Ανησυχία απ΄τη σημερινή συνάντηση Μπακογιάννη-Μιλοσόσκι και ένα νέο αγκάθι. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Ανησυχία απ΄τη σημερινή συνάντηση Μπακογιάννη-Μιλοσόσκι και ένα νέο αγκάθι.

Ανησυχία απ΄τη σημερινή συνάντηση Μπακογιάννη-Μιλοσόσκι στο Παρίσι.Η αποκλειστική πληροφορία που μετέδωσε χθες βράδυ (20:25') το Greece-Salonika για την επίσπευση της συνάντησης των δύο υπουργών εξωτερικών μετά το σχεδόν εκβιαστικό τηλεφώνημα του υπ.Εξωτερικών των Σκοπίων προς την Ελληνίδα ομόλογό του -την ώρα που όλα τα portals των εφημερίδων αλλά και τοι τηλεοπτικοί σταθμοί μιλούσαν για συνάντηση την επόμενη εβδομάδα..- για ακόμη μια φορά επιβεβαιώθηκε.
Η προσπάθεια των επιτελών του Υπ.Εξωτερικών βέβαια να εμφανιστεί σχεδόν ως "τυχαία" η συνάντηση στο Παρίσι και επίσης τυχαία η επίσπευση της συζήτησης μεταξύ των 2 υπουργών δεν πείθει..
Ο φόβος της επαλήθευσης πληροφοριών που υπήρχαν τον τελευταίο καιρό για υπόγεια διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας-Ουάσινκτον και Ουάσινκτον-Σκοπίων είναι πλέον εμφανής.Και λέμε"φόβος" και όχι "ελπίδα" διότι όλα τα σημάδια των τελευταίων εβδομάδων καταδεικνύουν μια αρνητική προς τα Ελληνικά συμφέροντα εξέλιξη:

  • Τελευταία-αρνητική-πρόταση Νίμιτς,
  • Συνάντηση της εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ με μέλη της αυτοαποκαλούμενης"μακεδονικής"μειονότητας στη Δυτ.Μακεδονία για τη σύνταξη σχετικής έκθεσης,
  • Απότομη αναβάθμιση των συνομιλιών σε επίπεδο Υπ.Εξωτερικών.


Η επιτάχυνση της διαδικασίας των συνομιλιών μάλιστα ξάφνιασε ακόμη και εμπειρότατους διπλωμάτες οι οποίοι δεν κατανοούν την κίνηση αυτή αμέσως μετά μάλιστα την τελευταία πρόταση Νίμιτς,η οποία είναι και η μόνη που υπάρχει στο τραπέζι αυτή τη στιγμή και η οποία για πρώτη φορά στα 17 χρόνια της Ελληνοσκοπιανής διένεξης διασυνδέει το πρόβλημα της ονομασίας με την απαίτηση των Σκοπίων για αναγνώριση «μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας».
Σε κάθε περίπτωση πάντως και πριν ακουστούν κατηγορίες περί "εθνικής μειοδοσίας" προς το Ελληνικό Υπ.Εξωτερικών πρέπει να ληφθεί υπ΄όψην και μια νέα σημαντική παράμετρος που έκανε την εμφάνισή της τις τελευταίες μέρες στη διπλωματική σκακιέρα και που ίσως η Ελληνική πλευρά θέλει να προλάβει πριν την Νέα Υόρκη:

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές υπάρχει ένας νέος μοχλός πίεσης που ασκείται στην Ελληνική διπλωματία και λέγεται "αναγνώριση της ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία"απ΄τη Γενική συνέλευση του ΟΗΕ".Και συγκεκριμένα υπάρχει η απειλή της πρόκλησης ψηφοφορίας απ΄την ΠΓΔΜ την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη στη διάρκεια της Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για αναγνώριση με το συνταγματικό της όνομα!Απαιτείται βέβαια πλειοψηφία 2/3 για να γίνει αυτό αλλά με τις 128 χώρες που ήδη αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως "Μακεδονία" και την βοήθεια των ΗΠΑ δεν είναι απίθανο σενάριο.

**Σε κάθε περίπτωση το Greece Salonika θα ενημερώσει άμεσα.

**Προστέθηκε αργότερα,20:42'**

Τελείωσε πριν από λίγα λεπτά η συνάντηση των 2 υπουργών.Σε δηλώσεις τους αμέσως μετά συμφώνησαν πως..συνεχίζουν να διαφωνούν και εμμένουν στη διαδικασία εξεύρεσης λύσης μέσω των διαπραγματεύσεων υπό τον κ.Νίμιτς.Συμφώνησαν επίσης να υπάρξει νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη..

23 σχόλια:

  1. stom telos tha tous parakalame na valoun ena "nea" ena "voreia" klp mprosta ap;to Makedonia kai tha mas snomparoun.mw thn tyxh mou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεωρείται βέβαιο ότι την αναβάθμιση της διαπραγμάτευσης επιδίωξε και η αμερικανική πλευρά, καθώς η Ουάσιγκτον δεν κρύβει την επιθυμία της να δει το θέμα να κλείνει σύντομα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ πριν από την εκπνοή της θητείας της κυβέρνησης Μπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεωρείται βέβαιο ότι την αναβάθμιση της διαπραγμάτευσης επιδίωξε και η αμερικανική πλευρά, καθώς η Ουάσιγκτον δεν κρύβει την επιθυμία της να δει το θέμα να κλείνει σύντομα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ πριν από την εκπνοή της θητείας της κυβέρνησης Μπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί κανένα κανάλι δεν μιλάει για τις ΕΠΩΝΥΜΕΣ καταγγελίες πρωταθλητών κολύμβησης ότι ο Κυριακού τους έφερνε στα Τσικλιτήρια, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα περάσουν τέστ ντόπιγκ;
    Τί θέση μπορεί να έχει αυτός ο άνθρωπος σαν εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (που μας έχει στη μπούκα έτσι και αλλιώς για θέματα ντόπιγκ εδώ και μία τετραετία);
    Ο ΛΥΚΟΣ ΝΑ ΦYΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ
    ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ

    ΓΙΩΡΑΚΗ ΠΑΡΤΟΥΣ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ.
    ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ως καλπομακεδονια
    ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ
    αυτο τους ενδιαφερει
    ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΣΥNΒΕΙ;
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΑΣ ΒΙΑΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. THEN PREPI NA YPOKIPSUME ALLA OLI I ELLINES MASI ME MIA FONI NA FONAKSOUME
    OXI
    THEN MASAME OUTE AMERIKES OUTE EVROPES
    EMIS THEN PROKITE POTE NA ANAGNORISOUME KAI AN TOLMISI KANIS POLITIKOS NA TOU AFERESOUN TIN ITHAGENIA KE NA TON DIOKSOUN.
    I NTORA INE LATHOS SE AFTO TO POSTO THEN EXI DINATOTES INE FOFISMENI KE EXI ALLA SXEDIA,
    O GIORGAKIS?? ELPISO FILE 1,19 ITAN ASTIO AFTO???
    RE ENA TASO PAPADOPOULO THELOUME POU BGIKE SAN PATRIOTIS AGNOOTAS TIS POLITIKES EPIPTOSIS KE IPE
    OXI STO SXEDIO ANAN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ με Αριστοτέλη! Ας ξεσηκωθούμε και ας φωνάξουμε και εμείς στην Ντορα (και κάθε Ντόρα) ότι δε θα ανεχτούμε άλλες υποχωρήσεις. ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑΤΙ;
    ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ Ο Ο.Η.Ε ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ;
    ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;
    Ν.Α.Τ.Ο ΚΑΙ Ε.Ε ΓΙΟΚ
    ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΤΣΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΟΡΟ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ που υπαρχουν ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.
    ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΜ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΣΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΡΗΞΑΝ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ.
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ
    ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΠ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ Ν.Α.Τ.Ο ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.
    ΑΝ ΤΩΡΑ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΝΤΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.
    ΤΟΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ ΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Υ.ΠΕΞ
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΚΤΕΛΕΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΝΤΟΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. paidia h Elliniki kivernisi apodextikai makedoniki glossa kai ethnotita. Giati den to vgazoun afto oi dimosiografoi?

    H prodosia itan sxediasmeni, to onoma exei dothei kai oti kai na kanoume emeis (afou ksipnisoume prota) nomizetai oti sto meta, afou ginei to kako
    tha allaksoun ta pragmata?

    Ti tha pei diladi den to dinoume emeis - o Ellinikos laos? Kourafeksala. An to dosei h Elliniki kivernisi, afou apodexthke makedonikh glossa kai ethnikothta, afou to apodextoun ola ta krath (pou ta perissotera to exoun idi kanei) - ti tha pei emeis den tha to dextoume pote?

    Koimithite, to Fyrom me to nomo tha mas ta parei ola - epete meta kai o Tourkos pou tha parei thn Thraki. Kai h Boreios Kypros tha parei seira.
    H Elliniki kivernisi einai sto tsak na anagnorisi to Kosobo - to blue print gia oles tis autonomies.

    Kaneis den kounietai.
    Den vlepo kammia kinhtikothta tou Ellinikou laou kai ton Borioelladiton.
    Logia kai miden prakseis

    exasa kathe elpida

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Einai oloi tous masonoi, meli tou Bilderberg and organa ths neas takshs. Pairnoun endoles apo thn pagkosmia kivernisi.

    http://neataksi.blogspot.com/2008_03_01_archive.html

    tha ta klasoun omos otan laboun 10 ekatomyria grammata tou Ellinikou laou oti den dexontai to onoma Makedonia gia to kratidio.

    Den yparxei omos laos na to kanei afto
    kai to kseroun kala oi politikoi.
    Gia afto mas paizoun opos theloun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O KARAMANLIS EVALE ENA VETO

    ALLA FENETAI OTI POLEMAEI MONOS TOU

    ESEIS RE ELLINES GIATI DEN TON BOITHATE?

    VGEITE STOUS DROMOUS, STEILTE MHNYMATA KAI GRAMMATA, BOHTHEISTE TON
    OSTE NA MPOREI NA PEI STA AFENTIKA

    LYPOUME KYRIOI ALLA O ELLINIKOS LAOS DEN ME AFHNEI . VGAZO LOIPON THN LEKSI MAKEDONIA APO TO ONOMA.

    GIATI TON AFINETE MONO TOU E?
    GIATI SIGI SFIGOS ELLINES?
    DEN SAS AFORA TO THEMA?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ
    19 - 09 - 2008
    Να ποίοι είναι οι κατήγοροι της εφημερίδας μας. Να με ποιούς σκοπούς δουλεύουν και τι θέλουν να πετύχουν. Δεν χρειάζονται άλλα λόγια. Η εικόνα μιλάει από μόνη της.

    BBC-interview with Panayote Dimitras - spokesman of the Greek Helsinki Monitor about the discrimination of the minorities in Greece

    http://www.youtube.com/watch?v=sZxg2o7YB3g&eurl=http://elkosmos.gr/site/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για όσους θέλουν να ξέρουν τι συμβαίνει στο "μακεδονικό"

    http://taxalia.blogspot.com/

    http://1.bp.blogspot.com/_GOJP6BkWmXY/SNN0YFI_c6I/AAAAAAAAD_A/TjgHuC4SEYk/s1600/NM-RICE.JPG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι εθνοπατέρες του έθνους, α να χαθείτε μαύρο σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για να δούμε ποιός θα τολμήσει να υπογράψει αναγνώριση ειδικά με όλη αυτή την συμμορία των Εβραίων στην Ουάσιγκτον και πρίν τις Αμερικάνικες εκλογές.

    Καλά θα κάνει η δρακουλένια να πάρει πόδι γιατι κανείς πλέον δεν της έχει εμπιστοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. The Forced Homogenization of Populations in Greek Macedonia

    By Risto Stefov
    rstefov@hotmail.com

    http://www.maknews.com/html/articles/stefov/stefov137.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πειρατεία σε ελληνικό πλοίο
    ημερ/νία: 18-09-2008 Zougla.gr
    Μέγεθος γραμμάτων:


    Στα χέρια πειρατών έπεσε πλοίο ελληνικών συμφερόντων, που ταξίδευε από την Ασάου της Αιθιοπίας στη Μομπάσα της Κένυας, με το όνομα «Σεντάουρι». Στο πλοίο επέβαινε 25μελές πλήρωμα, όλοι από τις Φιλιππίνες και έφερε σημαία Μάλτας.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο πλοίο εισέβαλαν πέντε ένοπλοι στις 5.30 το πρωί.

    Είναι η 55η πειρατεία που σημειώνεται στη θαλάσσια περιοχή της Σομαλίας και το «Σεντάουρι» είναι το 13ο πλοίο το οποίο καταλαμβάνεται τον τελευταίο μήνα.

    Αν και η επικοινωνία με τα μέλη του πληρώματος είναι εξαιρετικά δύσκολη, ο πλοίαρχος κατάφερε να ειδοποιήσει την εταιρεία στην οποία ανήκει το εμπορικό πλοίο.

    Μέχρι πριν από λίγες ημέρες οι πειρατές καταλάμβαναν πλοία στα βόρεια και είναι σπάνιες οι φορές που χτυπούν στα νότια παράλια της περιοχής. Όλα τα πλοία που ταξιδεύουν προς τις ακτές της Σομαλίας, έχουν ειδοποιηθεί για το συμβάν έτσι ώστε να αποφύγουν να περάσουν από το σημείο. Από τον Κόλπο του Άντεν ετησίως περνούν 20.000 πλοία.

    http://www.madata.gr/index.php?news=24232

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. The Forced Homogenization of Slavo-Alabnobastardonians in Vardarska

    Please fart and burp at:

    Risto Stefov
    rstefov@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ανάμεσα στην υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, με τον σκοπιανό ομόλογο της, Αντόνιο Μιλόσοσκι. Αναμένεται να υπάρξουν και νέες διαπραγματεύσεις την προσεχή εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. poios einai o saltibagos Risto Stefov kai h propaganda tou diavaste edo

    http://macedonianontheweb.blogspot.com/2006/11/risto-stefov-lies.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share