Εικόνες καθημερινής εξαθλίωσης στη "μεγάλη φτωχομάνα". - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Εικόνες καθημερινής εξαθλίωσης στη "μεγάλη φτωχομάνα".

Η "μεγάλη φτωχομάνα Θεσσαλονίκη" έπαψε εδώ και καιρό να αποτελεί απλώς στίχο τραγουδιού. Πρόκειται για μια τραγική πραγματικότητα. Καθημερινά, περίπου 2.500 συνολικά άποροι και άστεγοι σπεύδουν στα 25 συσσίτια που διοργανώνονται στην πόλη (από φορείς, ενορίες, οργανώσεις κ.ά.) για να πάρουν ένα πιάτο φαγητό!
  • Εκτός από τους απόρους, που καθημερινά πολλαπλασιάζονται, εκατοντάδες πρόσφυγες από την Αφρική και μετανάστες από τις βαλκανικές χώρες (κυρίως Βουλγαρία και Ρουμανία) προστίθενται στο μακρύ κατάλογο αυτών που χρειάζονται βοήθεια.Oι ανεπαρκείς δομές της Πολιτείας και η απουσία των τοπικών Αρχών έχουν αφήσει την υποστήριξη όλων αυτών των ανθρώπων στις φιλότιμες προσπάθειες μεμονωμένων εθελοντών, μη κυβερνητικών οργανώσεων, ενοριών κ.λπ.

  • Ενδεικτικό της ραγδαίας αύξησης των απόρων στη Θεσσαλονίκη είναι το γεγονός ότι στο συσσίτιο της οδού Αμύντα, το οποίο ξεκίνησε ακριβώς πριν από 3 χρόνια με 50 σιτιζομένους, σήμερα προσέρχονται περισσότερα από 240 άτομα (αύξηση 250%), ενώ τους τελευταίους 4 μήνες, μετά το καλοκαίρι, η προσέλευση έχει αυξηθεί τουλάχιστον κατά 25%.

  • Τους 5.000 έφτασαν οι πολύτεκνοι που έσπευσαν μέχρι στιγμής φέτος στις αποθήκες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για να πάρουν δωρεάν μακαρόνια και τυρί(!!) μέσω των Συλλόγων Πολυτέκνων, σχεδόν 2.000 περισσότεροι σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα τρόφιμα διανέμονται καθημερινά σε πολύτεκνους που το οικογενειακό εισόδημά δεν ξεπερνάει τις 15.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 20% για κάθε ανήλικο παιδί...
    (πληροφορίες "Αγγελιοφόρος","Άρσις")
Bookmark and Share