠOPEIEΣ,OΛA TA AΛΛA HTAN TΣIPKO,AΓΓAPEIA &KAΨONIA.OI MAΛAKEΣ ONOMAZAN TA KAΨONIA EKΠAIΔEYΣH.AΣTA KAΛΛYTEPA!8.51 EXEIΣ ΔIKIO.G AΠO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share