Το πετρέλαιο στα 80 δολλάρια..; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Το πετρέλαιο στα 80 δολλάρια..;

Email από sofokleous10.gr

Τα τελευταία χρόνια η εικόνα των traders στην ενέργεια σε συνδυασμό με μια περίοδο πλούσια σε τυφώνες σήμαινε ένα μόνο πράγμα για το πετρέλαιο: υψηλότερες τιμές.
Κι όμως, με την... αποχώρηση του τυφώνα «Gustav», το ράλι για το κατατροπωμένο δολάριο επισκιάζει τους νέους επερχόμενους τυφώνες που κάνουν την εμφάνισή τους στον Ατλαντικό, καταδεικνύοντας πως οι προοπτικές της ευμετάβλητης αμερικανικής οικονομίας στις μέρες μας φοβίζουν τους traders πολύ περισσότερο από τον ταραχώδη καιρό.
Με τις τιμές της ενέργειας να υποχωρούν, παρά τον τυφώνα «Gustav», αναλυτές έχουν αρχίσει να κάνουν λόγο για το τέλος της κερδοσκοπικής φούσκας.
Η τιμή του αργού πετρελαίου υποχώρησε 5,75 δολ. ή 5% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 109,71 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (σ.σ 106.1 $ χθες βράδυ). Έφτασε δηλαδή στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Απριλίου, καταγράφοντας παράλληλα πτώση 37,56 δολ. από τα επίπεδα - ρεκόρ των 147,27 δολ. στις 11 Ιουλίου.
Η τόσο γρήγορη και απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου έχει οδηγήσει τους αναλυτές στο να περιμένουν πλέον "σπάσιμο" της λεγόμενης κερδοσκοπικής φούσκας. Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι το πετρέλαιο δεν θα σταθεροποιηθεί στα $100, αλλά πολύ χαμηλότερα, στα $70 ή στα $80!
«Πρόκειται για την απαρχή της πτώσης της τιμής του πετρελαίου στα $80 έως τα τέλη του έτους, αν όχι στις αρχές Σεπτεμβρίου» εκτιμά ο Joel Fingerman, επικεφαλής του FundamentalAnalytics.com, συμβουλευτικής εταιρείας σε θέματα ενέργειας του Σικάγο.
«Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν γιατί έχουν διογκωθεί» συμπληρώνει ο Fadel Gheit, αναλυτής επίσης σε θέματα ενέργειας της Oppenheimer (OPY). «Μια τιμή η οποία είναι τεχνητή δεν μπορεί να διατηρηθεί για πάντα. Στο τέλος της ημέρας τα θεμελιώδη της προσφοράς και της ζήτησης θα πάρουν τα ηνία».


*Ελπίζουμε η λεγόμενη κερδοσκοπική φούσκα που πρόκειται να σπάσει,όπως περιγράφεται στο παραπάνω κείμενο,να αγγίξει και τις τιμές στα Ελληνικά πρατήρια..

13 σχόλια:

  1. Ειναι σήγουρο οτι δεν αγγίξει την
    ΕΚΟ,.Δέν ξέρω άν το παρατηρήσατε η Κρατική εταιρεία που θα μπορούσε να κάνει παιχνίδι για τη μείωση της τιμής της βενζίνης ηταν η πλέον ακριβώτερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει τίποτα το κρατικό, τίποτα που να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον στην Ελλάδα. Τα κομματικά λαμόγια με καθαρά ποινική νοοτροπία κρατικοποίησαν επί Αντρέα και ιδιωτικοποιούν τώρα για τον ίδιο λόγο. Για να φάνε μίζες με μεσολάβηση υπέρ των αεριτζήδων επιχειρηματιών που λειτουργούν ως βδέλες στο κράτος και αργότερα υπέρ των πολυεθνικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ.
    ΒΑΣΙΚΑ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΩΛΟΚΡΑΤΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην Ελλάδα αγαπητό Greece Salonika

    Ό,τι ανεβαίνει.........



    .................ξανανεβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. AYTA DE MOU LENE TIPOTA OSO PLHRWNW SA MALAKAS 1.25 TH BENZINH.
    AYTA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Demand Destruction. Και ίσως πάει στα 50 δολάρια, αν δεν γίνει η επίθεση των ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν για να σωθεί το... δολάριο που διολισθαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΕΣ !

    ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ,ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ,ΜΙΚΡΑΙΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΑΡΓΟ,ΟΙ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΝ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΟΒΕΡΗ ΑΝΚΑΛΥΨΗ .!!!!


    ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ .

    ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ,ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ

    ΕΓΩ ΕΙΔΙΚΑ ΕΧΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΣΤΟ 80%.
    ΕΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ,ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ .

    ΦΥΣΙΚΑ ΡΟΛΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΑΝ ΜΕΣΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 9:18

    ΜΗΠΩΣ ΕΣΥ ΖΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ?

    ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΖΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΟΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΔΕΣ ΠΑΛΙ ΔΕΝ Μ'ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ενώ τα μέλη του ΟΠΕΚ αναμένεται την Τρίτη να διατηρήσουν αμετάβλητη την παραγωγή πετρελαίου των χωρών του καρτέλ, το αργό υποχωρεί προς τα 105 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο των πέντε τελευταίων μηνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share