Οι "σύμμαχοι" Ρώσοι σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τους...Τούρκους! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Οι "σύμμαχοι" Ρώσοι σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τους...Τούρκους!

Σα να μη μας τα λένε και πολύ καλά οι..σύμμαχοι Ρώσοι.Μετά την έπειτατους να δέσει το αεροπλανοφόρο Κουζνέτσοφ σε Τουρκικό λιμάνι έπειτα απ΄τις ασκήσεις στο Αιγαίο, οι Ρώσοι ανακοίνωσαν σήμερα πως θα προχωρήσουν σε κοινές ασκήσεις με τους..Τούρκους!
Σύμφωνα με το ΑΠΕ,ρωσο-τουρκική ναυτική άσκηση με την ονομασία «TURRUSS-2009» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, όπως δήλωσε ο βοηθός του αρχηγού του ρωσικού Στόλου και επικεφαλής της υπηρεσίας Ενημέρωσης πλοίαρχος Ίγκορ Ντιγκάλο.
Σύμφωνα με τον πλοίαρχο Ντιγκάλο η άσκηση θα διεξαχθεί κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της μοίρας του ρωσικού Στόλου της Βόρειας Θάλασσας στην τουρκική ναυτική βάση Ακζάς-Καραγκάτς, στην οποία μετείχε το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ», το οποίο δεν θα πάρει μέρος στα γυμνάσια.
Από ρωσικής πλευράς στην άσκηση θα συμμετάσχει το αντιτορπιλικό «Ναύαρχος Λέφτσενκο», το οποίο θα πραγματοποιήσει κοινούς ελιγμούς, ασκήσεις επικοινωνίας και έρευνας-διάσωσης με χρήση του ελικοπτέρου τύπου «Κάμοφ-27», το οποίο «σταθμεύει» επί του πλοίου.
Από τουρκικής πλευράς συμμετέχουν η φρεγάτα «Γκερμλίκ», οι πυραυλάκατοι «Φιρτίνα» και «Γκιουρμπέτ» και το περιπολικό «Κασίργκα», σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ρώσου πλοιάρχου...

Bookmark and Share