"Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεωκοπήσει".. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

"Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεωκοπήσει"..

"Aβάσιμα" χαρακτήρισε τα σενάρια για χρεοκοπία της Eλλάδας, δήλωσε χθες ο επικεφαλής επενδύσεων της Merrill Lynch, Γκάρι Nτούγκαν σε συνέντευξη Tύπου στην Aθήνα.
O ίδιος ωστόσο υπογράμμισε ότι η ύφεση «βρίσκει την Eλλάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς το υψηλό δημόσιο χρέος και το έλλειμμα του προϋπολογισμού περιορίζουν δραστικά τα περιθώρια χειρισμών της κυβέρνησης στην δημοσιονομική πολιτική (βλέπε παροχές, φοροαπαλλαγές κλπ).
Kαι τούτο, διότι, όπως τόνισε, «οι αγορές θα τιμωρήσουν την χώρα (σ.σ. απαιτώντας υψηλό ασφάλιστρο κινδύνου για να τη δανείσουν) και πολύ περισσότερο εάν διαπιστώσουν ότι οι δαπάνες στις οποίες προβαίνει δεν κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση».
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Nτούγκαν προέβλεψε ότι η διαφορά αποδόσεων (spread) των ελληνικών ομολόγων μπορεί να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο από τα σημερινά επίπεδα-ρεκόρ (παρά την χθεσινή «ανάσα») έως και κατά 75 μονάδες βάσης.
Διευκρίνισε μάλιστα ότι δεν θα συμβούλευε τους πελάτες της Merrill να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, ερχόμενος πάντως σε αντίθεση με συναδέλφους τους από άλλους ξένους οίκους, όπως την BlackRock και την ING.

πηγή Ημερησία
Bookmark and Share