Επιστροφή στη...Φεουδαρχία. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Επιστροφή στη...Φεουδαρχία.

Email-άρθρο
του κ.Γ.Πιπερόπουλου,
Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

"Το σενάριο, σε υπέρ απλουστευμένη μορφή, ήθελε τους εργαζόμενους στον πρωτογενή τομέα ως «δούλους» στους τσιφλικάδες και τους γαιοκτήμονες της Ευρώπης και της Αμερικής, και ως «χαμάληδες» στον δευτερογενή τομέα και την μεταποίηση.
Στη συνέχεια σημειώθηκαν έντονες αντιδράσεις, μας προέκυψε μετά από την Γαλλική και την Αμερικανική κυρίαρχα η Οκτωβριανή Ρωσική Επανάσταση και οι εργαζόμενοι σε γεωργία – κτηνοτροφία - φάμπρικες απέκτησαν δικαιώματα, μετουσιώθηκαν σε ανθρώπινα όντα (οι πλουτοκράτες τους θεωρούσαν ως…ζώα) και τα Συνδικάτα ανδρώθηκαν και «έβγαλαν γλώσσα στις υπερβολές των αφεντικών….»
Σε Ευρώπη και Αμερική η δύναμη των Συνδικαλισμένων όχι μόνο κατόρθωσε να διασφαλίσει για την Εργατική Τάξη δικαιώματα (ακόμη και…προνόμια) αλλά αποσόβησε και το φάσμα μιας Σοσιαλιστικής Επανάστασης ιδιαίτερα στην Ευρώπη μετά την ήττα της Γερμανίας του Κάϊζερ και στην Αμερική μετά το μεγάλο Κραχ της Γουώλ Στρητ!
Αυτό είναι το υπέρ απλουστευμένο σενάριο που περιέγραφε τον 19ο και τον 20ο αιώνα..."

. "..Η εικονική πραγματικότητα εξαφανίζεται με απίστευτα γοργούς ρυθμούς δίνοντας τη θέση της στην θλιβερή εικόνα μιας Μεσαίας Τάξης που διαγράφεται από τον χάρτη του κοινωνικού συστήματος! Κανείς δεν συνειδητοποιεί ότι μόλις εκλείψει η Μεσαία Τάξη αυτομάτως η εργατική τάξη θα «χάσει» τον παράδεισο;
Τελικά, άσχετα με τα ευφυολογήματα των εκπροσώπων Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης με τις ρυθμίσεις στα εργασιακά θέματα ίσως ξαναδούμε παιδιά κάτω των δέκα ετών να εισέρχονται στο χώρο εργασίας μία ώρα πριν την ανατολή του ήλιου και να εξέρχονται μία ώρα μετά τη δύση του!
Οι Κυβερνώντες αγνοούν ή ξέχασαν τί οδήγησε πριν 150 χρόνια τους Μάρξ και Ένγκελς να καταθέσουν το ανατρεπτικό κάλεσμα «….εργάτες όλους του κόσμου ενωθείτε, δεν έχετε τίποτε να χάσετε παρά μόνο τις αλυσίδες σας;…»"


(**Παραπάνω δημοσιεύθηκαν -λόγω μεγάλου μεγέθους- δύο μέρη μόνο,απ΄την αρχή και το τέλος,του πολύ ενδιαφέροντος άρθρου του κ.Πιπερόπουλου.
Για να διαβάσετε το άρθρο στην ολοκληρωμένη του μορφή πατήστε εδώ )

5 σχόλια:

  1. Τόν Καπιταλισμό, τόν αναζωογονεί τό ... χρήμα. Φρέσκο, ζωντανό, κατακόκκινο, σάν τό αίμα.

    Καί χρήμα βρίσκεται εκεί πού υπάρχουν ΚΟΡΟΪΔΑ. Στήν ευρεία έννοια, εκεί πού υπάρχουν στεγανά, μή πληροφόρηση, καραπουτσαριό στήν αγορά, απληστία "επενδυτών", κλπ.

    Άμα υπάρχει ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ, καί δέν υπάρχουν εξυπνάκηδες άπληστοι "επενδυτές", (ήγουν κορόϊδα), καλός είναι ΚΑΙ ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.

    Άν καί στήν τελική, άν πληρώσω ΕΓΩ τά 800 $μύρια bailout, μάλλον ΕΓΩ είμαι τό ΚΟΡΟΪΔΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aγαπητέ κ.Καθηγητά

    τό καλύτερο φυτοφάρμακο γιά τήν ανάπτυξη ΚΟΡΟΪΔΩΝ, λέγεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.!

    Εκεί πού τό ρίχνουν αυτό τό φυτοφάρμακο, εάν συμπέσει και ο "λαός" νά έχει καταστεί βλήτο, πολιτισμικά, έ ρέ ΚΟΡΟΪΔΑ πού θά φυτρώσουν...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΌΣ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ.
    Λυπηρό γεγονός για όλους όσους υποστήριζαν μια ιδεολογία πρόσκαιρων σκοπιμοτήτων, ευχάριστη έκπληξη για όσους υποστηρίζουν μια καπιταλιστική κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο.
    Επίσης θα πρέπει να τονιστεί ότι, ο καπιταλισμός δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αστική τάξη και η αστική τάξη αποκτά δυνάμεις μόνο στα πλαίσια του κράτους.

    Μέσα σε αυτό το πλαίσιο γεννιέται προσαρμόζεται και εξελίσσεται και η εργατική τάξη.

    Και όλα αυτά σε κανόνες ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ, ισονομίας και ισοπολιτείας.

    Καληνύχτα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φτάνει κε...καθηγητά
    Εχετε γεμίσει τα μπλόγκς αηδίες για δική σας και μόνο προβολή και τίποτα περισσότερο!!!
    Γράφετε μόνο για να γράφετε, χωρίς ποτέ να μπαίνετε στο...κόπο να απντάτε σε σχόλια ή σε απορίες.
    Αν μάυτό τον τρόπο νομίζετε πως θα...ξανα-εγγραφείτε στη εκλογική λίστα της ΝΔ, πλανάσθε πλάνην οικτράν.
    Ο κόσμος σήμερα χρειάζεται πολιτικούς με οράματα και ιδανικά.
    Εσείς μέσα στην ύπνωση που σας προκάλεσαν τα ΜΜΕ, λόγω συχνών εμφανίσεων, τα μόνα οράματα που έχετε είναι αυτά των...ονείρων σας.
    Σταματήστε λοιπόν την αυτοπροβολή σας, γιατί αν μή τι άλλο, γελοιοποιείστε.
    Συνεχίστε να...ονειρεύεστε
    και όταν με το καλό ξυπνήσετε απ το λήθαργο της αυταρέσκειάς σας,
    ...ξαναπροσπαθείστε!!!

    Μετα τιμης..Ταμάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Γράφετε μόνο για να γράφετε, χωρίς ποτέ να μπαίνετε στο...κόπο να απντάτε σε σχόλια ή σε απορίες.
    "

    αυτο ειναι πραγματικα ενοχλητικο και ουσιαστικα δειχνει απαξιωση εκ μερους του συγγραφεα προς τους υπολοιπους χρηστες των μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share