Νέος πυρηνικός σταθμός ξεκινά στη Βουλγαρία. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Νέος πυρηνικός σταθμός ξεκινά στη Βουλγαρία.

Άλλος ένας πυρηνικος σταθμός για τη Βουλγαρία..Η έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου πυρηνικού σταθμού,ρωσικής κατασκευής,ξεκίνησε και επίσημα χθες στο Μπέλενε,με την τελετή θεμελίωσης του έργου απ΄τον πρωθυπουργό Σεργκέι Στανίσεφ ο οποίος δήλωσε σχετικά:
"Eίναι ένα νέο ξεκίνημα για τον ενεργειακό τομέα, για την εθνική οικονομία, αλλά και για την ανάδειξη της Βουλγαρίας σε σύγχρονη χώρα με δυναμική ανάπτυξη"..
Η συνολική αξία του σταθμού (φώτο) αναμένεται να ξεπεράσει τα 4 δισ. ευρώ. Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ρωσικής εταιρίας "Atomstroyexport" (σ.σ η εταιρία θα κατασκευάσει το έργο), Λεονίντ Ρέζνικοφ δήλωσε ότι τα πρότυπα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν στο Μπέλενε είναι αυστηρότερα και από εκείνα που ισχύουν για τους πυρηνικούς σταθμούς στη Ρωσία...

5 σχόλια:

  1. Πως γίνεται, μικρή χώρα προκεχωρημένο αμερικάνικο φυλάκιο με διάσπαρτες νατοϊκές βάσεις στο έδαφός του και πυρηνικό σταθμό ρωσσικής, (πλην ασφαλούς ! ) τεχνολογίας ? Εχουν κλείσει κάποια μονάδα απ' το πυρηνικό σαπάκι του Κοζλοντούι, ή ακόμα το σκέφτονται ? Αμα εκραγούν(ναι και μεταφορικά) με τις τόσες αντιθέσεις που δημιουργούνται σε πάμφτωχο μέρος γίνεται να μη μας πάρουν τα σκάγια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/09/blog-post_6819.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μονο εμεις θα μεινουμε να φοβομαστε την πηρυνικη ενεργεια.
    ακομα και οι αλβανοι ετοιμαζουν σταθμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μονο εμεις θα μεινουμε να φοβομαστε την πηρυνικη ενεργεια.
    ακομα και οι αλβανοι ετοιμαζουν σταθμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. EXOYME GEMISEI FOBIES.FOBOS GIA TA PETROXHMIKA (PHGAN STHN BOYLGARIA?)FOBOS GIA THN PIRELLI,THN ALFA ROMEO k.a MONO TIS BASEIS TOY "THANATOY" DEN FOBOMASTAN KAI TIS AFHSAME EDO.OXI KAI NA MAS POYN KAI FOBITSIARIDES. G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share