Ποιος να τα βάλει με το προεκλογικό Ισραήλ; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Ποιος να τα βάλει με το προεκλογικό Ισραήλ;

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού υπ.Εθνικής Άμυνας δηλώσε σήμερα πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας "βρίσκονται κοντά στην επίτευξη των στόχων τους"!
Θα συμφωνούσαμε μαζί του αν ο στόχος ήταν τα εκατοντάδες παιδιά Παλαιστινίων που δολοφονήθηκαν,ακρωτηριάστηκαν,τραυματίστηκαν σοβαρά και αν ήταν..τυχερά έμειναν απλώς ορφανά.
Αν όμως ο στόχος είναι όντως ο αφοπλισμός της Χαμάς μάλλον αυτός ο πόλεμος έχει πολύ μέλλον ακόμα,αν και οι Ισραηλινοί γνωρίζουν καλά πως αυτού του είδους τα κινήματα δεν μπορούν να παταχθούν με στρατιωτικά μέσα.
Κανείς σ'αυτό τον πλανήτη δε φαίνεται αρκετά ισχυρός ώστε να φέρει εμπόδια σε οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί απ΄την υπερδύναμη που λέγεται Ισραήλ.Ειδικά όταν αυτό βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.
Όπως και κανένα απ΄τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ και πρακτορεία αλλά φυσικά και τα κατά τόπους παπαγαλάκια τους ,δεν αναφέρουν πως ο μοναδικός λόγος αυτού του πολέμου είναι η επίδειξη πυγμής απ΄την κυβέρνηση του Ισραήλ λίγο πριν τις προσεχείς εκλογές στις οποίες δεν θα μπορούσε φτάσει ομαλώς υπό τη σκιά του φιάσκου και την ήττα στην προσπάθεια του Εούντ Ολμερτ να εισβάλλει το 2006 στο Λίβανο.
Δεν είναι τυχαίο πως,με τις εκλογές να απέχουν μόλις τέσσερις εβδομάδες, οι δύο κύριοι διεκδικητές της πρωθυπουργίας είναι πλέον ο υπουργός Αμυνας-και αρχηγός του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος- Εούντ Μπαράκ και η υπουργός Εξωτερικών -και αρχηγός του κεντρώου κόμματος Καντίμα- Τζίπι Λίβνι οι οποίοι βλέπουν τα ποσοστά δημοφιλίας τους να εκτοξεύονται απ΄την ώρα έναρξης των επιχειρήσεων και μετά,αν και πριν ένα μήνα δεν είχαν καμιά πιθανότητα με τον Βενιαμίν Νετανιάχου να προηγείται με μεγάλη διαφορά..
Και αυτή είναι η μόνη αλήθεια.
Σ.Αντωνιάδης,
Greece Salonika.
.
.
*Zητούμε συγγνώμη αν η εικόνα είναι πολύ σκληρή.Προβληματιστήκαμε για το αν θα έπρεπε να δημοσιευθεί ή όχι.Η πραγματικότητα όμως στην Πάλαιστίνη είναι το ίδιο σκληρή.Όσο κλείνουμε τα μάτια, τόσο το έγκλημα θα συνεχίζεται.
Bookmark and Share