Η κρίση χτυπά και τις τουρκο-σκοπιανές συμφωνίες.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Η κρίση χτυπά και τις τουρκο-σκοπιανές συμφωνίες..

"Αναστέλλεται" η υλοποίηση της συμφωνίας παραχώρησης των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των δύο αεροδρομίων της ΠΓΔΜ στην τουρκική εταιρία TAV, η οποία έπρεπε να τεθεί σε ισχύ προχθές,ως αποτέλεσμα των συνεπειών της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΓΔΜ, το υπουργικό συμβούλιο, στη χθεσινή του συνεδρίαση, αποφάσισε την μετάθεση της ισχύος της συμφωνίας για τις 30 Αυγούστου 2009, με την αιτιολογία ότι εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα τα οποία δεν μπορούσαν να προβλεφθούν κατά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας, τον Σεπτέμβριο του 2008.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το Δημόσιο της ΠΓΔΜ και η τουρική εταιρία TAV θα υπογράψουν συμπληρωματικό παράρτημα της σχετικής συμφωνίας, το οποίο θα επιτρέπει στην TAV να αναλάβει τη διαχείριση των δύο αεροδρομίων της ΠΓΔΜ και να προχωρήσει στην υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος, από τις 30 Αυγούστου του 2009 ...
Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και η εταιρία TAV, στις 24 Σεπτεμβρίου 2008, υπέγραψαν συμφωνία για την παραχώρηση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των αεροδρομίων των Σκοπίων και της Οχρίδας στην τουρκική εταιρία, για είκοσι χρόνια. Στη συμφωνία περιλαμβάνεται και δέσμευση της TAV για την κατασκευή νέου αεροπορικού τερματικού σταθμού μεταφοράς εμπορευμάτων στην πόλη Στιπ.
**Το συνολικό ποσό που πρέπει να επενδύσει η τουρκική εταιρία για τον εκσυγχρονισμό των δύο αεροδρομίων της ΠΓΔΜ και την κατασκευή νέο τερματικού σταθμού μεταφοράς εμπορευμάτων, ανέρχεται στα 200 εκ.ευρώ.



Bookmark and Share