Πρόταση του Βατικανού για τα μάρμαρα του Παρθενώνα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Πρόταση του Βατικανού για τα μάρμαρα του Παρθενώνα.

.
Την πρότασή του για έκθεση όλων των γλυπτών του Παρθενώνα σε ενιαίο μουσειακό χώρο παρουσίασε ο υπεύθυνος της επιτροπής του Βατικανού για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς (ισοδυναμεί με υπουργείο), Φραντσέσκο Μπουρανέλι.
Σε ομιλία του στην πρεσβεία της Κροατίας παρά την Αγία Έδρα, υπογράμμισε ότι «ήρθε η ώρα να σκεφθούμε να δημιουργήσουμε το πρώτο Ευρωπαϊκό Μουσείο, που να χαίρει ενός διπλωματικού καθεστώτος, όπως οι διάφορες πρεσβείες. Να δημιουργήσουμε ένα χώρο, στον οποίο να εκθέσουν τα ευρήματα του Παρθενώνα όλα τα ευρωπαϊκά μουσεία που τα διαθέτουν, χωρίς να χάσουν τη νόμιμη ιδιοκτησία τους».
Ο χώρος αυτός, σύμφωνα με τον «υπουργό» του Βατικανού, είναι το Νεο Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσει ευρωπαϊκό... προφίλ. Σύμφωνα με την πρόταση του Μπουρανέλι, συντονιστικό ρόλο θα μπορούσε να αναλάβει ομάδα ειδικών, με μέλη επιλεγμένα από την ΕΕ.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ.Μπουρανέλο προχωρά στη συγκεκριμένη πρόταση.Όπως γράφαμε στις 20/7/'08 στο Greece Salonika,άρθρο για το θέμα είχε υπογράψει ο κ.Μπουρανέλο στην ιταλική εφημερίδα «Ιλ Τζιορνάλε ντελ Άρτε» στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού.Δείτε πατώντας εδώ .
Bookmark and Share