Πότε επιτέλους θα ασχοληθούμε με μια υπαρκτή μειονότητα; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Πότε επιτέλους θα ασχοληθούμε με μια υπαρκτή μειονότητα;

Πότε επιτέλους θα ασχοληθούμε με την υπαρκτή και πολυάριθμη Ελληνική μειονότητα στα Σκόπια;
Ο Κύπριος βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Τάσος Μητσόπουλος σε άρθρο του στην εφημερίδα "Σημερινή" της Κύπρου αποκαλύπτει τα εξής:

"Την περίοδο 1989-1993, όταν υπηρετούσα ως ειδικός σύμβουλος στο ελληνικό ΥΠΕΞ, είχα λάβει ρητές οδηγίες από την προϊσταμένη μου, υφυπουργό Εξωτερικών Βιργινία Τσουδερού να ασχοληθώ με το θέμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ μειονότητας στα Σκόπια…
Ηλθα σε επαφή λαμβάνοντας πάντοτε τις σχετικές προφυλάξεις με δεκάδες Ελληνες των Σκοπίων οι οποίοι, με δάκρυα στα μάτια και πόνο ψυχής μου εξιστορούσαν τις διώξεις που υπέστησαν, την αφόρητη πνευματική τρομοκρατία που γνώρισαν προκειμένου να απαρνηθούν τις ρίζες την ταυτότητα, την πίστη τους και να γίνουν"δηλωσίες".

Να αποδεχθούν δηλαδή ότι δεν υπήρξαν ποτέ Ελληνες αλλά Σλαβομακεδόνες.
Συγκέντρωσα υλικό που κατέγραφε με ακρίβεια τη συστηματική προσπάθεια αλλοίωσης των φυλετικών και πολιτισμικών χαρακτηριστικών των Ελλήνων μειονοτικών. Το υλικό αυτό παραδόθηκε στον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για την ΠΓΔΜ, εκπροσώπους της Ε.Ε. και του Συμβουλίου
της Ευρώπης.
Σημειωτέον ότι ο Κίρο Γκλιγκόροφ μετά την απόσχιση των Σκοπίων από τη Γιουγκοσλαβία είχε αναγνωρίσει, σε συνεντεύξεις του, την ύπαρξη τουλάχιστον 100.000 Ελλήνων εντός της ΠΓΔΜ!"

Ερώτημα: Γιατί δεν θέτουμε κι εμείς θέμα ελληνικής μειονότητας-που είναι υπαρκτή στα Σκόπια, παρά αφήνουμε τους "γιάπις" της σκοπιανής πολιτικής να δημιουργούν εντυπώσεις διεθνώς για ανύπαρκτο ζήτημα, σε βάρος της χώρας μας και της εθνικής μας αξιοπρέπειας;

36 σχόλια:

  1. ο κ. Καραμανλής κατέστησε με την απαντιτική του επιστολλή τον πρωθυπουργό των Σκοπίων απευθείας συνομιλητή του πρωθυπουργού της Ελλάδος και μάλιστα για θέματα πουν άπτονται της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας της.
    Ενώ μέχρι τώρα η Ελλάδα συνομιλούσε με τα Σκόπια μόνο για το θέμα της ονομασίας κι αυτό υπο την αιγίδα (δια μέσου) άλλων, όπως ο ΟΗΕ και οι ΗΠΑ. Έκανε δηλαδή ο κ. Καραμανλής το θέμα διμερή υπόθεση.
    Τώρα που απαντήσε ο Γκρούεφσκι στην επιστολή Καραμανλή τι θα κάνει ο κ. Καραμανλής; Θα συνεχίσει και θα μονιμοποιήσει και νομιμοποιήσει τον διάλογο; Απαντώντας εξάλλου απορριπτικά στις αιτιάσεις του Γκρούεφσκι για «μακεδονική μειονότητα» δεν είναι σαν να αποδέχεται (αναγνωρίζει) ότι υφίσταται παρόμοιο θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο κ. Καραμανλής κατέστησε με την απαντιτική του επιστολλή τον πρωθυπουργό των Σκοπίων απευθείας συνομιλητή του πρωθυπουργού της Ελλάδος και μάλιστα για θέματα πουν άπτονται της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας της.
    Ενώ μέχρι τώρα η Ελλάδα συνομιλούσε με τα Σκόπια μόνο για το θέμα της ονομασίας κι αυτό υπο την αιγίδα (δια μέσου) άλλων, όπως ο ΟΗΕ και οι ΗΠΑ. Έκανε δηλαδή ο κ. Καραμανλής το θέμα διμερή υπόθεση.
    Τώρα που απαντήσε ο Γκρούεφσκι στην επιστολή Καραμανλή τι θα κάνει ο κ. Καραμανλής; Θα συνεχίσει και θα μονιμοποιήσει και νομιμοποιήσει τον διάλογο; Απαντώντας εξάλλου απορριπτικά στις αιτιάσεις του Γκρούεφσκι για «μακεδονική μειονότητα» δεν είναι σαν να αποδέχεται (αναγνωρίζει) ότι υφίσταται παρόμοιο θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. EMEIS NA ASXOLHTHOUME ME MEIONOTHTA????
    SE GELASANE FILE MOU.
    EMEIS DEN DIEKDIKOUME APLA PERIMENOUME NA DIEKDIKHSOYN KATI APO MAS KAI META STELNOUME EPISTOLLES.
    AYTOI EIMASTE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά μην τρελαθούμε τελείως.
    Τέτοια υψηλού επίπεδου εξωτερική πολιτική όπως αυτή των τελευταίων χρόνων είχαμε πολλά χρόνια να δούμε στην χώρα μας.
    Από εποχή Α. Παπανδρέου. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
    Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι επ` αυτής συμφωνεί 100% και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που έχει “φάει” με το κουτάλι τα εξωτερικά θέματα.
    Για να πω και την ταπεινή μου γνώμη, αυτός είναι και ο συμβουλάτορας του Καραμανλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λυπάμαι που ο Καραμανλής απέδειξε αυτά που του προσάπτουν. Τελικά είναι και αυτός ένας τροχός στο σύστημα που καθοδηγούν οι αμερικάνοι. Θυμηθείτε τους χάρτες του αμερικάνικου Πενταγώνου που δείχνουν την Μακεδονία μας ως κατεχόμενο “Μακεδονικό” έδαφος. Δεν θα με παραξενέψει αν μετά από κανένα χρόνο θα χρειάζομαι διαβατήριο για να πάω στο χωριό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 10 42 PHGAINE SE KANA GIATRO NA SE DEI.
    MALLON EKATSES POLY WRA STON HLIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. DEITE AFTO TO ARTHRO

    'Descendants' of Alexander help to boost Macedonian identity
    July 19 2008
    http://www.ft.com/cms/s/0/98844886-552b-11dd-ae9c-000077b07658.html

    THN EPOMENH MERA ANAPAREGETAI KAI STO
    Macedonian News: 'Descendants' of Alexander help to boost ...
    http://www.vmacedonianews.com/2008/07/descendants-of-alexander-help-to-boost.html
    SUNDAY, JULY 20, 2008

    OPOS VLEPETAI OI SKOPIANOI DEN XANOUN EFKAIRIES

    ENO EMEIS.....

    KOIMISOU ELLINA KAI H TYXH TOUS DOULEVEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1.giati afta einai kanonismena se vathos dekaetion apo tis megales dinamis kai i eksousia kai i elit exoun apodextei tetelesmena.2.exei kanis amfivolia gia to kakopisto tis epiklisis ton anthropinon dikaiomaton apo tous makedones otan i idioi askoun politiki dio metron kai stathmon sta dikiomata ton elinon mionotikon?kanis den tha xe antirisi na paroun kai eliniki ethnikotita kai ta xorafia AN AFTA DEN ITAN APLOS TO PROSXIMA O FERETZES TON PARALIRIMATIKON EXTREMISTIKON ARPAXTIKON FANTASIOSEON TOUS.AYTO EINAI FASISMOS ME ENDIMA DOURIOU IPOU ''ANTHROPINA DIKAIOMATA''.kanena eleos pleon tsakiste tous mexri na dialithoun.einai aksioi ti miras tous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ κ. ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ
    Ο κ. Νίκολα Γκρούεφσκι, κατάγεται από τον Νομό Φλώρινας. Ο κ. Γκρούεφσκι εμφανίστηκε ξαφνικά στην πολιτική σκηνή της χώρας του και σε πολύ νεαρή ηλικία, «ανέβηκε» πολύ γρήγορα, πολύ ψηλά, τόσο ψηλά που έγινε πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ. Ο κ. Γκρούεφσκι ακολούθησε μία τακτική σύγκρουσης με το Ελληνικό κράτος, μίας σύγκρουσης της οποίας ήδη η τρίτη φάση βρίσκεται σε εξέλιξη.
    Στην πρώτη φάση ο κ. Γκρούεφσκι συγκρούσθηκε με την Ελλάδα περί του ονόματος που θέλει να φέρει η χώρα του. Ακολούθησε η δεύτερη φάση του σχεδίου σύγκρουσης, φάση κατά την οποία η σύγκρουση δεν περιορίστηκε μόνον στο όνομα, αλλά επεκτάθηκε και στο θέμα της Ελληνικότητας των αρχαίων Μακεδόνων και στην Ελληνικότητα των εδαφών της Ελλάδος από την Θράκη μέχρι την Ήπειρο και την Θεσσαλία. Στις δύο αυτές φάσεις η προπαγάνδα και η πολιτική του κ. Γκρούεφσκι, στηρίχθηκαν στην υπόθεση εργασίας ότι δήθεν είχε ως συμμάχους του, συνοδοιπόρους του, στην Ελλάδα τους γηγενείς Μακεδόνες (εννοείται Έλληνες), τους οποίους και προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ως «πέμπτη φάλαγγα», στρέφοντάς τους κατά της Ελλάδος. Πλην απειροελαχίστων εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, η εν λόγω υπόθεση εργασίας του κ. Γκρούεφσκι απεδείχθη αβάσιμη. Και στο παρελθόν έγιναν προσπάθειες να στρέψουν τους γηγενείς Μακεδόνες (εννοείται Έλληνες) κατά της Ελλάδος. Οι προσπάθειες αυτές απέτυχαν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν και πάλι τον κανόνα. Όπως συνέβη και στο παρελθόν, έτσι και κατά τις δύο φάσεις του σχεδίου σύγκρουσης του κ. Γκρούεφσκι, οι προσπάθειες να στρέψουν τους γηγενείς Μακεδόνες κατά της Ελλάδος και πάλι απέτυχαν. Λόγω της αποτυχίας αυτής, μεταξύ άλλων, το σχέδιο σύγκρουσης του κ. Γκρούεφσκι άλλαξε και άρχισε η τρίτη φάση.
    Η τρίτη φάση του σχεδίου σύγκρουσης έχει δύο χαρακτηριστικά : Το πρώτο είναι ότι η σύγκρουση δεν περιορίζεται στο όνομα της ΠΓΔΜ, στην Ελληνικότητα των αρχαίων Μακεδόνων και στην Ελληνικότητα μέρους των εδαφών της Ελλάδος, αλλά προστέθηκαν δύο καινούργια πεδία σύγκρουσης. Πρώτο πεδίο είναι η διεκδίκηση περιουσιών, δηλαδή ακινήτων, τις οποίες διεκδικεί ο κ. Γκρούεφσκι για λογαριασμό αυτών που έφυγαν από την Ελλάδα και σήμερα δηλώνουν μη-Έλληνες, αποκαλούμενοι στην Ελλάδα «φυγάδες». Αυτοί είναι οι αποκαλούμενοι από τον κ. Γκρούεφσκι «Μακεδόνες του Αιγαίου», όνομα το οποίο ορισμένοι από αυτούς (τους «φυγάδες» ή «Μακεδόνες του Αιγαίου») απορρίπτουν, απαιτώντας να αποκαλούνται απλώς «Μακεδόνες» μη-Έλληνες. Δεύτερο πεδίο είναι η διεκδίκηση διπλής υπηκοότητας, προφανώς της Ελληνικής και αυτής της ΠΓΔΜ, από τους εναπομένοντες εν ζωή «φυγάδες» και τους απογόνους τους. Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι ότι πλέον οι γηγενείς Μακεδόνες, εννοείται Έλληνες, στην Ελλάδα δεν παρουσιάζονται ως «συνοδοιπόροι», αλλά ως «εχθροί» που έχουν «φάει» περιουσίες.
    Προφανώς, αυτό στο οποίο στοχεύει ο κ. Γκρούεφσκι είναι να δοθεί η Ελληνική υπηκοότητα σε απογόνους των «φυγάδων», να αναγνωρίζονται αυτοί από την Ελλάδα ως Έλληνες υπήκοοι μεν, αλλά μη-Ελληνικής Εθνικότητας, και συγκεκριμένα κατά τον κ. Γκρούεφσκι, ως μη-Έλληνες, Μακεδόνες (ίσως και Βούλγαροι;), οι οποίοι, επιπλέον, θέλουν να πάρουν τα χωράφια και τα σπίτια των Ελλήνων (εννοείται Μακεδόνων) συγγενών τους ή θα πάρουν αποζημιώσεις, δηλαδή «ζεστό» χρήμα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο κ. Γκρούεφσκι επιχειρεί να δημιουργήσει έναν «στρατό» εχθρών της Ελλάδος, οι εντεταγμένοι στον οποίο έχουν υλικά κίνητρα να είναι εχθροί της Ελλάδος. Τα υλικά κίνητρα είναι αφ’ ενός το Ελληνικό διαβατήριο, άρα η πρόσβαση στην αγορά εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), και στις επιδοτήσεις και ενισχύσεις από την Ε.Ε., και αφ’ ετέρου, τα ακίνητα στην Ελλάδα, ή το «ζεστό» χρήμα των αποζημιώσεων. Αυτήν την προσδοκία δημιουργεί ο κ. Γκρούεφσκι στον «στρατό» του.
    Όμως, οι διεκδικούμενες από τον κ. Γκρούεφσκι περιουσίες ανήκουν σε κάποιους από τους οποίους ο κ. Γκρούεφσκι θέλει να τις πάρει. Τις περιουσίες τις διεκδικούν οι «φυγάδες», δηλαδή αυτοί που έφυγαν πριν 60 περίπου χρόνια από την Ελλάδα ως μη-Έλληνες. Αυτοί που έφυγαν, άφησαν πίσω αδέλφια και εξαδέλφια. Όταν έφυγαν, αυτές οι διεκδικούμενες περιουσίες ήταν στην κατοχή (όχι στην ιδιοκτησία γιατί δεν υπήρχαν τίτλοι ιδιοκτησίας) πατεράδων και παππούδων αυτών που έφυγαν. Όταν απεβίωσαν οι παππούδες και οι πατεράδες, οι περιουσίες αυτές πέρασαν στην κατοχή των αδελφών και εξαδέλφων των «φυγάδων», δηλαδή των μελών των οικογενειών τους, που έμειναν στην Ελλάδα. Οι σημερινοί κάτοχοι των περιουσιών αυτών είτε έχουν ήδη αποκτήσει τίτλους ιδιοκτησίας επί των περιουσιών αυτών (με αναγνωριστικές αγωγές λόγω χρησικτησίας), είτε έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν τίτλους ιδιοκτησίας λόγω χρησικτησίας. Τις περιουσίες αυτές δεν τις δήμευσε το Ελληνικό κράτος για να έχει υποχρέωση να αποζημιώσει κανέναν. Σημειωτέον ότι οι «φυγάδες», όλα αυτά τα χρόνια, είχαν κάθε δικαίωμα να διεκδικήσουν τα οποιαδήποτε δικαιώματα έκριναν ότι είχαν, επί οποιουδήποτε ακινήτου έκριναν ότι είχαν δικαιώματα. Δεν διεκδίκησαν τίποτε όλα αυτά τα χρόνια. Και σήμερα, ξαφνικά και με προτροπή πολιτικών που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τους ανθρώπους αυτούς, για μία ακόμη φορά, σαν πιόνια στα δικά τους πολιτικά παιγνίδια, εμφανίζονται να διεκδικούν περιουσίες! Όλα αυτά τα χρόνια μπορούσαν ν’ αναθέσουν με μία απλή επιστολή τους, ή έστω και τηλεφωνικά, σε δικηγόρο να ερευνήσει τα δικαιώματά τους και να τα ασκήσει. Και στην Ελλάδα εάν κατοικούσαν, πάλι σε δικηγόρους θα προσέφευγαν, πράγμα που σημαίνει ότι η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα δεν τους εμπόδιζε ν’ ασκήσουν τα δικαιώματά τους.
    Όσον αφορά το νομικό σκέλος της διεκδίκησης περιουσιών, όποιος θέλει να διεκδικήσει κάποιο ακίνητο, ας προσφύγει στα πολιτικά (αστικά) δικαστήρια να το διεκδικήσει από τους συγγενείς του. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΛΗΘΕΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΛΗΘΕΙ, ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ. Εάν το Ελληνικό κράτος παρεμβληθεί, π.χ. συμφωνώντας να χορηγήσει αποζημιώσεις, θα παίξει το πολιτικό παιχνίδι του κ. Γκρούεφσκι.
    Όμως το πολιτικό σκέλος έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Μέσω της διεκδίκησης περιουσιών ο κ. Γκρούεφσκι στρέφει τον «στρατό» του εναντίον Ελλήνων. Η διαφορά μεταξύ Ελληνικού κράτους και κράτους της ΠΓΔΜ μετατρέπεται σε διαφορά μεταξύ πολιτών, οι πολίτες αρχίζουν να εχθρεύονται ο ένας τον άλλον για προσωπικούς πλέον, και όχι για πολιτικούς, λόγους. Δηλαδή, ο κ. Γκρούεφσκι πλέον δεν παρουσιάζει εμάς τους Έλληνες (εννοείται Μακεδόνες), δηλαδή τους γηγενείς Μακεδόνες (εννοείται Έλληνες), ως εν δυνάμει συμμάχους και συνοδοιπόρους του, όπως μας παρουσίαζε στις δύο πρώτες φάσεις του σχεδίου σύγκρουσης. Μας παρουσιάζει ως «εχθρούς» και μάλιστα ως «εχθρούς» των συγγενών μας «φυγάδων»! Αυτοί που συνέλαβαν και υλοποιούν το σχέδιο σύγκρουσης του κ. Γκρούεφσκι, θέλω να πιστεύω, ότι γνωρίζουν όλα τα παραπάνω, γνωρίζουν ότι νομικό θέμα διεκδίκησης περιουσιών δεν υφίσταται. (Βέβαια, δεν μπορώ ν’ αποκλείσω θεωρητικά ότι είναι τόσο αποκομμένοι από την πραγματικότητα που δεν το γνωρίζουν.) Παρ’ ότι, λοιπόν, όπως θέλω να πιστεύω, το γνωρίζουν, προωθούν την διεκδίκηση της διπλής υπηκοότητας και των περιουσιών. Γιατί;
    Λογικά δύο εξηγήσεις μπορούν να δοθούν.
    Πρώτον, διότι επιθυμούν ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης μέσω των αποζημιώσεων να χρηματοδοτήσει τον «στρατό» του κ. Γκρούεφσκι, και αυτοί να παίζουν παιγνίδια σε βάρος των Ελλήνων και με έξοδα των Ελλήνων.
    Δεύτερον και κυριώτερον, διότι θέλουν να στρέψουν τον απλό Έλληνα πολίτη κατά του απλού πολίτη της ΠΓΔΜ, να τους κάνουν να βλέπουν ο ένας τον άλλον ως εχθρούς. Αν το επιτύχουν, τότε σε μία ενδεχόμενη σύγκρουση στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ ο μέσος πολίτης της ΠΓΔΜ, που ίσως αναγκασθεί να έλθει ως πρόσφυγας εμφυλίου ή εσωτερικού πολέμου στην Ελλάδα, θα αντιμετωπισθεί με επιφύλαξη, αν όχι με εχθρότητα, από τον μέσο Έλληνα της Μακεδονίας. Και αυτοί που θα εχθρεύονται ο ένας τον άλλον θα είναι συγγενείς εξ’ αίματος! Οι γηγενείς Μακεδόνες, εννοείται Έλληνες, που κατοικούν στην Ελλάδα και μάλιστα στις παραμεθόριες περιοχές, θα εχθρεύονται τα πρώτα εξαδέλφια τους τα οποία είναι πολίτες της ΠΓΔΜ και ισχυρίζονται (αν μπορούν ας κάνουν κι’ αλλοιώς) ότι δεν είναι Έλληνες. Η διαμάχη μεταξύ των εξαδέλφων είναι ενδο-οικογενειακή και οι πολλές ενδο-οικογενειακές διαμάχες θωρούμενες ως σύνολο συνιστούν τις εμφύλιες. Και επειδή αυτοί που δηλώνουν ανθέλληνες στην ΠΓΔΜ είναι στην πλειοψηφία τους Έλληνες, η εχθρότητα αυτή θα είναι εμφύλια εχθρότητα. Το Ελληνικό δράμα θα συνεχισθεί, με θύματα, για μία ακόμη φορά, τους «φυγάδες» αλλά και τους συγγενείς τους στην Ελλάδα. Για μία ακόμη φορά αυτοί οι άνθρωποι θα χρησιμοποιηθούν σαν μοχλός για να συντηρηθούν και να οξυνθούν τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ, αλλά και ολόκληρης της Βαλκανικής. Ας μην ξεχνάμε ότι η Βουλγαρία έχει τους δικούς της στόχους και προωθεί την δική της πολιτική όσον αφορά τους γηγενείς Μακεδόνες, εννοείται Έλληνες, και τους πολίτες της ΠΓΔΜ.
    Ας το προσέξουν αυτό οι συνετοί της ΠΓΔΜ, αυτοί θα είναι τα θύματα των δικών τους ακραίων εντός της χώρας τους.
    Για να αποφευχθούν αυτές οι εξελίξεις, που θα είναι σε βάρος κυρίως του μέσου μετριοπαθούς πολίτη της ΠΓΔΜ, η Ελλάδα πρέπει άμεσα και με τον πλέον επίσημο τρόπο να ξεκαθαρίσει, ότι η διεκδίκηση περιουσιών συνιστά διαφορά μεταξύ ιδιωτών και όταν οι ιδιώτες έχουν διαφορές μεταξύ τους προσφεύγουν στα αστικά δικαστήρια. Το Ελληνικό κράτος δεν πρέπει να συνεργήσει στο να χρησιμοποιηθούμε, για μία ακόμη φορά, εμείς οι κάτοικοι της παραμεθορίου Ελλάδος, εμείς οι Μακεδόνες, εννοείται Έλληνες, και οι «φυγάδες» συγγενείς μας, οι παραπλανημένοι αυτοί Έλληνες, σαν τροφή για τα κανόνια στα παιγνίδια του οποιουδήποτε κ. Γκρούεφσκι.
    Φλώρινα 14 Ιουλίου 2008
    Παύλος Χρ. Αλτίνης
    Δικηγόρος
    τ. Νομάρχης Φλώρινας
    Μέλος Περιφερειακού Συμβουλίου Λ.Α.Ο.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αρκετές φορές οι οπτικές γωνίες που βλέπεις τα γεγονότα μπορεί να διαφέρουν, δεν μπορεί όμως ποτέ να παραγνωρίζεται η πραγματικότητα που την παρούσα στιγμή δεν είναι και τόσο βέβαιο ότι είναι ευνοϊκή προς τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της χώρας.

    Στο λεγόμενο «σκοπιανό ζήτημα» συνεχίζει να προκαλεί ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, η επιστολή που έστειλε, αν και δημιούργησε την ευκαιρία να «ξεκαθαριστούν» με την απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού ορισμένα βασικά ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις των 2 κρατών, δεν αποτελεί απόδειξη συμβιβαστικής διάθεσης για την επίλυση του θέματος της ονομασίας.

    Οι εξελίξεις αλλά και ο χρόνος αποστολής της έδειξαν ότι εστάλη με μοναδικό στόχο να δώσει αφορμή για πολιτική εκμετάλλευση.

    Στο ζήτημα της Κύπρου, η «κυπριακή λύση» φαίνεται να είναι μακρινή πραγματικότητα. Η τούρκικη αντίληψη, αλλά και ο τρόπος έκφρασης της το περασμένο σαββατοκύριακο με τις εκδηλώσεις μίσους που έγιναν στα κατεχόμενα δείχνουν ότι δεν υπάρχει από την εξ Ανατολής γείτονα χώρα διάθεση για λύση.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός μίλησε στα κατεχόμενα για λύση με δύο ισότιμους λαούς και με δύο συνιστώντα κράτη, που θα είναι ίσα και θα δημιουργήσουν έναν κοινό, ισότιμο νέο συνεταιρισμό μεταξύ του, με λίγα λόγια η Τουρκία ισχυρίζεται ότι η κοινή βάση συζήτησης είναι τα «συνιστώντα κράτη» του σχεδίου Aνάν που κάνει πράξη τον γεωγραφικό, διοικητικό και πληθυσμιακό διαχωρισμό της Kύπρου με ότι αυτό συνεπάγεται ( θα έχουμε έτσι, διχοτόμηση και νομιμοποίηση της εισβολής με απεμπόληση δικαιωμάτων της κυπριακής δημοκρατίας αλλά και του κυπριακού λαού σε ζητήματα περουσίων κ,τ.λ.)

    Βεβαία θα μπορούσε να πει κάποιος ότι και εδώ έγινε πολιτική εκμετάλλευση το ζητήματος λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας του ο Τούρκος πρωθυπουργός ( υπόθεση Εργκενεκόν κ.τ.λ.).
    Τι μπορεί όμως να συμβεί; Ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο οι υφιστάμενες συνθήκες και διαδικασίες ανταποκρίνονται ή όχι στην πραγματικότητα.
    Λαμβάνοντας όμως υπόψη τα τωρινά δεδομένα φαίνεται ότι στόχος των γειτόνων μας δεν είναι η προσέγγιση της Ευρώπης.
    t.v.

    διαβάστε περισσότερα για το ζήτημα

    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. k. Παύλο οι "φυγάδες" είναι Έλληνες πολίτες, οι κατάγονται από τον γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας που ονομάζεται Μακεδονία.

    Εάν μπορούν να αποδείξουν ότι είχαν περιουσίες και στη διάρκεια του χρόνου τις έχασαν πρέπει να αποζημιωθούν, κατά τη γνώμη μου από το κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. PAIDIA OI SKOPIANOI BGALAN HDH VIDEO ENANTION TON ELLINON STO YOU TUBE GIA THN MELITI THN IDIA KIOLAS MERA

    APO TO http://www.maknews.com/
    • Greek Racists Bothering People at the Border

    VIDEO
    рчки националисти ги дочекаа Македонците на Меџитлија-Ники
    http://ie.youtube.com/watch?v=Ze-8TSbY1ow
    20 July 2008

    KAI

    http://www.maknews.com/
    • Dance Group Harrassed at the Border

    VIDEO
    Macedonian Folk Dance Ensemble 'Tanec' harassed at Macedonian-Greek border
    http://ie.youtube.com/watch?v=7nI-o4Mt7AU
    20 July 2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. EMEIS VEBAIA KOIMOMASTE TON YPNO TOU DIKAIOU
    ITHELESTA KAI PATHAISTA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. OLA TA VIDEO-PORPAGANDA GIA THN (SLAVO-BOULGARIKH) DITHEN MACEDONIKH MEIONOTITA STHN ELLADA

    EDO

    http://ie.youtube.com/watch?v=Ze-8TSbY1ow

    XRIAZETAI NA KATALAVOUME TON SKOPIANO MIXANISMO PROPAGANTAS KAI TO MISOS POU TREFOUN ENANTION TON ELLINON

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καραμανλή αφού έπεσες στην παγίδα του Γκρούγιου και έχεις για συμβουλάτορα την Ντορα ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ! Εμεις τι φταιμε;;;;;;;;;;;;;;

    Ειναι ποτέ δυνατόν να ειναι τόσο ηλίθιος και να πέφτει στο επίπεδο των Σκοπιανών;;;;;;;;;;;;;;

    Ουτε να απαντήσει δεν έπρεπε, παρα μόνο να προωθήσει άμεσα το ζήτημα στην Ευρώπη, όχι να ανταλλάζει...ραβασάκια με τα Σκόπια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. POLI KALO SXOLIO 21 Ιούλιος 2008 11:38 πμ

    H POLITIKI TOU GROUEFSKI POU PERIGRAFI O K.Παύλος Χρ. Αλτίνης

    EXEI TIN DAIMONIKH YPOGRAFI TON KHAZAR-JEWS
    POU VRISKONTAI STA PARASKINIA ME ARXITEKTONES TOUS ROTHCHILDS KAI SOROS
    KAI TA SIMFERONTA TOUS STIN PERIOXI
    AFTA EXOUN KALEIFTI SE PROIGOUMENA SXOLIA SE AFTO TO BLOG APO POLLOUS SXOLIASTES KAI APO ALLA ELLINIKA KAI MH BLOGS.

    O GROUEFSKI EINAI NEOS, APEIROS KAI HLITHIOS
    GIA NA SKEFTI TETOIA STRATIGIKI

    AFTOI POU POLEMANE TIN ELLADA EINAI PANTODINAMOI, DIABOLEMENOI KAI PAMPONOIROI

    KSEROUN TIN ACHILLIO PTERNA TON ELLINON
    - TO ALLILOFAGOMA - KAI TIN XRISIMOPOIOYN ENANTION TOUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. oi Skopianoi kseroun na ekmetalevontai oles tis efkairies gia ton skopo tous kai exoun epitixei
    tous stoxous tous mexri stigmis

    emeis den exoume katalavei akoma oti exoume polemo
    den exoume stratigiki
    den ekmetalemomaste efkairies
    den diekdikoume afta pou einai dika mas kai pou mas anikoun
    kanoume sinexos paraxoriseis
    ftaine oi politikoi dioti den antiprosopevoun ton lao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μην είστε αφελείς. Τα ξέρουνε κάποιοι καλά ότι υπάρχει Ελληνική μειονότητα στα Σκόπια. Και ξέρουνε και καλά που ζούνε. Εγώ έχω συναντηθεί μαζί τους και μου έχουνε πει ότι έχουνε συναντηθεί παλιά με Έλληνες αξιωματούχους. Αλλά να ξέρετε ότι δε μιλάμε για παραπάνω από 3.000-5.000 άτομα. Είναι πολύ λίγοι.

    Η Ελλάδα όμως δεν ανακινεί θέμα γιατί σε αυτά τα πράματα εφαρμόζεται η αρχή της αμοιβαιότητας. Θα μας πούνε, ωραία σου αναγνωρίζω εγώ τις 3000 άτομα που είναι η μειονότητά σου εδώ αλλά εσύ αναγνώρισέ μου 50.000+ άτομα Μακεδονική μειονότητα. Και έτσι πατσίζουνε. Για αυτό το λόγο εδώ δε θέλουνε να ανακινήσουνε το θέμα.

    Οι διάφορες προτάσεις για την εξωτερική πολιτική που διαβάζω στο ίντερνετ μου θυμίζουνε τους προπονητές της εξέδρας που πάντα βγάζουνε σκάρτο τον πραγματικό προπονητη και τους παίχτες.
    Οργανωμένη χώρα είμαστε, υπάρχουν σε διάφορα πόστα και άνθρωποι που ξέρουνε τη δουλειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. fyrom-propaganda

    Greek Lunatic Asylum - Pity the Macedonians
    http://www.maknews.com/

    Greek Hysteria - ΥΣΤΕΡΙΑΑΑΑΑ!!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=kKChXO7CtwU


    WMC: Greece planned an attack on Macedonia in 1992
    Thursday, 26 June 2008
    http://macedoniaonline.eu/content/view/2040/45/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 21 Ιούλιος 2008 12:47 μμ

    otan h Elliniki kivernisi typoni ABC alfavitario "Makedonikis" glossas gia tous Slavophonous tis Elladas kai to ouranio tokso to ksanatiponi me xrimatodotisi Soros
    ti simainei afto?

    otan h Elliniki kivernisi xrimatosoti to ouranio tokso
    pou antiporsopevei "Makedoniki" meionotita mesa stin Ellada kai onomazetai "Macedonian political party in Greece" ti simainei afto?

    otan to European Court of Human Rights (ECtHR)
    leei oti h Ellada paraviazei to arthro 11 ton anthropinon dikaiomaton giati den epitrepei na ginei to Home of Macedonian Culture stin Macedonia ti mas leei afto?

    otan o Ellinas prothipourgos dexetai allilografia apo to Fyrom me sfragides "Macedonia" ti simainei afto?

    otam o Ellinikos stratos sto Afganistan polemaei dipla ston "Makedoniko" strato tou Fyrom ti simainei afto?

    otan epi dekaeties afisame tous Skopianous na
    doulevoun tin propaganda tous kai na anagnoristoun os Macedonia apo 158 (?) xores
    ti simainei afto?

    otan Ellines politikoi spataloun terastia posa (tou Ellinikou laou) otan pane stin Ameriki anikanoi na simbaloun stin organosi enos Ellinikou lobby
    ti simainei afto?

    parakalo eksigise se olous emas tous afeleis poso organomeni einai h Elliniki politiki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. OI SKOPIANOI PROSPATHOUN NA ANAGNORISTEI KAI MAKEDONIKH MEIONOTHTA STHN BOULGARIA

    http://www.omoilindenpirin.org/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 12.47 παπαρια μεντολες εχεις συναντηθει.Αν ειχες ιδεα θα ηξερες πως μονο σε χωριο των ανατολικων σκοπιων στα συνορα με τη βουλγαρια ζουν 4000 ατομα,ελληνες προσφυγες της Μ.Ασιας.
    Ειχαν μαλιστα και σχολειο ελληνικο μεχρι τις αρχες του 90.
    Εχω συναντηθει και γω μ'αυτους.
    Σε τελικη αναλυση και η"μειονοτητα"για την οποια μιλαει ο Γρουεφσκι ειναι οι 6000 ψηφοφοροι του ουρανιου τοξου.
    6000 ΣΤΑ 11 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Ο ΟΗΕ ΓΙΑ ΑΝΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ke 11:51

    Autous tou Ellines 'polites' pou esei koptesai prepei na xereis oti exoune embalkei amesa i emesa se thirwdies kai apisteuta egklimata kata tis Elladas. Kia to mono oti uparxoun einai apodeixi tou politismou mas!
    H energitiki kai olo8ermi synergasia tou me to strato katoxis to 40 kai i metepeita aposxitiski tous stasi dikaiologei apolita tin Ellada na tous afairesi tin ypikootita kat'elaxiston.
    Nomizw oti orismenoi apo esas lkalon einai na arxisettai na diabazetai giati i agrmmatosini pou epikratei eina apisteuti.

    Apo tin alli meria isws na exetai peseo thimata tis parapliroforisis twn eponomazomenwn 'proodeutikwn' pou me ton tropo auto exoun arxisei to 3o guro resaltou stin Ellada ekei pou oi dyo prwtoi 8aftikan ston Grammo kai sto Vitsi!

    Kai 8a sou pw oti den eimai Dexios! Mia zwi PASOK psifizw!
    Alla omws exwn to kako xoui na diabazw!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ethnic Macedonian party accuses Greek authorities of wiretapping

    June 20, 2008

    http://www.mhrmi.org/news/2008/june20_e.asp

    "Either the Americans provide information to the Greek Foreign and Interior Ministries or - which is more likely - the Greek Secret Service (EIP) is wiretapping the telephones of the Macedonian representatives in Greece.
    How else can a strictly confidential document issued by the Greek media include even the tiniest details of the US Embassy officials' talks with representatives of the Macedonian and other minorities in Greece?......."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Ανώνυμος 21 Ιούλιος 2008 1:32 μμ

    Φίλε, ούτε 6000 είναι αφού το Ουράνιο Τόξο (όπως λέμε Gay Pride) έχει πάρει πολλούς ψήφους διαμαρτυρίας από την Νότιο Ελλάδα, πχ στην Κάρυστο (Εύβοια) είχε 130+ ψήφους, καθώς και την υποστήριξη από (μπούστ)ηδες. Βλέπεις, το όνομα "Ουράνιο Τόξο" παραπέμπει σε κάτι χαρούμενο (Gay) και οικολογικό, οπότε σίγουρα δεν μιλάμε για 6000 άτομα αλλά για πολύ-πολύ λιγότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ma απο εποχης Αντρεα, εμεις λεγαμε, δεν διεκδικουμε τιποτα.(Οι αλλοι, βεβαια, ας διεκδικουν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το προβλημα με τις περιουσιες, ειναι σαν τους Τσαμηδες.
    Δηλαδη, κατηγορηθηκαν οτι ενηργησαν εναντιον της Ελλαδος κατα τον εμφυλιο και με δικαστικες αποφασεις, τους κατασχεθηκαν οι περιουσιες.
    Επι εσχατη προδοσια δηλαδη, γιατι θελανε, κατα την αποφαση, να αποσπασουν τμηματα της Ελλαδος και να τα προσαρτησουν σε ξενη χωρα.
    (Υπηρχαν ειδικοι νομοι που τα προεβλεπαν αυτα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σσσσ, μη μιλάτε για ελληνικές μειονότητες στο εξωτερικό. Αισθάνεται άσχημα το...Dora!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μην πολυ σκαλίζουμε τους λεγόμενους Ελληνόβλαχους των Σκοπίων γιατί θα μας τεθεί και ζήτημα Βλάχικης μειονότητας. Αν αρχίσει η συζήτηση για το τι είναι η Βλάχοι εκεί μοιραία θα ανοίξει και η συζήτηση για το τι είναι οι Βλάχοι εδώ. Γιατί υπάρχει και κόσμος από το Μέτσοβο, το Νυμφαίο, το Βελεστίνο και αλλού που έχουνε σπουδάσει στη Ρουμανία.

    Οι Βλάχοι στα Σκόπια απότελούνε αναγνωρισμένη μειονότητα, έχουν δικές τους εκκλησίες και σχολεία, το Κρούσοβο και το Στιπ έχουν εξελιχθεί σε πόλους κουτσοβλάχικης προπαγάνδας, και υπάρχουν Βλάχοι που είναι υπουργοί στην κυβέρνηση.
    Όχι άλλες επιπολαιότητες. Δεν παίζουν με αυτά τα πράματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 2.31 ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΒΛΑΧΟΥΣ ΜΙΛΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ?ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΧΟΙ?
    Ο,ΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΤΟ ΠΕΤΑΕΙ.ΚΑΙ ΜΕ ΥΦΟΣ 1000 ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΩΝ..
    ΤΣΟΥ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΑΓΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ... ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ

    " ......Προειδοποιήσεις ή απειλές;
    Το μοναδικό ερώτημα που εγείρεται αυτή την στιγμή, καθώς είναι βέβαιο ότι τα Σκόπια ποτέ δεν θα προχωρούσαν σε τέτοιου μεγέθους προκλήσεις, δίχως την εξασφαλισμένη προστασία κάποιων «υψηλών δυνάμεων» είναι το εάν οι συγκεκριμένες κινήσεις αποτελούν πραγματικό κίνδυνο για την χώρα μας ή εάν είναι «προειδοποιήσεις» των αμερικανών για να συνετιστούμε...
    Επίσημα οι ΗΠΑ αυτή την στιγμή τηρούν «ίσες αποστάσεις» οι οποίες όμως στην πραγματικότητα διόλου «ίσες» δεν είναι καθώς τα Σκόπια πιέζουν από παντού, ενώ η Ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει τα πυρά που δέχεται.
    Η λογική της «μη έντασης» την οποία από ότι φαίνεται η χώρα μας έχει αναγάγει σε νέα επίπεδα, είναι αν μη τι άλλο ενθαρρυντική για τους Σκοπιανούς. Η λογική της «μη απάντησης» σε ίδιο επίπεδο αλλά η επίκληση φαντασιακών καταστάσεων από τον κ. Καραμανλή, που μιλά για «ιστορικούς ρόλους» δείχνει ξεκάθαρα ότι η χώρα μας σύρεται (έχει ήδη συρθεί) στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και για μια ανύπαρκτη μειονότητα.
    Οι επόμενες μέρες αν δεν υπάρξει κάποια τρομακτική ανατροπή, θα επιβεβαιώσουν την παγίωση του ζητήματος. Και τότε θα έχουμε ένα ακόμη σοβαρό αγκάθι στα πλευρά μας."

    http://elkosmos.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=1490&Itemid=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. και Ελληνικη μειονότητα στα σκοπια υπάρχει και 200.000 Ελληνες προσφυγες από το Μοναστήρι υπάρχουν. Στην δυτική Θεσσαλονίκη υπάρχουν ολόκληροι συνοικισμοί με Έλληνες από το Μοναστήρι, και στην επαρχία της Μακεδονίας χωρια ολόκληρα από πρόσφυγες από την Φυρόμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μια ερώτηση. Ισχύουν όντως αυτά περι 200.000 Ελλήνων; Υπήρχε σχετικά μεγάλος πληθυσμός στο Μοναστήρι αλλά δεν ανταλάχθηκε/εξισλαβίστηκε; Και αν οντως είναι 200.000, γιατί δεν κάνουν καθόλου θόρυβο; Σχεδόν 10% της ΠΓΔΜ είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Α, συγγνώμη, δε διάβασα σωστά. 200.000 πρόσφυγες είπες. Πάντως έχω ακούσει άτομα να μιλάνε και για 200χ στο Μοναστήρι ΤΩΡΑ. Ίσως και αυτοί ηταν παραπληροφορημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Στα χιτλερικά τελεσίγραφα του γιάπη των Σκοπίων δεν απαντούν με ευγένειες, κ. Καραμανλή
    Του Μάκη Κουρή
    Μία είναι η απάντηση: «Ξεχάστε το όνομα ‘‘Μακεδονία’’»


    http://www.paron.gr/v3/new.php?colid=3&id=29776&dt=2008-07-20%200:0:0

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share