Απειλητικές..προειδοποιήσεις Τάντις για όσες Βαλκανικές χώρες σχεδιάζουν αναγνώριση του Κοσόβου. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Απειλητικές..προειδοποιήσεις Τάντις για όσες Βαλκανικές χώρες σχεδιάζουν αναγνώριση του Κοσόβου.

Σε..απειλητικές προειδοποιήσεις προχώρησε ο Πρόεδρος της Σερβίας κ.Τάντιτς (φωτογ.)μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπ.Τσερβενκόφσκι στο περιθώριο της Γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Ο πρόεδρος της Σερβίας,ενώπιων μάλιστα του σκοπιανού ομολόγου του,αναφερόμενος στην περίπτωση της-εν αναμονή- αναγνώρισης του ανεξάρτητου Κοσόβου απ΄την ΠΓΔΜ τόνισε:"Θα υπάρξουν οπωσδήποτε αντίποινα εάν τα Σκόπια αποφασίσουν να αναγνωρίασουν την αυτοαποκαλούμενη ανεξαρτησία της Νότιας επαρχίας της Σερβίας"..
Νωρίτερα,μιλώντας στο VOA Serbian,o κ.Τάντιτς δε μάσησε τα λόγια του λέγοντας πως:
"η Σερβία δεν πρόκειται να δείξει κατανόηση εάν γειτονικά κράτη αναγνωρίσουν το Κόσοβο γιατί αυτό θα αποσταθεροποιήσει τη Σερβία.Δεν θα ξαναπάμε σε πόλεμο,συνέχισε,αλλά οι κυβερνήσεις του Μαυροβουνίου και της ΠΓΔΜ θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τις απόψεις μας."
Στις δηλώσεις του πάντως δεν αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση της Ελλάδας να αναγνωρίσει τα Κοσοβαρικά διαβατήρια (πατήστε εδώ για την είδηση και εδώ για το παρασκήνιο),ενώ μίλησε για "νέα εποχή" στις σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ..

.
**Την ίδια ώρα τα Σκοπιανά ΜΜΕ μεταδίδουν πως η τελική πρόταση του κ.Νίμιτς θα κατατεθεί στις 6 Οκτωβρίου σε Ελλάδα και Σκόπια.

17 σχόλια:

  1. Πρώτη η Σερβία είχε αναγνωρίσει και ακόμη αναγνωρίζει τα Σκόπια ως Μακεδονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΣΕΡΒΙΑ.
    ΣΑΝ ΠΟΝΤΙΚΙ ΠΟΥ ΒΡΥΧΑΤΑΙ ΜΟΙΑΖΕΙΣ.
    ΠΟΥ 'ΝΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΣΟΥ ΟΙ ΔΟΞΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΣΕΡΒΙΑ.
    ΣΑΝ ΠΟΝΤΙΚΙ ΠΟΥ ΒΡΥΧΑΤΑΙ ΜΟΙΑΖΕΙΣ.
    ΠΟΥ 'ΝΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΣΟΥ ΟΙ ΔΟΞΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πολιτικό μας κατεστημένο είναι σάπιο! Δεν έχει ούτε τα αναγκαία, τα στοιχειώδη χαρακτηριστικά για να κυβερνήσει. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι δυο αντίπαλα στρατόπεδα που κινητήριος δύναμης τους είναι τα πάθη, το ενάντια και κόντρα, χωρίς θέσεις, χωρίς προτάσεις.

    Οι πολιτικατζήδες περιορίζονται στα αξιώματα, στις απολαβές, στην λαμόγια και τις μίζες. Κύριο μέλημά τους είναι η διατήρηση της κάστας τους και συνθηκολογούν σε οποιανδήποτε απαίτηση ή οποιονδήποτε εκβιασμό για να την διατηρήσουν

    Το πνευματικό κατεστημένο είναι σάπιο. Δεν έχει ούτε τα ελάχιστα χαρακτηριστικά, αναγκαία για να καθοδηγήσει το έθνος των Ελλήνων στην έξοδο από την παρακμή. Δεν ενδιαφέρεται.

    Όλοι οι σημερινοί ταγοί περιορίζονται στα αξιώματα, τις θεσιθηρίες, στην δουλοπρέπεια προς τους πλανητάρχες και στην αδιαφορία προς την μόνη πραγματική δύναμη: την δύναμη των Ελλήνων που κοιμούνται.

    Η διοίκηση του κράτους είναι σάπια. Οι καρεκλοκένταυροι της αδιαφορούν για όλα, για τα πάντα, για όλους. Όταν δεν αδιαφορούν είναι για να παραλύσουν κάθε κίνηση. Υπολογίζουν μόνο στην κονόμα και το πώς θα κάνουν δώρα στον εαυτό τους.

    Οι Έλληνες κοιμούνται. Σε λίγο δεν θα έχουν κανένα χαρακτηριστικό Έθνους. Απλά θα συνωστίζονται πάνω σ’αυτόν τον χώρο που ακούει στο όνομα Ελλάς.

    Το Έθνος είναι σύνδεσμος ατόμων ομοιογενών, ομόγλωσσων και συνειδητοποιημένων για την οντότητά τους. Έχουν επίγνωση των πεπρωμένων τους ως σημερινού κρίκου της ομηρικής αλυσίδας που δένει την μία γενιά με την άλλη. Έχουν ένα χώρο, μια γη για να γεννιούνται, να ζουν, να πεθαίνουν, όπως γενιές πριν από αυτούς και γενιές μετά από αυτούς. Μια Πατρίδα γη που αποκτήθηκε με θυσίες, αγώνες και ποτίστηκε με αίμα.

    Αυτά τα απλά θέλουν να τα λησμονήσουμε. Ρεπούσηδες, Λιάκοι, Δραγώνες Δήμου, Ανδιανόπουλοι, Μπουκάλες, Μανδραβέληδες .....μας έβαλαν στο πλυντήριο. Θέλουν να μας «πλύνουν τον εγκέφαλο» για να ξεθωριάσει μέσα μας κάθε έννοια του έθνους. Να ξεχάσουμε την ιστορία μας, την γλώσσα μας, την θρησκεία μας ώστε να πάψουμε να είμαστε εμπόδιο στα πλανητικά σχέδια.

    Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ένα απλό και συνάμα δύσκολο πράγμα.

    Δεν θα σωθούμε αν δεν θέλουμε να σωθούμε. Δεν θα επιβιώσουμε σαν Έθνος αν δεν κάνουμε εμείς οι ίδιοι προσωπικά και συλλογικά, αυτά που δεν θέλει ή δεν μπορεί η νομενκλατούρα που μας κυβερνάει.

    Κανείς δεν θα μας υπερασπισθεί, αν εμείς δεν υπερασπίσουμε τον εαυτό μας. Χρειάζεται σάλπισμα θέλησης, αποτίναξη της υπνηλίας της μαστούρας που μας ποτίζουν. Σημαίνει έχθρα ζωντανή, ξεχειλισμένη, βαθιά κατά οποιουδήποτε προσβάλει την υπόσταση μας.

    Το μέλλον μας είναι στα χέρια μας.

    Οι «Ευρωπαίοι» δεν θα θυσιάσουν ούτε μία σταγόνα αίμα, δάκρυα, ιδρώτα ή συμφέρον για να μας υπερασπισθούν. Ο Τούρκος, σαν καλός κουμπάρος, θα θυσιάσει τα πάντα για να μας καταβροχθίσει, ονειρευόμενος την αυτοκρατορία του. Οι Σλάβοι θα περιμένουν χαιρέκακα την συντριβή μας για να γλείψουν κάνα κοκαλάκι από τα αποφάγια του Τούρκου. Οι πολιτικατζήδες αφού φρόντισαν για το μέλλον των παιδιών τους θα πηδήξουν στα κότερα τους και θα φύγουν νύχτα για να ξεκοκαλίσουν τα κοψίδια της αρπαχτής και της λαμόγιας τους σε άλλους τόπους. Οι διανοούμενοι ρυπαροί και τρισάθλιοι, όσοι προλάβουν να την κοπανίσουν θα παίξουν «τον θλιμμένο και αδικημένο πρόσφυγα» και μερικοί άλλοι, που στην κωλότσεπη ή στο ταγάρι κρατάνε και κάνα αμερικάνικο διαβατήριο, θα πάνε για την νέα τους πατρίδα. Ποια πατρίδα, μήπως είχανε και ποτέ.

    Μόνο εμείς μπορούμε να τα ανατρέψουμε όλα αυτά.... Αν θέλουμε..

    Διαφορετικά η Ελλάδα, ή ό,τι απομείνει, θα είναι η χώρα των χαμένων ευκαιριών και των χαμένων ανθρώπων...

    http://tabouri.blogspot.com/2008/09/blog-post_24.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KOITAKSTE TA DIKA MAS XALIA
    AN ANAGNORISOUME TO KOSOBO

    THA ANAGASTOYME NA ANAGNORISOUME
    KRATOS BOREIAS KYPROU

    AN ANAGNORISOUME TA SKOPIA OS MAKEDONIA
    THA ANAGASTOYME ARGA H GRHGORA NA
    TOUS DOSOUME KAI THN KATO H THN NOTIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. KOITAKSTE TA DIKA MAS XALIA
    AN ANAGNORISOUME TO KOSOBO

    THA ANAGASTOYME NA ANAGNORISOUME
    KRATOS BOREIAS KYPROU

    KRATOS ANATOLIKIS THRAKIS

    AN ANAGNORISOUME TA SKOPIA OS MAKEDONIA
    THA ANAGASTOYME ARGA H GRHGORA NA
    TOUS DOSOUME KAI THN KATO H THN NOTIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε συνάντηση του προέδρου του Κοσόβου Fatmir Sejdiu και του προέδρου της ΦΥΡΟΜ Branko Crvenkovski, συζήτησαν την αναγνώριση του Κοσόβου από την ΦΥΡΟΜ.
    http://macedoniaonline.eu/content/view/3668/1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. OLOI TO SYMFERON TOYS KOITANE

    KAIROS NA GIRISOUME KAI MEIS STA DIKA MAS
    STOUS PROGONOUS
    STHN ISTORIA MAS
    STIS RIZES MAS
    AFTA MONO THA MAS SOSOUN
    GIATI MAS EXOYN PERITRIGIRISEI LYKOI
    GIATI MESA STO SPITI MAS VRISKONTAI LYKOI
    KAI THELOUN OLOI NA MAS KATASPARAKSOUN
    ELLINES TORA OLOI MAZI

    "Οι πατριωτικές ιστοσελίδες σπαθάρηδες της μοίρας του Έθνους, γεμάτες χίμαιρες και μουσική, τυλιγμένες στην μεγάλη συμφωνία του αγώνα ζουν ολόψυχα το μεγάλο όνειρο μας την Ελλάδας μας, την αγάπη μας, την λευτεριά μας. Για σένα Ελλάδα! Για την πατρίδα που μας βαστά, που δίνει σκοπό και ένα νόημα στη ζωή μας. Είμαστε ευτυχισμένοι. Τρανότερα από κάθε άλλη φορά, από τα έγκατα της ψυχής μας σηκώνονται αγάλι-αγαλι τα λόγια του Γεωργιου Γεμιστού-Πλήθων που μας συναπαίρνουν: "Εσμέν γαρ Ελληνες το γένος, ώς η τε φωνή και η πάτριος παιδεία μαρτυρεί". Είναι λόγια συγκλονιστικά, , πολεμική ιαχή, ύμνος αγγελικός, είναι λόγια θριάμβου!"


    http://tabouri.blogspot.com/2008/09/blog-post_07.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ανεργία στην ΦΥΡΟΜ (Skopje 24/9) είναι στα 33.8%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σταματείστε να επαναλαμβάνετε οτι οι Σερβοι αναγνώρισαν τα Σκοπια. ΔΕΝ μας ενδιαφέρει.

    Εμας μας ενδιαφέρει οτι για δικό μας συμφέρον ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ γιατί πολύ απλά εχουμε και εμεις σκόπια-Θράκη-Κύπρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ 3% KAI ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ;
    ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΜΑΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εαν οι Σέρβοι θέλουν να μην αναγνωρίσουμε το Κόσοβο,να αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως FYROM.
    Έτσι ισχύουν οι φιλίες,όχι μόνο όταν αυτοί έχουν πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλα και οι Σερβοι αναγνωρισαν τα Σκοπια ενω πρωτα εμεις ειχαμε αναγνωρισει τη Βοσνια ως κρατος και μετα αυτοι αναγνωρισαν τα Σκοπια αμα το παμε ετσι.Στην αρχη ηταν με μας και θυμαστε καλα τις προτασεις Μιλοσεβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. asteiotites. o tipos aytos einai kati san na valoun ton alavano [esto ton liako i tin repousi]i ton mano kai ton andrianopoulo na ''iperaspizontai''tin timi tis xoras giati px exase to aigaio ti thraki i ti saloniki kai ta gianena.i servoi kourastikan kai proskinisan tous sionistes.apla.ala ta psomia tis sionistikis parafrosinis pragmaton telionoun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. AS KANOUN OLI OTI THELOUS EMIS NA KANOUME OTI MAS SYMFERI KE OTI INE KALO GIA TIN PORIA TOU ELLINISMOU.
    OXI STIN ANANGORISI TOU KOSOBOU EKTOS AN THELI AFTOTHIATHESI I BORIA IPIROS POU INE KE AFTI AFTONOMI.
    OXI STO ONOMA MAKEDONIA
    EKTOS AN DILOSOUN ELLINES I SKOPIANI KE MONO AFTI NA ANAGNORISTOUNE.
    I AMERIKI EXI IKONOMIKO PROBLIMA KE THA PERASI MEGALO KRISI TORA MPOROUME NA PERASOUME TIS THESIS MAS.
    MIN SAS KIRIEVI O FOVOS AN ENIOTHAN ETZI STIS THERMOPILES KE STIS PLATEIIS THA GINOMASTAN APO TOTE SKLAVI.
    FTANI 400 XRONIA OTHOMANIKO ZYGO
    RE TI IPAN TO 1821
    ELEFTERIA H THANATOS
    TI PATHATE SAS ALAKSANANE TA MYALA I REPOUSIDES.
    MIN AKOUTE TOUS PEMPTOFALANGITES
    KE DIETHINISTES.
    SINORA,KATESTIMENA,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κοντολίζα Ράις. Να βρεθεί αποδεκτή λύση στο θέμα της ΠΓΔΜ και να επιτρέψει την ένταξη της χώρας αυτής στο ΝΑΤΟ.
    Ο πρόεδρος Μπους τακτικά με ρωτά για το πού βρισκόμαστε με το όνομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Xestikame gia to ti thelei o Bush
    ta psomia tou Bush and ths Rice einai liga.

    an einai eksipnoi oi Ellines diplomates prepei na kanoun anaboli, oxi ypoxoriseis opos h anagnorisi tou Kosovou.

    Poli sindoma h Ameriki tha exei kainourgia kivernisi kai o Bush kai h oxia tou tha einai anamnisi.

    H istoria tha thimate thn oikogeneia Bush os xrimatodotes kai voithous tou Xitler,
    kai os ypefthinous gia tin katastrofi tou Iraq.

    Anaboli sto thema afto tou onomatos
    steilte ston diaolo to kolokratidio
    epistrofi
    kai diakopi kathe diapragmatefsis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share