Ζητείται..διαστημικός νονός! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Ζητείται..διαστημικός νονός!

Ζητείται νονός για την επόμενη ευρωπαϊκή διαστημική αποστολή! Έλληνες ανεξαρτήτως ηλικίας και πολίτες από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό του ΕΟΔ (ESA) για την εύρεση ενός ονόματος για την επόμενη σημαντική διαστημική αποστολή της Ευρώπης: την αποστολή επί έξι μήνες, το Μάιο του 2009, του Βέλγου αστροναύτη Frank De Winne, μέλους του Σώματος Ευρωπαίων Αστροναυτών, στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS,φωτογ.).
Ο Ευρωπαίος αστροναύτης, στη διάρκεια της παραμονής του, θα διεξάγει σειρά επιστημονικών πειραμάτων. Μετά το ευρωπαϊκό εργαστήριο «Κολόμβος» που έχει εγκατασταθεί μόνιμα πια στον ISS, καθώς και την πρόσφατη επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αποστολής του ευρωπαϊκού ρομποτικού μεταγωγικού οχήματος «Ιούλιος Βερν» στον ISS, η αποστολή του Βέλγου αστροναύτη είναι το επόμενο διαστημικό βήμα για την Ευρώπη.
Το όνομα που θα κερδίσει στο διαγωνισμό (μια λέξη ή περισσότερες, μυθολογικού ή όχι περιεχομένου), θα γίνει το επίσημο όνομα της εξάμηνης αποστολής.

Η πρόταση, στα αγγλικά, με έκταση μέχρι μια σελίδα Α4, μπορεί να σταλεί με e-mail στην ESA,

στη διεύθυνση mission.name@esa.int

μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2008 και ο νικητής θα ανακοινωθεί στο δικτυακό τόπο της ESA το Νοέμβριο.

3 σχόλια:

Bookmark and Share