Οι προκλήσεις συνεχίζονται.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Οι προκλήσεις συνεχίζονται..

Tα Σκοπιανά ΜΜΕ είχαν σήμερα την είδηση της αποχώρηση της Ελληνικής αντιπροσωπείας που συμμετείχε σε συνέδριο της Ουνέσκο στο Βουκουρέστι που αφορούσε την πολιτιστική κληρονομιά .
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν αυτό συνέβει για δύο λόγους:
Ο πρώτος γιατί τα Σκόπια είχαν κληθεί εκεί με τη συνταγματική τους ονομασία.
Ο δεύτερος διότι η Σκοπιανή αντιπροσωπεία μοίρασε στους συνέδρους βιβλίο υπό τον τίτλο"Η Μακεδονική Γλώσσα".Η είδηση παρουσιάστηκε με ειρωνικά σχόλια στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών.
Για μια ακόμη φορά πάντως η Ελλάδα δίνει την εντύπωση πως αιφνιδιάζεται απ΄τους Σκοπιανούς ενώ η συνέπειά τους στις προκλήσεις έχει πλέον και πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία μεθοδικότητας..Ενώ στην ιστοσελίδα της Ουνέσκο και στις προσκλήσεις του συνεδρίου αποκαλούνταν "Former Yugoslav Republic of Macedonia" (δείτε εδώ) ,προτίμησαν να μην αντιδράσουν αμέσως αλλά να εισέλθουν κατευθείαν στην αίθουσα του συνεδρίου ως "Μακεδονία" και να μοιράσουν εκεί το επίμαχο βιβλίο.!

Το παρασκήνιο της αναγνώρισης των Κοσοβάρικων διαβατηρίων.
Την ίδια ώρα ήρθαν στο Greece Salonika -αποκλειστικές- πληροφορίες από το παρασκήνιο της πρόσφατης απόφασης της Ελλάδας να αναγνωρίσει τα διαβατήρια του Κοσόβου οι οποίες δίνουν μια νέα πολύ ενδιαφέρουσα διάσταση στο θέμα.
Σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα θα υπάρξει αργότερα σήμερα.

12 σχόλια:

  1. EIMASTE ENAS KSEFTILISMENOS LAOS
    ANIKANOS KAI ADIAFOROS
    MAS KYBERNOUN "EFIALTES"

    http://www.kalami.net/2008/omogeneia/macedonia_0708

    Πως χάσαμε το όνομα-Τα ντοκουμέντα
    1993, η κρίσιμη χρονιά: 'Οταν η Ομογένεια έκανε κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπουλούσε τ' όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
    Ο βρώμικος ρόλος Ελληνοαμερικανών ''ηγετών της Ομογένειας'' (οι ίδιοι ''προωθούν'' τα θέματά μας και σήμερα στις ΗΠΑ)
    - Hνωμένα Έθνη, Συμβούλιο Ασφαλείας- αποφάσεις, ψηφίσματα, πρακτικά γιά FYROM
    - H επιστολή του τότε υπουργών Εξωτερικών, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου γιά την αποδοχή -έμμεσα- ονόματος ''Μακεδονία'' (8 Απρ. 1993)
    - H αναγνώριση των Σκοπίων ως πΓΔΜ από την Ελλάδα, η υπογραφή της (ενδιάμεσης) συμφωνίας: Κάρολος Παπούλιας- Stevo Crvenkovsky, 13 Σεπτ. 1995, ΟΗΕ, με Σάϋρους Βανς ως "μάρτυρα".
    - Μία αποκαλυπτική ομιλία του Κρις Σπύρου, που δείχνει τις άγνωστες πτυχές του ξεπουλήματος και ''ξεσκεπάζει'' τους ''ηγέτες'' της Ομογένειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ?
    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ??

    ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ?
    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ??

    ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://ellines.ca/wpe/2008/09/gay-mcdougalls-work-is-not-finished/

    Gay McDougall’s work is not finished

    There seems to be is no end to the unprecedented pressure, political bullying and Machiavellian tactics against Greece from its Euro-Atlantic “Partners and Allies”: “Unbiased” facilitators, “independent” experts on minorities, ruthless, aggressive and systematic state financed propaganda, are just a fraction of the arsenal and the Weapons of Mass Deception being deployed to have Greece surrender “Macedonia” – an inseparable part of the historic and cultural legacy and name of its northern region.
    The trend to the aggressively building of a “fake-brick by fake-brick” case against Greece and whatever it stands for, has picked up pace and it is now the favorite passtime of the “Coalition of the Willing” in support of the Former Yugoslav Republic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. RE PAIDIA
    TYPOI SAN TON PRODOTI DIMITRA GIATI AKOMI
    KYKLOFOROUN?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

    Αυτό το διάστημα διεξάγονται εντατικές διαπραγματεύσεις μεταξύ του Δημήτρη Χριστόφια και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για επίλυση του Κυπριακού Προβλήματος. Η τουρκική πλευρά επιθυμεί την συνέχιση ή ακόμη την εγκαθίδρυση νέου συστήματος εγγυήσεων, όπως αυτό εφαρμόστηκε με την Συνθήκη Εγγυήσεως του 1960.

    Αυτός ο στόχος της τουρκικής πλευράς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός. Η Συνθήκη Εγγυήσεων αποτέλεσε την κατ' ισχυρισμόν βάση της Τουρκικής εισβολής του 1974. Ένα Κράτος-Μέλος της Ε.Ε. δεν μπορεί να υπόκειται σε δικαιώματα τρίτων Κρατών επί της κυριαρχίας ή της εδαφικής του ακεραιότητας. Η Κύπρος δεν πρέπει να ξαναγίνει όμηρος ποτέ ξανά.

    Με αυτήν την εκστρατεία στοχεύουμε, ως κοινωνία των πολιτών, να ενισχύσουμε την αντίσταση σε τέτοια σχέδια ενόσω διαρκούν οι διαπραγματεύσεις για συνολική επίλυση του ζητήματος.

    ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ www.isxys.org/no-guarantees

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπραβο στους σκοπιανους.
    ελπιζω να τους μιμηθουμε μια μερα.
    κυριολεκτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. OΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΞΥΛΟ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μου φαινεται οτι ετσι με αυτο το τροπ φαινομαστε πολυ φοβητσιαρηδες προς τους εξω. Δε μπορει ενα σκατοκρατιδιο σαν το Κοσοβο να μας κανει οτι θελει. Λοιπον πρεπει να λαβουμε υποψη την τακτικη τους και να δρουμε αναλογα. Πχ οταν θα πηγαινουμε σε τετοιου ειδους εκδηλωσεις να μοιραζουμε κι εμεις βιβλια με τη αρχαια μακεδονικη διαλεκτο, αρχιτεκτονικη κλπ και να δειχνουμε τις ομοιοτητες που ειχαν πχ με τους αιτωλους η τους ηπειρωτες κλπ. Να δουμε μετα ποιον θα πιστεψουν οι ξενοι. Αν συνεχισουμε ετσι εμεις θα φαινομαστε προβληματικοι και οχι οι σκοπιανοι. Π.χ στο youtube οι ελληνες χρηστες δεν αποχωρουν επειδη υπαρχουν σκοπιανα βιντεο σχετικα με τη μακεδονια, αλλα ανεβαζουν βιντεο με τη μακεδονια που αποδεικνυουν την ελληνικοτητα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΑ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΝ.ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΝΟΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. OIKONOMIKH ANTEPI8ESH STOU SLABo_BOYLGAROYS TWRA!

    1)APOXWRISH PARAYTA TWN ELLHNIKWN PEIXEIRISEWN
    2) PAGWMA ELLHNIKWN KAI KOINWTIKWN KEFALAIWN

    H MAXH TWRA ARXIZEI!

    DYNATA APOFASTIKA KAI ELLHNIKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    H MAKEDONIA EINAI ELLHNIKH!

    KAMMIA YPOXWRISH, KANENAS SYMBIBASMOS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://just-another-inside-job.blogspot.com/2007/03/history-of-house-of-rothschild.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share