Δύο Γερμανοί μέλη του αρχαιότερου γενεαλογικού δέντρου όλου του κόσμου! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Δύο Γερμανοί μέλη του αρχαιότερου γενεαλογικού δέντρου όλου του κόσμου!

Tο αρχαιότερο γενεαλογικό δένδρο στον κόσμο έχουν οι χωρικοί Οου Λατζ και Μάνφρεντ Χαχτχόσεν, που ζουν στην κοιλάδα του Σόσε στη Γερμανία, αφού βρήκαν τους προγόνους τους 120 γενεές πίσω!!
Μετά από γενετικές εξετάσεις που έκαναν ερευνητές στους 40 σκελετούς που βρέθηκαν σε σπηλιά στους πρόποδες του βουνού Χαρζ αποδείχθηκε πως
προέρχονταν όλοι από την ίδια οικογένεια. Δύο είχαν μια σπανιότερη γενετική δομή, πράγμα που βοήθησε στην ταυτοποίηση του γενετικού υλικού τους με αυτό
των δύο χωρικών.
Η σπηλιά όπου βρέθηκαν οι σκελετοί ανακαλύφθηκε το 1980,ενώ η διερεύνησή της ολοκληρώθηκε το 1993. Ο αρχαιολόγος Στέφαν Φλιντ, που έκανε την ανακάλυψη, βρήκε μαζί με τα οστά και κάποια θρησκευτικά αντικείμενα, γεγονός που αποτελεί μυστήριο, αφού κατά την εποχή του χαλκού οι άνθρωποι θάβονταν σε χωράφια.
Μετά την ανακάλυψή τους διάφορες θεωρίες βγήκαν στην επιφάνεια, οι δύο επικρατέστερες όμως είναι πως είτε κάποια από τα σώματα είχαν προσφερθεί σαν θυσία ή η μια γενιά εξοντώθηκε από την άλλη.
Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Γκέτιγκεν συμπέραναν πως η υγρασία της σπηλιάς δημιούργησε μία λεπτή στρώση ασβεστίου στους σκελετούς,προστατεύοντάς τους στο πέρασμα των αιώνων. Τα κρανία των σκελετών αναδομήθηκαν με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών και τοποθετήθηκαν προς έκθεση σε μουσείο.
Bookmark and Share