To παρασκήνιο της Ελληνο-Ιρακινής συμφωνίας για την ανέγερση μνημείου στα Γαυγάμηλα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

To παρασκήνιο της Ελληνο-Ιρακινής συμφωνίας για την ανέγερση μνημείου στα Γαυγάμηλα.

Επειδή σε κάποιους δημοσιογράφους -και μη- προκάλεσε αίσθηση η ελληνική σπουδή για ανέγερση ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου στα Γαυγάμηλα σε συνεργασία με την ιρακινή κυβέρνηση,η οποία ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση της κ.Μπακογιάννη με τον Ιρακινό ομόλογό της την περασμένη Τρίτη στην Αθήνα(φωτογ.)
και επειδή στο διπλωματικό παιχνίδι δεν ανακοινώνoται τα πάντα προκειμένου να υπάρξει το ευκταίο αποτέλεσμα, να διευκρινίσουμε τα εξής:
Οι ελληνικές διπλωματικές αρχές είχαν ασφαλείς πληροφορίες απ΄την αρχή του Ιανουαρίου για επαφές του υπουργού εξωτερικών των Σκοπίων κ.Μιλοσόσκι με Ιρακινούς αξιωματούχους σε μια προσπάθεια να επιτραπεί στην ΠΓΔΜ η ανέγερση μνημείου για τη μάχη των Γαυγαμήλων,στην περιοχή του Αρμπίλ στο Βόρειο Ιράκ (κουρδική περιοχή ελεγχόμενη απ τον Μασέρ Μπαρζανί) ως "αντιστάθμισμα της συμμετοχής των ενόπλων δυνάμεων των Σκοπίων -με ένα λόχο- στην επιχείρηση "εκδημοκρατισμού" του Ιράκ απ΄τους Αμερικανούς"..
Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αξιοποίησε την πληροφορία αυτή καθώς και τη συγκυρία της επίσκεψης του Ιρακινού υπουργού, συνάπτωντας πρώτο την εν λόγω συμφωνία με το Ιράκ ,στην ουσία βάζοντας τέλος στα όνειρα των Σκοπιανών για ένα ακόμη...προπαγανδιστικό επίτευγμα.
Ήταν μια πραγματικά επιτυχημένη κίνηση,όσο κι αν η ανέγερση του μνημείου απ΄την Ελληνική πλευρά παραμείνει τελικά μόνο στα χαρτιά..
K.Χ,
για το Greece Salonika.
.
(*Περισσότερα δείτε και εδώ: 2009/01/blog-post_5823.html )
Bookmark and Share