Έκτακτη σύσκεψη των αρχηγών του Στρατού στην Τουρκία. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Έκτακτη σύσκεψη των αρχηγών του Στρατού στην Τουρκία.

Την έκτακτη σύσκεψη των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων στο Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας προκάλεσε η σύλληψη εν ενεργεία αξιωματικών στο πλαίσιο της εξάρθρωσης της τρομοκρατικής – παρακρατικής οργάνωσης Εργκενεκόν σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ.
Οπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, περί τα 40 άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις απόστρατοι στρατηγοί, συνελήφθησαν την Τετάρτη στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η αστυνομική επιχείρηση έγινε σε έξι επαρχίες και οι συλληφθέντες απόστρατοι στρατηγοί είναι οι Κεμάλ Γιαβούζ, Ερντάλ Σενέλ και Τουντσέρ Κιλίντς.
Συνελήφθησαν επίσης ο Κεμάλ Γκουρούζ, πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Εκπαίδευσης, και ένας πρώην αρχηγός της αστυνομίας. Ακόμη, η αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι ενός πρώην εισαγγελέα, γνωστού για τις αντικυβερνητικές απόψεις του.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν δολοφονίες και βομβιστικές επιθέσεις για να προκληθεί χάος και να επέμβει ο στρατός, ο οποίος έχει αρνηθεί κάθε σχέση με την Εργκενεκόν.
Η αστυνομία στην Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη δεν έκανε κανένα σχόλιο.

*Γεγονός πάντως είναι πως όποτε η Τουρκία αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα η προκλητικότητά της στο Αιγαίο αυξάνεται..
Bookmark and Share