Οι πυρηνικές "ανησυχίες" των γειτόνων. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Οι πυρηνικές "ανησυχίες" των γειτόνων.


Το blog sibilla-gr-sibilla μας ενημερώνει,μέσω email,πως σύμφωνα με είδηση του rinascita balcanica "αντιπροσωπεία των σκοπιανών βρίσκεται τη Βουλγαρία, σε επίσημη επίσκεψη (χθες 29 Οκτώβρη). Εκεί, έγιναν ΕΠΙΣΗΜΕΣ συναντήσεις με την γερμανική εταιρία RWE .
Οι σκοπιανοί θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κατασκευής του πυρηνικού εργοστασίου «Belene» στη Βουλγαρία.Το πυρηνικό πρόγραμμα «Belene», ξεκίνησε την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στις 3 Σεπτέμβρη 2008, το οποίο θα προϋπολογίζεται σε 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Το εργοστάσιο-δολοφόνος σχεδιάζεται να παράγει ενέργεια για όλη τη Βαλκανική και στρατηγικός επενδυτής του προγράμματος είναι η γνωστή γερμανική εταιρία RWE."

Η είδηση σύμφωνα και με πηγές του Greece-Salonika,είναι απολύτως ακριβής και επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στο ιστολόγιο αυτό περίπου ένα χρόνο πριν.
Στις 7 Νοεμβρίου 2007 το Greece Salonika είχε αποκαλύψει πως (δείτε πατώντας εδώ) η κυβέρνηση του Καναδά,χωρίς εώς τότε να έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια ως "Μακεδονία", προχώρησε στην χρήση του ονόματος"Μακεδονία" για τις εμπορικές συμφωνίες με τη γειτονική χώρα μετά την δέσμευση της ΠΓΔΜ να προχωρήσει σε εξαγορά καναδικού πυρηνικού αντιδραστήρα,τύπου Candu,αξίας 2 δισ.δολαρίων για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών..
"Η συμμετοχή της ΠΓΔΜ στο εργοστάσιο του Μπέλενε" (δείτε εδώ) -σύμφωνα με έναν πολύ καλό γνώστη της Βαλκανικής πραγματικότητας και φίλο του παρόντος ιστολογίου -"αποσκοπεί στην εκπαίδευση επιστημόνων και στελεχών που θα κληθούν στο άμεσο μέλλον να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πυρηνικό σταθμό ,καναδικού αντιδραστήρα τύπου Candu,που πρόκειται να εγκατασταθεί στην χώρα από την RWE"..
Bookmark and Share