"Βγάλτε την Ελλάδα απ΄την Ευρωζώνη"! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

"Βγάλτε την Ελλάδα απ΄την Ευρωζώνη"!

Το πλέον αρνητικό άρθρο για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας δημοσιεύσανε οι Financial Times οι οποίοι στην ουσία προτρέπουν να εξευρεθεί τρόπος ώστε η Ελλάδα να αποχωρήσει απ΄τη ζώνη του Ευρώ!
Αρθρογράφος της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας σημειώνει ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και η προειδοποίηση του οίκου Standard & Poor's ότι μπορεί να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας «έχει οδηγήσει πολλούς να σκέφτονται το αδιανόητο», αναφερόμενος σε πιθανή έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ!
Γράφοντας χαρακτηριστικά ότι «η αγορά φοβάται τους Έλληνες», σημειώνει ότι ακόμη και πριν από τις κοινωνικές αναταραχές, η Ελλάδα αποτελούσε ένα περιφερειακό μέλος της ευρωζώνης και όχι μόνο με τη γεωγραφική έννοια.
Αναφέρεται ότι προβλήματα αντιμετωπίζουν επίσης η Ιρλανδία και η Ισπανία και ότι ήδη οι πιθανότητες που δίνονται μέσα στην αγορά για κάποια χώρα μέλος να εγκαταλείψει την ευρωζώνη μέχρι το τέλος του έτους ανέρχονται σε 30%.
"Μια κρίση λόγω Ελλάδας θα είναι το απόλυτο τεστ αντοχής για το ευρώ», σημειώνεται χαρακτηριστικά. «Εφόσον η ευρωζώνη βρει τρόπο αντιμετώπισης του ενδεχομένου μια χώρα μέλος να μην μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της, τότε το ευρώ μπορεί να γίνει το επόμενο παγκόσμιο νόμισμα αποθεματικών. Αν όμως δε βρεθεί τρόπος και κάποια χώρα βγει από τη ζώνη, τότε αυτή η φιλοδοξία λαμβάνει τέλος», καταλήγει ο συντάκτης, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «πιθανό Δούρειο ίππο διάλυσης του ευρώ»!

πληροφορίες Καθημερινή
Bookmark and Share