"Όχι στην επαναφορά του σχεδίου Ανάν". - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

"Όχι στην επαναφορά του σχεδίου Ανάν".

Email του κ.Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου
www.metharros.gr

"ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ
(ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΘΝΗΣΚΟΥΣΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ)
ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
Tayé-Brook Zerihoun, Ειδικός Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα και επικεφαλής της Αποστολής UNFICYP
.22 Οκτωβρίου 2008 :«Οι ηγέτες της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας συνέχισαν σήμερα τις συνομιλίες τους. Τον Μάιο, ο κ. Χριστόφιας και ο κ. Ταλάτ δεσμεύονται σε μια εταιρική σχέση που θα περιλαμβάνει μια ομοσπονδιακή κυβέρνηση με ενιαία διεθνή ταυτότητα, μαζί με ένα τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος και Ελληνοκύπριο συνιστών κράτος, που θα είναι ισότιμα». (Αυτά περιέργως απουσιάζουν από το δελτίο ενημέρωσης του γραφείου τύπου και πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας τις 22 Οκτωβρίου)
.11 Νοεμ. 2008 τα ίδια αυτολεξεί αναφέρει ο ΟΗΕ στην ιστοσελίδα του εκ μέρους του κ Alexander Downer ειδικού απεσταλμένου: «In May, Mr. Christofias and Mr. Talat committed to a partnership that will comprise a Federal Government with a single international identity, along with a Turkish Cypriot Constituent State and a Greek Cypriot Constituent State, which will be of equal status». Το σχέδιο είναι πασιφανές: ο Ταλάτ χρησιμοποιεί τις συνομιλίες για την αναβάθμιση της Τουρκοκυπριακής κοινότητας σε κράτος μετά το σκηνοθετημένο ναυάγιο που θα ακολουθήσει, χρεώνοντας στους Έλληνες την αποτυχία των συνομιλιών και την απόρριψη και του δεύτερου δημοψηφίσματος… Ο κατήφορος συνεχίζεται :
«μειοψηφία- μειονότητα- κοινότητα- ψευδοκράτος- επίσημο και διεθνώς αναγνωρισμένο Τουρκοκυπριακό κράτος..» ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!!"
Bookmark and Share