Οι σημερινές εξελίξεις στο Σκοπιανό σε ΝΑΤΟ,ΟΗΕ και Σκόπια. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Οι σημερινές εξελίξεις στο Σκοπιανό σε ΝΑΤΟ,ΟΗΕ και Σκόπια.

Άλλη μια ψυχρολουσία για Σκοπιανό αξιωματούχο,αυτή τη φορά από το ΝΑΤΟ..
Ο πρόεδρος της FYROM Μπράνκο Τσερβένκοφκσι που πραγματοποιεί επίσκεψη στις Βρυξέλλες,μετά τη συνάντησή του με τον Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ άκουσε τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ να δηλώνει στους δημοσιογράφους πως "η απόφαση του Βουκουρεστίου είναι μία πραγματικότητα, την οποία η κυβέρνηση των Σκοπίων θα πρέπει να συνειδητοποιήσει, παρά την απογοήτευσή της".Επίσης υπενθύμισε ότι το ΝΑΤΟ" λειτουργεί με βάση την αρχή της ομοφωνίας και ότι η απόφαση του Βουκουρεστίου είναι γεγονός".
Ο κ.Σέφερ δε σταμάτησε εκεί και συνέχισε αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ.Συγκεκριμένα τόνισε ότι "όλες οι χώρες που επιθυμούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να έχουν «κανονικό πολιτικό πολιτισμό".
Από την πλευρά του, ο κ. Τσερβένκοφσκι επέμεινε ότι το θέμα της ονομασίας είναι ένα διμερές ζήτημα στο οποίο το ΝΑΤΟ δεν έχει ρόλο..
Την ίδια ώρα στα Σκόπια,ο Ν.Γκρουέφσκι συνέχισε στο γνώριμο ύφος τις δηλώσεις περί «διπλής ονομασίας», την οποία χαρακτήρισε ως «καλύτερη λύση»..
«Διπλή ονομασία σημαίνει να χρησιμοποιείται το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας διεθνώς και με την Ελλάδα να συζητήσουμε για ένα όνομα που θα αφορά τις μεταξύ μας σχέσεις» τόνισε.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση", (SDSM) ζήτησε σήμερα από τον κ. Γκρούεφσκι, ενόψει του νέου γύρου διαβουλεύσεων που θα έχει ο κ. Νίμιτς στη Ν.Υόρκη, με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, να συγκαλέσει συνάντηση με τους αρχηγούς των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας,από το κόμμα του κ. Γκρούεφσκι, το VMRO-DPMNE απορρίφθηκε η πρόταση με το αιτιολογικό μία τέτοια συνάντηση έχει νόημα να πραγματοποιηθεί μετά την ερχόμενη Τετάρτη, όταν ο κ. Νίμιτς θα υποβάλλει τη νέα του πρόταση.
Εν τω μεταξύ, το απόγευμα στη Νέα Υόρκη ,ο εκπρόσωπος του Μάθιου Νίμιτς δήλωσε πως ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ έχει προσκαλέσει τα μέρη για «μερικές συναντήσεις» την ερχόμενη Τρίτη, 7 Οκτωβρίου, στη Νέα Υόρκη τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ,αν και δεν διευκρίνησε εάν οι συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν θα είναι χωριστές ή κοινές.

9 σχόλια:

  1. ΕΔΩ ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ Ο ΓΚΡΟΥΓΙΟΣ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΔΩ ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ Ο ΓΚΡΟΥΓΙΟΣ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σκοπιανό είναι το τελευταιο σωσιβιο του Κωστακη.
    Και σάυτο ετοιμαζεται να ανεβει.
    Εσεις παιξτε το παιχνιδι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δύο ερωτήσεις ΜΟΝΟ για το Γιωργάκη:
    1. Εάν επανέλθει το σχέδιο Ανάν θα το ψηφίσεις (όπως το 2005) ή όχι;
    2. Συμφωνείς για τις συμφωνίας Ελλάδας-Ρωσίας ή όχι;
    ΕAN ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΗΛΕ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΑΚΕΣ θα ρωτούσε αυτές τις δύο ΑΠΛΕΣ ερωτήσεις, αλλά κανείς δεν το τολμάει να το κάνει ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΟΥ ΠΑΝΥΒΛΑΚΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.
    Βλέπεις τα υπερατλαντικά αφεντικά παρακολουθούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, τόσα λεφτά δίνουν για τη σκηνοθεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 2 Οκτώβριος 2008 10:15 μμ
    "Το σκοπιανό είναι το τελευταιο σωσιβιο του Κωστακη.
    Και σάυτο ετοιμαζεται να ανεβει.
    Εσεις παιξτε το παιχνιδι του"

    Συμφωνώ και επαυξάνω. Μα για αυτό και το παίζουνε αυτό το παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΕ Ο 10.17. ΡΩΤΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.

    3.ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ;
    -ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ-

    4.ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΘΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΞΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΙΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ;

    ΑΝ ΜΕΝΕΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΟΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑς Ή ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.

    ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΜΙΑ ΚΙ Η ΝΤΟΡΟΥΛΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΡΕΣΤΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως, τό καλύτερο φυτοφάρμακο γιά τήν ανάπτυξη ΚΟΡΟΪΔΩΝ, λέγεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.!

    Εκεί πού τό ρίχνουν αυτό τό φυτοφάρμακο, εάν συμπέσει και ο "λαός" νά έχει καταστεί βλήτο, πολιτισμικά, έ ρέ ΚΟΡΟΪΔΑ πού θά φυτρώσουν...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. aytos o gruefski telika einai poly blakas h mas douleuei olous?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 10:15 to skopiano einai poly sobaro gia na einai paixnidi opoioudhpote. Ti me noiazei emena o Kwstakhs ki o Giwrgakhs, h Makedonia me noiazei. Den exei nohma ayto pou les, dhladh an o Karamanlhs krathsei patriwtikh stash prepei na ton kritikaroume epeidh de mas aresoun ta ypoloipa pou kanei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share