"H νύχτα της ζαρτινιέρας.." - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

"H νύχτα της ζαρτινιέρας.."

Email απ΄τους
''Ανεμολογίτες" του ΣΚΑΙ 100,3.
.
Άρθρο του καθηγητή κ.Γ.Μυλόπουλου*:
"Τον άγριο ξυλοδαρμό του Κύπριου σπουδαστή Αυγουστίνου Δημητρίου από αστυνομικούς, το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2006 στη Θεσσαλονίκη, τον είδαν όλοι στις οθόνες της τηλεόρασης. Κατά κύριο λόγο της ιδιωτικής, μια και τα κρατικά κανάλια έμειναν στην επίσημη εκδοχή της αστυνομίας. Σύμφωνα με την οποία η αιτία της κακοποίησης του παιδιού, ήταν μια ζωηρή… ζαρντινιέρα.
Εκείνο που ίσως έχει ενδιαφέρον σήμερα να έρθει στο φως της δημοσιότητας, είναι τα γεγονότα που είχαν προηγηθεί και οδήγησαν στο θλιβερό περιστατικό, καθώς και οι συνθήκες που επικρατούσαν εκείνο το βράδυ της Παρασκευής, μέσα κι έξω από το πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με τη σειρά.
Το ακαδημαϊκό άσυλοΤο έγγραφο του προϊσταμένου της εισαγγελίας της Θεσσαλονίκης, 10 περίπου ημέρες πριν την επέτειο της 17ης Νοέμβρη του 2006, σύμφωνα με το οποίο η αστυνομία, σε περιπτώσεις που συμβαίνουν κακουργηματικές πράξεις ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής, οφείλει να επεμβαίνει εντός του χώρου του πανεπιστημίου χωρίς την άδεια των πρυτανικών αρχών, έχει πέσει σαν κεραυνός εν αιθρία στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Η νομική ορθότητα της εισαγγελικής παρέμβασης καλύπτεται από τη χρονική συγκυρία, καθώς η εντύπωση που προκαλείται είναι, ότι αυτό αποτελεί προαναγγελία αστυνομικής επέμβασης στο πανεπιστήμιο.
Η συζήτηση ωστόσο δρα ευεργετικά, καθώς οι πρυτανικές αρχές, ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, όπως και οι σύλλογοι των φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σκέπτονται και συσκέπτονται με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσουν την πρόκληση. Αν δεχτούν την εισαγγελική παρέμβαση, ευθυγραμμίζονται μεν με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου για το ακαδημαϊκό άσυλο, δίνουν όμως τη λάθος εντύπωση.
Καθώς η εισβολή αστυνομικών στο πανεπιστήμιο, 33 χρόνια μετά τη μοιραία νύχτα της 17ης Νοεμβρίου του 1973, θα .."
(για τη συνέχεια πατήστε εδώ )
*Ο κ.Γιάννης Α. Μυλόπουλος είναι καθηγητής στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

6 σχόλια:

  1. Ο κ. Μυλόπουλος δεν χάνει ευκαιρία να κάνει αντιπολίτευση και είναι φυσικό γιατί είναι πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ. Ελέγχεται κατά πόσον είδε το επεισόδιο, εκτός αν κάθεται στην οδό Αγγελάκη.
    Επίσης είναι φανερό από το βίντεο του επεισοδίου ότι ο εν λόγω Κύπριος σπουδαστής χτυπιόταν και κλοτσούσε πριν να πέσει κάτω μαζί με έναν αστυνομικό. Φυσικά και δεν έπρεπε να εξακολουθήσουν να τον χτυπούν αλλά σε όλη την υπόθεση υπάρχει μεγάλη υπερβολή.
    Όσο για το περιβόητο άσυλο του κ. Μυλόπουλου ας το χαίρεται. Μας έχει κοστίσει αρκετά εκατομμύρια Ευρώ, εκατοντάδες καμμένα αυτοκίνητα ανυποψίαστων ανθρώπων, καμμένα μαγαζιά γύρω από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καμμένα περίπτερα, την καταστροφή του ίδιου του Πολυτεχνείου στην Αθήνα μαζί με ανυπολόγιστης αξίας έργα τέχνης, βιβλία και άλλα αντικείμενα που κάηκαν τότε που πρύτανης ήταν εκείνος ο ανεκδιήγητος με το γελοίο μουστάκι. Επιπλέον εξαιτίας του ασύλου τα Πανεπιστήμια αποτελούν εκπαιδευτήρια ανταρτών πόλεων και χώρους κατασκευής και αποθήκευσης βομβών Μολότωφ. Αυτή είναι η αλήθεια και τέτοιο άσυλο με τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές δεν υπάρχει σε καμία χώρα της Ευρώπης. Φυσικά με αυτά και αυτά τα Πανεπιστήμιά μας δεν είναι ούτε στα πρώτα 100 της σχετικής κατάταξης. Τουλάχιστον 30 μέρες το χρόνο γίνονται πορείες και επεισόδια και άλλες 60 μέρες οι σχολές τελούν υπό κατάληψη (άλλη έκνομη ενέργεια και αυτή που γίνεται άνετα και ατιμώρητα λόγω του ασύλου).
    Κρίμα κ. Μυλόπουλε. Στην ουσία δεν ενδιαφέρεστε για το Πανεπιστήμιο αλλά για την προσωπική προβολή και άγρα ψήφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oχι στην κατάργηση του ασύλου, πρέπει να έχουμε τον χώρο που θα μας επιτρέπει να την πίνουμε άνετα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣΕ ΡΕ ΜΥΛΟΠΟΥΛΕ.ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ>
    ΑΦΟΥ ΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΚΗΝΘΙΚΟ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μερικές διευκρινίσεις γιατί βαρέθηκα να διαβάζω μπούρδες:

    Ο Κύπριος
    1ον) δεν υπήρξε ποτέ φοιτητής.Ηταν σπουδαστής των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

    2ον)ήταν στα επεισόδια και βγήκε απ τη θεολογική.

    3ον)βγήκε μαζί με τεσσερις φίλους του,οι οποίοι ποτέ δεν κακοποιήθηκαν απ΄τους ασφαλίτες καθώς δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα να τους ακολουθήσουν στο τμήμα για εξακριβωση στοιχειων καθως δεν ειχαν μαζί τους κανενα εγγραφο που να αποδυκνειε την ταυτοτητα τους.Ο Κυπριος όπως φαίνεται και απ΄το βίντεο είναι επιθετικός,δε δεχεται να ακολουθήσει τους μπάτσους και βρίζει

    4ον)ο κύπριος είναι γνωστος στις αρχές της κύπρου από παρομοια περιστατικά στη Μεγαλόνησο και επίσης είναΙ φυγόδικος με την κατηγορία του φυγοστρατου.Παράτησε την Κύπρο,στη οποία πολλά ελληνόπουλα κάνουν τη στρατιωτική τους θητεία,και πηγε στη Θεσσαλονικη για τη μεγάλη ζωη΄..

    5ον)οι δικηγόροι του τον εχουν πεισει για το 1 εκατομμυριο ευρω που πρόκειται να πάρει ως αποζημίωση και συνεχίζει να παιζει ενα ανευ προηγουμενου θεατρο μονο μπροστα στις καμερες.Μολις κλεισουν οι καμερες ειναι αλλος άνθρωπος!

    6ον) ο κ.Μηλιόπουλος είναι γνωστός στη Θεσσαλονίκη περισσότερο τα απ΄την “στημενη”εμπαθειά του προς την κυβερνηση και το”γλύψιμο”προς τα παλια στελέχη του ΠΑΣΟΚ ωστε να συμπεριληφθει στις λιστες των υποψηφιων βουλευτων του κομματος στις επομενες εκλογες και για τιποτα περισσοτερο.
    και

    7ον)σε ολες τις πολιτισμενες χωρες του κοσμου οταν ενας υποπτος αρνειται τη συλληψη,η βια των αστυνομικων αρχων θεωρειται νομιμη.Βεβαια το να χτυπας εναν ανθρωπο αφου τον εχεις ακινητοποιησει ειναι αισχρο αλλα αυτος ειναι ο μονος λογος για τον οποιον θα επρεπε να διωχθουν οι ασφαλιτες που τον συνελαβαν και για τιποτε αλλο.

    Ειμαι δημοσιογράφος και ήμουν 20 μέτρα μακρυά την ωρα της συλληψης..

    Επαναλαμβάνω πως ήταν αισχρό να τον κλωτσάνε αφού έπεσε αλλά ας προσεχουμε τι λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ .ΕΓΩ ΕΚΦΡΑΖΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΚΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Грчкиот преговарач за прашањето за разликите околу името со Македонија Адамантиос Василакис денеска заминува за Лондон на средба со медијаторот Метју Нимиц.

    Василакис, како што јавија грчките медиуми, на средбата ќе ги предаде официјалните предлози на Атина во врска со последниот сет идеи на Нимиц за решавање на прашањето на името.

    Според досегашните информации, последниот пакет на Нимиц го вклучува името „Република Северна Македонија“, заедно со за признавање на македонската нација и јазик, пренесува грчката агенција

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share