Toυρκικό "πάρτυ" στο Αιγαίο μια μέρα μετά την πτώση του Apache.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Toυρκικό "πάρτυ" στο Αιγαίο μια μέρα μετά την πτώση του Apache..

.
Mια μόλις μέρα μετά τη χθεσινή πτώση του ελικοπτέρου apache της αεροπορίας στρατού οι Τούρκοι κυριολεκτικά έκαναν πάρτυ στο Αιγαίο..
Εικοσιπέντε τουρκικά αεροσκάφη (16 F-16, 4 F-4, 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 και 2 ελικόπτερα SeaHawk) εισέβαλαν σήμερα κατά τις απογευματινές ώρες στο FIR Αθηνών (χωρίς να έχουν υποβάλει σχέδιο πτήσης) και παραβιάσαν οκτώ φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο!
Η αυξημένη δραστηριότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας αποδίδεται στη διεξαγωγή της άσκησης «Dogu Akdeniz» (Ανατολική Μεσόγειος), στο πλαίσιο της οποίας η Άγκυρα έχει δεσμεύσει με NOTAM τρεις περιοχές στο Αιγαίο: δύο περιοχές ανατολικά της Σκύρου μέχρι το Άγιο Όρος και μία μεταξύ των νησιών Ικαρίας και Χίου.
Παρά το γεγονός ότι τυπικώς μετείχαν σε εκπαιδευτικά γυμνάσια, 10 από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος.
Στο μεταξύ, το προχθεσινό περιστατικό στα Δωδεκάνησα κατά τη διάρκεια του οποίου τέσσερα τουρκικά Φάντομ έκαναν χαμηλές πτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι, επιχειρήθηκε να εμφανιστεί από την Άγκυρα "σαν αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών από ελληνικά μαχητικά στον υποτιθέμενο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου"...
Η ελληνική πλευρά απάντησε και την Τετάρτη ο γραμματέας της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα επέδωσε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

.
Bookmark and Share