"Ριζοσπαστικοποίηση της ελληνικής νεολαίας", - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

"Ριζοσπαστικοποίηση της ελληνικής νεολαίας",

μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων..
.
Αντιμέτωπη με "μια ριζοσπαστικοποίηση της νεολαίας της" βρίσκεται η χώρα μας, κατά το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που αφιερώνει εκτενές ρεπορτάζ στα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος:
«Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (...) οι εμπρηστικές επιθέσεις, οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας και οι επιχειρήσεις τρομοκράτησης στα πανεπιστήμια έχουν γίνει σύνηθες φαινόμενο, αποδίδονται από την αστυνομία σε ένα αναρχο-αυτόνομο νεφέλωμα και την ευθύνη τους αναλαμβάνουν συχνά περισσότερο ή λιγότερο εφήμερες ομάδες», επισημαίνει χαρακτηριστικά η συντάκτης Κατρίν Μπουατάρ για να επικαλεστεί στη συνέχεια πρόσφατα επεισόδια την πυρπόληση βαγονιών του ΗΣΑΠ, την επίθεση στην «Απογευματινή», τα γκαζάκια σε γραφεία και σπίτια πολιτικών και δικαστών και την επίθεση στη διάρκεια ομιλίας του Ι. Πανούση στο πανεπιστήμιο.
Παραθέτει επίσης δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της αστυνομμίας Π. Στάθη, ο οποίος παραδέχεται ότι η αστυνομία πρέπει να «αναδιοργανώσει τις δυνάμεις της για να είναι πιο αποτελεσματική».Οι αποτυχίες του μηχανισμού ασφαλείας, καταλήγει η συντάκτης, αναδείχθηκαν την περασμένη εβδομάδα και από την απόδραση Παλαιοκώστα.
Γαλλικό πρακτορείο
πηγή Ελευθεροτυπία
Bookmark and Share