Συντριπτική η πλειοψηφία των αλλοδαπών μαθητών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Συντριπτική η πλειοψηφία των αλλοδαπών μαθητών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στην 9η σχολική περιφέρεια, που περιλαμβάνει τις περιοχές από Καμάρα έως και Άγιο Παύλο, το 80% του μαθητικού δυναμικού κάθε δημοτικού σχολείου αποτελείται από αλλοδαπούς - παλιννοστούντες μαθητές!
Πλειονότητα όμως αποτελούν οι αλλοδαποί μαθητές στα περισσότερα σχολεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης, καθώς οι γηγενείς τα εγκαταλείπουν αναζητώντας σχολεία με λιγότερους “ξένους”..
Το 10,5% του μαθητικού πληθυσμού στην Ελλάδα αποτελείται από αλλοδαπούς και παλιννοστούντες μαθητές (σ.σ. περίπου το 72% αυτών προέρχεται από την Αλβανία). Η καταγραφή του Ινστιτούτου Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (ΙΠΟΔΕ) του υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι οι αλλοδαποί και παλιννοστούντες μαθητές που φοιτούσαν στα δημόσια σχολεία κατά το σχολικό έτος 2006 - 07 έφταναν τους 113.054 (σε σύνολο 1.164.958 μαθητών). Μάλιστα, η Κεντρική Μακεδονία βρίσκεται στη δεύτερη θέση -μετά την Αττική- των περιοχών που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αριθμό αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών (10.666 στα δημοτικά, 9.291 στα γυμνάσια - λύκεια και 2.562 στα ΤΕΕ)..
Bookmark and Share