Καταγγελία των Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Καταγγελία των Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης.

Email από Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.
(Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βορείου Ελλάδος)
.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του Διευθύνοντα Συμβούλου του Τηλεοπτικού Σταθμού «ΚΥΔΩΝ» της Κρήτης ο οποίος επιτέθηκε φραστικά με ακατονόμαστες λέξεις στον Πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών Κρήτης ((ΕΤΙΤΚ), όταν αυτός αρνήθηκε να υποκύψει στις πιέσεις του να καταστρατηγήσει την Σ.Σ.Ε.
Είναι γνωστή η καταπάτηση κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος από την πλειοψηφία των Περιφερειακών και Τοπικών Τηλεοπτικών Σταθμών. Οι περισσότεροι, ευτυχώς όχι όλοι, Διευθύνοντες και Ιδιοκτήτες τους, εκμεταλλευόμενοι την δύναμη που τους προσδίδει η ανάγκη των Τοπικών Βουλευτών, Δημάρχων και Πολιτευτών γενικότερα να προβάλλονται, δρουν πέρα από τους νόμους, και επιβάλουν στους εργαζόμενους τους συνθήκες μεσαίωνα.
Προειδοποιούμε τους κυρίους αυτούς ότι αν δεν εφαρμόσουν την εργατική και ασφαλιστική Νομοθεσία καθώς και τις υπάρχουσες ΣΣΕ θα μας βρουν απέναντι με κάθε μέσον που διαθέτουμε.
Τους λέμε επίσης ότι δεν θα
ανεχτούμε συμπεριφορές που θίγουν την τιμή και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων τους, συμπεριφορές που, σε μερικές περιπτώσεις όπως αυτή που πρόσφατα σημειώθηκε από προϊστάμενο σε Βορειοελλαδικό Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό, γίνονται ακόμα και απειλητικές για την σωματική ακεραιότητα των ιδίων και των οικογενειών τους.
Ζητάμε από τις αρμόδιες Κρατικές υπηρεσίες (ΣΕΠΕ, ΙΚΑ, ΕΣΡ κλπ) , να αποβάλλουν τους τυχόν δισταγμούς τους και να προβούν σε άμεσους ελέγχους και στους χώρους των Τηλεοπτικών επιχειρήσεων του Τόπου τους.
Ζητάμε, επίσης, από τους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς να ελέγξουν αν το Τεχνικό προσωπικό που εργάζεται στους Τοπικούς, Περιφερειακούς και Δημοτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς της αρμοδιότητάς τους, διαθέτει την ανάλογη με την ειδικότητά του άδεια άσκησης επαγγέλματος. (Νόμος 358/76)
Τέλος, ζητάμε από ΕΣΡ αν οι συνεργαζόμενες Εταιρείες Παραγωγής Οπτικοακουστικού Έργου πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 10 του Νόμου 2328.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε. Τ. Τ. Τ. Β. Ε.


Bookmark and Share