Σε επιτήρηση της Ε.Ε. για την ασφάλεια τροφίμων η Ελλάδα! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Σε επιτήρηση της Ε.Ε. για την ασφάλεια τροφίμων η Ελλάδα!

Σε καθεστώς «επιτήρησης» μπήκε η Eλλάδα από τις κοινοτικές αρχές για θέματα που αφορούν την ασφάλεια των τροφίμων και την υγεία των κτηνοτροφικών προιόντων!
Mάλιστα, η χώρα μας παρπέμφθηκε στο «σκαμνί» του Eυρωδικαστηρίου για μια σειρά από παραβάσεις της κοινοτικής κτηνιατρικής νομοθεσίας και των υγειονομικών κανόνων σχετικά με τα ζωικά υποπροϊόντα.
Συγκεκριμένα,ζητήθηκε από την Eλλάδα να προβεί σε απερίφραστη δέσμευση να αντιμετωπίσει τα μακροχρόνια προβλήματα σ’ αυτούς τους τομείς με την ολοκλήρωση ενός πλήρους σχεδίου δράσης. Tο εν λόγω σχέδιο δράσης πρέπει να καλύπτει όλα αυτά τα θέματα μέσα σε σαφείς και ειδικές προθεσμίες, ούτως ώστε να επιτευχθεί ικανοποιητική τήρηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το κοινοτικό δίκαιο.

Eφόσον το συμφωνηθέν σχέδιο δράσης ολοκληρωθεί και τεθεί σε εφαρμογή, η Eπιτροπή προτίθεται να συγκαλέσει τις ελληνικές αρχές σε περαιτέρω συνεδριάσεις για την εξέταση της προόδου..

4 σχόλια:

  1. Το άρθρο είναι υπερβολικά γενικόλογο.

    Επίσης, θα ήθελα να ήμουν σε θέση να καταλάβω τι εννοεί ο ποιητής όταν μιλάει για κτηνοτροφικά ζώα(!!) αλλά δυστυχώς οι γραμματικές μου γνώσεις είναι συμβατικές και όχι τόσο προχωρημένες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. epithrhsh se ola mw thn ee mou.
    afou eimaste axrhstoi as valoume se ola epithrhtes eurwpaious.mporei na mh ladwnontai san tous dikous mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά δεν πέρασε η εποχή που βάζαμε στα καφάσια μια σειρά καλά σταφύλια ή ό,τι άλλο και από κάτω σάπια και μας τα στέλνανε πίσω; Ακόμα στην δεκαετία του '50 είμαστε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια που φέρατε αυτό το σοβαρό θέμα στην επιφάνεια. Παρακαλώ να το παρακολουθήσετε και αν θέλετε πληροφόρηση μπορώ να συνδράμω.

    Η Ελλάδα βρίσκεται κατηγορούμενη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παρτάβαση του κανονισμού σχετικά με τα ζωϊκά απόβλητα. Πέρα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο βέβαια, τα ζωικά απόβλητα στην Ελλάδα διατίθενται ανεξέλεγκτα και μολύνους και καταστρέφουν τους υδάτινους πόρους στην Ελλάδα και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
    Είναι πολλές οι περιοχές που τα υπόγεια ύδατα και το πόσιμο νερό έχει μολυνθεί από τα απόβλητα των σφαγείων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Εύβοια.

    Στην Ιταλία τα ζωικά απόβλητα συγκεντρωνονται, επεξεργάζονται και γίνονται λιπάσματα για βιολογικές καλλιέργειες τα οποία εξάγονται σε ένα σωρό χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

    Στην Ελλάδα όμως αυτά τα απόβλητα διατίθενται ανεξέλεγκτα και όποιον πάρει ο χάρος.
    Αυτό γίνεται επειδή στην Ελλάδα οι επιχειρηματίες γνωρίζουν ότι μπορούνε να ρίχνουνε τα απόβλητα των σφαγείων στα ρέματα και να μολύνουν τον κόσμο χωρίς να έχουν επιπτώσεις αφου ο εκάστοτε ΥΠΕΧΩΔΕ πάντα δείχνει κατανόηση στις αδυναμίες τους.
    Στην Ιταλία ομως που η νομοθεσία είναι αυστηρή ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα μετατράπηκε σε πράσινη ανάπτυξη.

    Άλλοι τόποι άλλα ήθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share