Φοβούνται εκτεταμένα επεισόδια στις 17 Νοεμβρίου. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Φοβούνται εκτεταμένα επεισόδια στις 17 Νοεμβρίου.

.
Ο φόβος της πρόκλησης επεισοδίων κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου απασχολεί έντονα τις τελευταίες ημέρες την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη.
Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη των επιτελών των διευθύνσεων της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να γίνει η πρώτη καταγραφή των στοιχείων και να αποτυπωθεί η εικόνα, για να ληφθούν μέτρα. Και φέτος αναμένεται να είναι μεγάλη η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ., αφού λόγω των γενικότερων εξελίξεων αναμένεται να είναι μαζικό και το κύμα των διαδηλωτών.
Ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαβεβαίωναν στην εφημερίδα"Μακεδονία" πως το σχέδιο δράσης, σε περίπτωση εκτεταμένων επεισοδίων και χρήση βομβών μολότοφ (κακουργηματικές πράξεις) μέσα στους χώρους του Πανεπιστημίου, δεν θα διαφοροποιηθεί από τα προηγούμενα χρόνια. Τόνιζαν πως “ο νόμος είναι σαφής” και για πρώτη φορά έλεγαν πως “για οποιαδήποτε επέμβαση σε περίπτωση τέλεσης κακουργημάτων δεν απαιτείται άδεια από καμία πλευρά”.
Επισήμαναν ακόμη πως στην περίπτωση επέμβασης δυνάμεων των ΜΑΤ για την ασφάλεια στο χώρο του ΑΠΘ με τη σύλληψη νεαρής, με το αιτιολογικό πως “γινόταν εκτεταμένη χρήση μολότοφ”, δεν προκλήθηκαν αντιδράσεις στο ευρύ κοινό και ότι η μεγάλη πλειοψηφία ζητεί να μην καταπατείται το πανεπιστημιακό άσυλο από τέτοια άτομα. Ωστόσο η επέμβαση εκείνη (δείτε περισσότερα πατώντας εδώ) προκάλεσε αντιδράσεις σε πολλούς χώρους και είναι χαρακτηριστικό πως η δίκη της νεαρής έχει προγραμματιστεί να γίνει λίγες ημέρες μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Ο σημερινός προιτάμμενος της εισαγγελίας Θεσσαλονίκης,Δημήτρης Παπαγεωργίου, σύμφωνα με πληροφορίες θα αποστείλλει αύριο στην αστυνομία έγγραφο, με το οποίο θα γίνεται υπόμνηση στις σχετικές παραγγελίες του προκατόχου του. “Τα έγγραφα Φλωρίδη παραμένουν σε ισχύ”, φέρεται να επισήμανε μιλώντας με συναδέλφους του, διαβεβαιώνοντας πως ο νόμος παραμένει ο ίδιος.
Οι εξελίξεις στις φυλακές αλλά και η συνέχιση της δίκης για την υπόθεση της “ζαρντινιέρας”, που επαναφέρει μνήμες αστυνομικής βίας ειδικά στη Θεσσαλονίκη, όπου συνέβη το περιστατικό, θεωρείται πως θα αποτελέσουν τις εστίες της ιδιότυπης διαμάχης, που μετατρέπεται σε επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων...
πηγή εφ.Μακεδονία.

5 σχόλια:

  1. τα ιδια παντελακη μου..τα ιδια παντελη μου καθε χρονο.ελεος πια με τα κωλοπαιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ.
    ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ΄ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ.
    ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ΄ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδη και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ηταν και ειναι εντελως ανικανοι και αχρηστοι, και φοβουνται να συνετισουν τους τραπεζιτες, μην θυμωσουν εκεινοι και τους κανουν ντα (δηλαδη τι σκατα θα τους κανουν? το εχω απορια αυτο), οι ελπιδες μας να απαλλαγουμε απο αυτους θα πραγματοποιηθουν με την βοηθεια των κανονων της αγορας και της ισορροπιας που υπαρχει σε ολα τα πραγματα γενικως στο συμπαν.

    Οι τραπεζιτες εχουν εθιστει τοσο στο κερδος, την παρανομια(τους διαφορους νομους τους εχουν κανονικα γραμμενους) και ασυδοσια τοσα χρονια που πια αυτο επιτελους θα λειτουργησει υπερ μας. Ηταν θεμα χρονου απλα.

    Το προιον που παραγει και πουλαει μια τραπεζα ειναι το χρημα (σε μορφη δανειου). Οι ιδιοι εχουν μειωσει πια αναγκαστικα, απο φοβο αδυναμιας αποπληρωμης, τα δανεια που εγκρινουν (αρα και το κερδος που βγαζουν). Ακομα και αυτα που εγκρινουν υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα πια να μην αποπληρωθουν αρα να χασουν οχι κι απο εδω το κερδος τους αλλα και να μπουνε μεσα οπως λεμε. Επιπλεον εχουν γινει τοσοι πολλοι (οι τραπεζες) που ο ανταγωνισμος μεταξυ τους για να προσελκυσουν καταθεσεις (δηλαδη την πρωτη υλη τους ας πουμε) τους εξουθενωνει στο περιθωριο κερδους τους. Και πιο λαικα: Αρμεξανε τους πελατες τους τοσα χρονια και τους γονατισαν δεν σκεφτηκαν ομως οτι ο πελατης τους ταιζει..τωρα ειναι αργα να κανουν κατι εδω που τα φτασανε τα πραγματα.Τελος οι χρυσες εποχες και τα ληστρικα υπερκερδη.

    Δεν θα κλεισουνν ολοι, αυτο δεν θα γινει ποτε. Θα μεινουν ομως λιγοτερες απο μισες απο οσες τραπεζες υπαρχουν σημερα, και κυριως θα ξυπνησουν και θα αρχισουν να αντιμετωπιζουν παλι τον κοσμο και τους πελατες τους αυτους που τους ταιζουν δηλαδη, με αξιοπρεπια, με σεβασμο, με υπακοη στους νομους και με ενδιαφερον για την επιβιωση του πελατη και οχι τον οικονομικο αφανισμο του.

    Σκαψανε τον λακο τους με την συμπεριφορα τους τοσα χρονια. Περιμενω τωρα με χαρα να τους δω να βουτανε μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το να λέμε κωλόπαιδα άτομα που επειδή ζόύνε σε ένα κόσμο τρομοκρατίας γινονται τρομοκράτες δεν μας τιμά. Πιστεύω πως κάποιοι μεγαλύτεροι σε ηλικία έλεγαν το ίδιο για τα παιδιά στο πολυτεχνείο. Τα σημερινά κωλόπαιδα είναι οι αυριανοί επιστήμονες τραπεζίτες και το μέλλον γενικά. Ελπίζω μόνο να μην ξεχάσουν και καταντήσουν όπως τα παλία κωλόπαιδα του πολυτεχνείου που κάποια από αυτά ξεπουλήθηκαν. Μια ελληνίδα από τον Καναδά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share