Για 6 -κυρίως- κλάδους προβλέπονται απολύσεις. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Για 6 -κυρίως- κλάδους προβλέπονται απολύσεις.

Αρνητικές προβλέψεις για την πορεία της απασχόλησης στο πρώτο τρίμηνο του 2009 σε 6 κλάδους κάνουν οι Έλληνες εργοδότες.
Σύμφωνα με έρευνα της Manpower που έγινε σε δείγμα 751 Eλλήνων εργοδοτών, το 13% δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις, το 60% ότι δεν θα προχωρήσει ούτε σε προσλήψεις ούτε σε απολύσεις, ενώ μόνο το 16% προγραμματίζει προσλήψεις.
Σύμφωνα με την έρευνα οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης, καταγράφουν μείωση της τάξης των 9 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο ενώ εξαίρεση ο δημόσιος τομέας και ο τομέας των κοινωνικών υπηρεσιών, όπου αναμένεται αύξηση των θέσεων εργασίας, καθώς και οι κλάδοι των χρηματοοικονομικών, των ασφαλειών, της ακίνητης περιουσίας και της παροχής υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις.
Αντίθετα μείωση θέσεων εργασίας και απολύσεις προβλέπονται στους τομείς της
μεταποίησης,
των εστιατορίων και ξενοδοχείων οι προοπτικές απασχόλησης καταγράφονται ιδιαίτερα αρνητικές προοπτικές (-4% έως -21%). Αρνητικές προοπτικές καταγράφονται, επίσης, στους κλάδους
των κατασκευών (-18%),
στις μεταφορές και επικοινωνίες (-17%)
και στον τουρισμό (-21%).
Σε ό,τι αφορά τις περιφέρειες της χώρας, η έρευνα δείχνει ότι στην ευρύτερη περιφέρεια της Αττικής θα υπάρξει περιορισμένη κινητικότητα, ενώ στη Β. Ελλάδα οι προοπτικές των προσλήψεων είναι αβέβαιες και οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης μηδενικές.

Bookmark and Share