"Καλημέρα σκουπίδια" και πάλι στη Θεσσαλονίκη. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

"Καλημέρα σκουπίδια" και πάλι στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος από σήμερα στη χωματερή Ταγαράδων Θεσ/νίκης καθώς σφραγίζεται οριστικά από τους δήμους Θέρμης, Βασιλικών και Μίκρας.
Τα προβλήματα με την αποκομιδή των απορριμμάτων που αντιμετωπίζουν εδώ και 6 ημέρες πέντε Δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης αναμένεται να εξαπλωθούν σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα.
Οι Δήμοι Νεάπολης Συκεών, Πεύκων, Τριανδρίας και Αγίου Παύλου αδυνατούσαν να εναποθέσουν τα σκουπίδια τόσο στη χωματερή των Ταγαράδων, όσο και στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης.. Ο λόγος ήταν ο σταδιακός αποκλεισμός των Δήμων από τη χωματερή των Ταγαράδων, αλλά και το γεγονός ότι ο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης έφθασε στο όριο υποδοχής απορριμμάτων κατά δοκιμαστική λειτουργία του.
Και ενώ το χρονικό σημείο μηδέν πέρασε χθες,από σήμερα,(εάν δεν εμφανιστεί ο από μηχανής Θεός..),αναμένεται οι Θεσσαλονικείς που έχουν απομείνει στην πόλη να ξαναντικρύσουν τη γνωστή τους τελευταίους μήνες εικόνα των βουνών σκουπιδιών αυτή τη φορά όμως σε συνάρτηση με τον επιβαρυντικό παράγοντα της καλοκαιρινής ζέστης..

6 σχόλια:

  1. «Διώξτε τα τρωκτικά από το κράτος και τις κρατικές επιχειρήσεις» ήταν ένα από τα έξι κύρια σημεία-αιτήματα που έθεσε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, κ. Γιώργος Μυλωνάς, με μια ομιλία - την πρώτη επίσημη δημόσια ομιλία του ως πρόεδρος του ΣΒΒΕ μετά την περιπέτεια της απαγωγής του - που κινήθηκε στο γνώριμο δυναμικό και «έξω από τα δόντια» στυλ που τον χαρακτηρίζει.

    Όπως τόνισε μάλιστα ο κ. Μυλωνάς, δεν καλεί την κυβέρνηση να κάνει θαύματα, αλλά ανατροπές και συγκεκριμένα:

    «- Επενδύστε στην παιδεία, και κάντε θυσίες γι' αυτό,

    -Αναβαθμίστε την εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, γιατί η έλλειψη αυτής, μαζί με την αργή απόδοσή της, οδηγεί στη διαφθορά,

    - Διώξτε το φόβο από την κοινωνία, από τους άνεργους νέους, τους ταλαιπωρημένους και απροστάτευτους πολίτες και επιχειρήσεις,

    - Μην αφήνετε κακόβουλες μειοψηφίες να συντρίβουν τη δημιουργικότητα της κοινωνίας μας,

    - Διώξτε τα τρωκτικά από το κράτος και τις κρατικές επιχειρήσεις και

    - Δώστε αισιοδοξία στις επιχειρήσεις, λύνοντας κάθε μέρα, οριστικά, και κάποιο από τα αμέτρητα πρακτικά προβλήματά τους, τόνισε σχετικά.

    Απευθυνόμενος στη συνέχεια προς τα μέλη του ΣΒΒΕ - τα οποία και ευχαρίστησε για τη συμπαράστασή τους κατά τη διάρκεια της πρόσφατης περιπέτειάς του - και εν γένει προς τον επιχειρηματικό κόσμο της Βόρειας Ελλάδας και της χώρας στους συναδέλφους και τις σχετικές παραινέσεις του κ. Αλογοσκούφη τόνισε ότι «μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα από ό,τι η κρατικοδίαιτη κοινωνία μας πιστεύει» και πρόσθεσε: «Είστε το πιο ριψοκίνδυνα δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας μας. Διαμαρτυρηθείτε στο κράτος όσο πιο έντονα μπορείτε, αλλά μην το χρησιμοποιείτε ως άλλοθι, και μην περιμένετε πρώτο αυτό να σας λύσει τα προβλήματα. Μην αφήνετε τις αδικίες να σας κάμψουν την αγωνιστικότητα και να ξέρετε ότι μπορείτε να γίνετε το καλύτερο παράδειγμα και οι καλύτεροι εκπαιδευτικοί για τους νέους μας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ta parapona sas ston thle-nomarxh kai ton dhmarxo-stirella

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ta parapona sas ston thle-nomarxh kai ton dhmarxo-stirella

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέχρι και χθες στη χωματερή των Ταγαράδων κατέληγαν καθημερινά περίπου 300 με 400 τόνοι απορριμμάτων από εννέα δήμους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και άλλοι 400 τόνοι από ογκώδη απορρίμματα και μπάζα. Στον ΧΥΤΑ Μαυρορράχης κατέληγαν οι υπόλοιποι 1.000 με 1.100 τόνοι, ποσότητα που ξεπέρασε αυτήν που είχε προβλεφθεί για τη δοκιμαστική λειτουργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε μας νοιάζει τίποτα...έχουμε Πανίκα εμείς... (Τρομάρα μας) και όσον αφορά τον κ. Μυλωνά, ναι τα λέει αυτά και έτσι είναι και έχει απόλυτο δίκιο και προς τιμή του. Έκανε και κάτι άλλο όμως. Καλεί ανοιχτά τον επιχειρηματικό κόσμο να πάει να επενδύσει στην Τπυρκάι, στην Σμύρνη. Εμένα για χίλιους προφανείς λόγους και όχι κατ΄ανάγκη εθνικιστικούς δεμ μ' αρέσει να το ακούω αυτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα σκουπίδια να τα ρίξουνε στην Νομαρχία και στο Δημαρχείο.
    Τότε να τους δούμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share