Οι αποκαλυπτικές καταθέσεις συνεχίζονται. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Οι αποκαλυπτικές καταθέσεις συνεχίζονται.

Εmail του βουλευτή ΠΑΣΟΚ
και μέλους της εξεταστικής επιτροπής,
κ.Μιχάλη Καρχιμάκη.


"Οι καταθέσεις των κ.κ.Χατζηαλεξάνδρου και Πάπιστα.
Ο κ. Πάπιστας, επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης της ΑΝΘΕΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ Α.Ε, στην οποία μεταβιβάστηκαν και από την οποία αξιοποιούνται κατασκευαστικά τα ακίνητα που εκχωρήθηκαν στην Μονή Βατοπεδίου μέσω των αδιαφανών ανταλλαγών, σήμερα, 17/11/08, στην Εξεταστική Επιτροπή, μεταξύ άλλων:
(α) Δήλωσε ότι η προσφορά της ΑΝΘΕΜΙΑΣ για την αγορά των 62 οικοπέδων που μεταβιβάστηκαν μέσω ανταλλαγών από το Δημόσιο στη Μονή Βατοπεδίου έγινε την 21-11-06. (Δηλαδή 6 ολόκληρές ημέρες πριν από την ολοκλήρωση της σύστασης της Εταιρείας ΑΝΘΕΜΙΑΣ με την δημοσίευση περίληψης του καταστατικού της στο ΦΕΚ ΤΑΕ ΕΠΕ 12901/27-11-06). Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι η σύσταση της Εταιρείας έγινε αφού είχαν συμφωνηθεί με τη Μονή τα διαδικαστικά για την μεταβίβαση και κατασκευαστική αξιοποίηση των οικοπέδων.
(Σελ. 151- 153 Πρακτικών Εξεταστικής 17/11/08)
(β) όταν ρωτήθηκε σχετικά με το πώς επηρέασε τα επενδυτικά σχέδιά του το γεγονός ότι από τον Ιούλιο του 2007 είχε ανακινηθεί πολιτικά το θέμα των σκανδαλωδών μεθοδεύσεων των ζημιογόνων ανταλλαγών με σχετική ερώτηση τότε του ΠΑΣΟΚ, απέδωσε το σύνολο των αποκαλύψεων για το Βατοπέδιο σε στοιχεία που προέρχονταν από εκβιαστές
(Φαίνεται ότι τα επικοινωνιακά κατασκευάσματα περί σκευωρίας εκβιαστών αποτελούν κοινή γραμμή όλων των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο, είτε σε Κυβερνητικό είτε σε επιχειρηματικό επίπεδο... Τέτοια σενάρια όμως προσβάλλουν την νοημοσύνη της κοινής γνώμης, αφού σκοπίμως «αποσιωπούν» σωρεία εγγράφων και πραγματικών γεγονότων, όπως η παραίτηση από ήδη κερδισμένη δίκη ή όπως το όργιο υποεκτιμήσεων και υπερεκτιμήσεων στις ανταλλαγές, που αποδεικνύουν κεντρικό Κυβερνητικό συντονισμό παράνομων και ζημιογόνων για το Δημόσιο συμφέρον ενεργειών. )
(σελ. 121 Πρακτικών Εξεταστικής 17-11-08)
(γ) παραδέχτηκε ότι ο κ. Καραμπέρης Μάρκος, που εμφανίζεται να διαπραγματεύεται τα ανταλλάγματα που ζητά ο κ. Κουκουβίνος στο επίμαχο βίντεο, είναι κουμπάρος του, καθώς έχει βαφτίσει τον 5ο γιο του, τον Εφραίμ.
(Σελ. 114 Πρακτικά Εξεταστικής 17/11/08)
(δ) δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις στο ερώτημα γιατί εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο το επίμαχο βίντεο, που κατά τον εμπλεκόμενο επιχειρηματία..."
(...για τη συνέχεια πατήστε εδώ)
Bookmark and Share