Τάφος της ελληνιστικής εποχής στα Εξαμίλια της Αλβανίας. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Τάφος της ελληνιστικής εποχής στα Εξαμίλια της Αλβανίας.

Τις τελευταίες ημέρες, κατά τις εργασίες διάνοιξης των θεμελίων για ένα αυθαίρετο στα Εξαμίλια των Αγίων Σαράντα, οι εργάτες έφεραν στο φως έναν αρχαίο τάφο, ο οποίος ανήκει, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Σκιπ" των Τιράνων στην ελληνιστική εποχή (400-300 π.Χ.).
Αμέσως, στον τάφο άρχισαν ανασκαφές Αμερικανοί και Αλβανοί αρχαιολόγοι, που παράλληλα διενεργούν ανασκαφές και στο Βουθρωτό. Οι αρχαιολόγοι βρήκαν στον τάφο διάφορα αντικείμενα, καθώς και ένα "σκύφο" (κορινθιακό αγγείο), που δεν μοιάζει με παρόμοιους που βρέθηκαν στη Φοινίκη και το Βουθρωτό, αλλά με εκείνους που βρέθηκαν στην Απολλωνία και τη νεκρόπολη της Κλεισούρας κοντά στην Πρεμετή. Ο εντοπισμός του αρχαίου τάφου, σύμφωνα με όσα αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου, οδήγησε τους αρχαιολόγους στη σκέψη ότι τα Εξαμίλια ήταν ίσως μη οχυρωμένο παράκτιο κατοικημένο κέντρο και ενδεχομένως εκεί να βρίσκεται το λιμάνι του Ποσειδώνα, που αναφέρει ο Στράβωνας στα "Γεωγραφία" του το 63 π.Χ..

2 σχόλια:

  1. ba romaioi tha tane.na vgei parayta o iraklidis kai i pantios me to kolonaki na katagiloun tis ethnikistikes kai ratsistikes arxaiologikes anaskafes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταγγέλω ανοιχτά ως τσιράκια του Ελληνικού Εθνικισμού τους Αλβανούς και Αμερικάνους αρχαιολόγους!

    Μεσιέ Τσίπρα στείλτε τους κουκουλοφόρους σας για να εξαφανίσουν τα ευρεθέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share