Οι Σκοπιανοί φοβούνται αποσταθεροποίηση της χώρας λόγω Χάγης.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Οι Σκοπιανοί φοβούνται αποσταθεροποίηση της χώρας λόγω Χάγης..

Νέα επίθεση κατά του Νίκολα Γκρούεφσκι εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι από το βήμα της Βουλής. Επέκρινε την απόφασή του να παραπέμψει την Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995 και εξέφρασε την άποψη ότι αυτή η κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση τη γειτονική μας χώρα.
Ο κ. Τσερβένκοφσκι, σε μια ηγετική εμφάνιση στη Βουλή στη δύση της προεδρικής του θητείας, κατήγγειλε για μία ακόμη φορά τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι ότι ακολουθεί επικίνδυνη λαϊκιστική πολιτική, που δεν βοηθά την ΠΓΔΜ να κτίσει ένα ευρωπαϊκό μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε μεν νόμιμη την προσφυγή στη Χάγη, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι αυτή δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, που είναι η είσοδος στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Στη συνέχεια,προέβλεψε ότι "κατά τα χρόνια που θα απαιτήσει η ολοκλήρωση της διαδικασίας στο διεθνές δικαστήριο δεν θα υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο ζήτημα της ονομασίας με την Ελλάδα", κάτι που θα σημάνει μεγάλη καθυστέρηση στην ενταξιακή προοπτική των Σκοπίων σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.
Ο κ. Τσερβένκοφσκι υπογράμμισε με νόημα ότι η παραμονή της χώρας του για μεγαλύτερο διάστημα εκτός των δομών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. “θα μπορούσε να βλάψει την εύθραυστη ισορροπία των σχέσεων μεταξύ των Μακεδόνων και της αλβανικής μειονότητας”..
(Περισσότερες πληροφορίες γι'αυτό το θέμα πατώντας εδώ:Ο κ.Γκρουέφσκι απλώς δεν επιθυμεί την είσοδο στη Ε.Ε.)

(πηγή εφημερίδα "Μακεδονία")
Bookmark and Share