Άλλο ένα μεγάλο έργο της Συμπρωτεύουσας σταματάει..προσωρινά(;). - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

Άλλο ένα μεγάλο έργο της Συμπρωτεύουσας σταματάει..προσωρινά(;).

Σε ακόμα ένα "μεγάλο έργο"της Θεσσαλονίκης,μετά το Μετρό,την υποθαλάσσια,το νέο δημαρχείο,κλπ σταματούν ή καθυστερούν τα έργα κατασκευής..
Ο λόγος για το έργο της αναβάθμισης του σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης. Η ανάδοχος κατασκευάστρια εταιρεία “Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ” διέκοψε τις εργασίες, καθώς δεν υπογράφεται από τη θυγατρική του ΟΣΕ ΕΔΙΣΥ ΑΕ απαιτούμενη συμπληρωματική σύμβαση!
Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι η ΕΔΙΣΥ ΑΕ συμφωνεί με την αναγκαιότητα της σύμβασης, αλλά δεν διαθέτει τεχνικό συμβούλιο για να την εισηγηθεί και ως εκ τούτου δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις! Το έργο, προϋπολογισμού 2,1 εκατ. ευρώ, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2007 και βρισκόταν στο στάδιο της ολοκλήρωσης, περιλαμβάνει την κατασκευή υπόγειας διάβασης από την οδό Μαργαροπούλου μέχρι την πλατεία σιδηροδρομικού σταθμού, εγκατάσταση οκτώ κυλιόμενων σκαλών και τριών αυτόματων ανελκυστήρων, αισθητική διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
Ωστόσο, από την αρχή του έργου διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ανάγκη αντιστήριξης και υποθεμελίωσης των τοιχίων κλιματοστασίων, που είχαν κατασκευαστεί τη δεκαετία του ʼ50.
Έχουν περάσει 17 μήνες από την έναρξη εργασιών και η ανάδοχος εταιρεία δηλώνει ότι η περαιτέρω συνέχιση των εργασιών (εγκατάσταση ανελκυστήρων κτλ.) καθίσταται εκ μέρους του αναδόχου αδύνατη, καθότι δεν υπάρχει σύμβαση για τις πρόσθετες εργασίες, οι δε ήδη εκτελεσμένες πρόσθετες εργασίες δεν έχουν πληρωθεί. Έχει επιδοθεί ήδη στην ΕΔΙΣΥ ΑΕ σχετική δήλωση διακοπής εργασιών”.
Την ανάπλαση εξήγγειλε το 2001 ο τότε υφυπουργός Μεταφορών Σπύρος Βούγιας, ενώ το 2003 ο πρώην υπουργός Χρίστος Βερελής είχε διαβεβαιώσει για την κατασκευή της, μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004!

8 σχόλια:

  1. ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ! ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ salonika..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πειράζει, άσε ας μη γίνει το έργο. Αν συνεχιστούν οι εργασίες μπορεί και να βγούνε τίποτα τάφοι αρχαιοβούλγαρων στην επιφάνεια και να έχουμε άλλα σαν και αυτά που γίνονται με τα έργα του μετρό στο ΑΠΘ. Οπότε ας σταματήσουνε για εθνικούς λόγους.

    Πάντως πέρα από την πλάκα δεν υπάρχει χρήμα και σταματάνε τα έργα. Και η κατασκευή των σταθμών στη γραμμή εθνική άμυνα-αεροδρόμιο στην Αθήνα σταμάτησε επείδη ο ανάδοχος δεν έχει χρήμα. Δε συμβαίνει μόνο στη Θεσσαλονίκη αυτό.

    ΥΓ: Μισώ τη λέξη συμπρωτεύουσα. Είναι μια κοροϊδία που δε συναντάται σε καμία γλώσα του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜPOREI ESY NA TH MISEIS TH LEKSH FILE 12.39 ALLA H THESSALONIKI MIA ZWH M'AYTH THN KOROIDIA ZEI.

    AKOMA KAI STO BYZANTIO "SYMVASILLEVOUSA" MAS LEGANE..

    DE VARIESE..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαυμένοι Θεσσαλονικείς.Πατήσατε τη μπανανόφλουδα της δεξιάς και τώρα ψάχνετε να δείτε τι φταίει στην..Συμβασιλλεύουσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οταν και ο πιο χαζος , της πολης ξερει οτι αυτη η πολη ειναι χτισμενη πανω σε μπαζωματα , σε επιχωματωσεις και επανω σε αρχαια πολισματα ...Οι "αρχοντες" της πολης προχωρουν σε κατασκευη "εργων" τετοιων , τοτε ή οι "αρχοντες" ειναι πιο χαζοι απο τους πιο χαζους της πολης μας ή ....Ο χριστοφορακος - μιζοφαρακος έχει βαλει το δαχτυλακι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ατσαλάκωτος δήμαρχος και ο plaisir τηλε-νομάρχης, τι έχουν να πουν για αυτήν την κατάντια...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. SKATAAA!!! ΟΣΕ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!! ΚΟΒΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΛΑ ΤΡΑΙΝΑ ΛΟΓΟ ΕΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΕΕΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΙΣΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΕΝΤΕΛΩΣ, ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΩΝ!!! ΞΥΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γκρουέφσκι που θέλετε άχρηστοι "άρχοντες" της πόλης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share