Φεύγουν διακοπές αφού πρώτα.."παρκάρουν" τους ηλικιωμένους! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Φεύγουν διακοπές αφού πρώτα.."παρκάρουν" τους ηλικιωμένους!

Με ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι -αλλά και τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων και του Πάσχα- έρχονται και φέτος αντιμέτωποι γιατροί και νοσηλευτές.
Πρόκειται για το... "παρκάρισμα" -όπως χαρακτηριστικά λέγεται στη γλώσσα του νοσηλευτικού προσωπικού- ηλικιωμένων για λίγες μέρες στο νοσοκομείο, προκειμένου τα παιδιά τους ή οι συγγενείς που τους προσέχουν, να φύγουν για διακοπές!
Η απουσία δημόσιων δομών φροντίδας των ηλικιωμένων και φυσικά τα δυσβάσταχτα έξοδα για την απασχόληση μιας αποκλειστικής νοσοκόμας, κάνουν αρκετούς να προσφεύγουν σε αυτήν τη μάλλον ανορθόδοξη λύση, προκειμένου να μπορέσουν να φύγουν για λίγες ημέρες διακοπών. Ωστόσο, το «παρκάρισμα» των ηλικιωμένων συγγενών δεν είναι φαινόμενο που αφορά μόνον τους οικονομικά ασθενέστερους..Οι περιπτώσεις αυτές είναι συνηθισμένες σε όλα τα νοσοκομεία και παρατηρούνται κυρίως σε παθολογικές και ορθοπεδικές κλινικές. Είτε μέσω γνωστών, που εργάζονται σε νοσηλευτικά ιδρύματα, είτε μέσω κάποιας «κρίσης» που εμπνέονται οι συγγενείς, καταφέρνουν να κάνουν εισαγωγή του αρρώστου στο νοσοκομείο και οι ίδιοι να φεύγουν για τις παραλίες. Οταν, την επομένη, διαπιστώνεται ότι η υγεία του ασθενούς είναι εντάξει και οι αρμόδιοι του νοσοκομείου καλούν τους συγγενείς να παραλάβουν τον άρρωστο, οι συγγενείς παραμένουν... άφαντοι για μέρες.
Εκτός από την κατάληψη κρεβατιών, τα οποία στα νοσοκομεία της χώρας μας είναι πολύτιμα, οι γιατροί επισημαίνουν και τον κίνδυνο οι άνθρωποι αυτοί να προσβληθούν και από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, φαινόμενο όχι σπάνιο για κάποιον που διαμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα εντός του νοσοκομείου.Σύμφωνα, πάντως, με εκπροσώπους εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα, «ιδιαίτερα συχνές είναι και οι περιπτώσεις ανθρώπων με υψηλό εισόδημα, που αφήνουν τους συγγενείς τους για λίγες μέρες στα νοσοκομεία, συνήθως μέσω κάποιου γνωστού."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share