Στοχευμένες διαφημίσεις και από τη Google; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Στοχευμένες διαφημίσεις και από τη Google;

Η Google ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα ξεκινήσει την προβολή στοχευμένων διαφημίσεων, οι οποίες θα βασίζονται στις online συνήθειες των χρηστών, ακολουθώντας μία αμφιλεγόμενη πρακτική την οποία έχουν ήδη υιοθετήσει αρκετοί από τους ανταγωνιστές της.
Στο πλαίσιο αυτό, η Google θα παρακολουθεί τις ιστοσελίδες που επισκέπτονται οι χρήστες καθώς και τα βίντεο που παρακολουθούν στη δημοφιλή υπηρεσία online διακίνησης βίντεο YouTube, η οποία της ανήκει, προκειμένου να συνθέτει το προφίλ κάθε μεμονωμένου χρήστη.
Στη συνέχεια θα χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που έχει συλλέξει για την...

προβολή διαφημίσεων που θα σχετίζονται με τα ενδιαφέροντα των χρηστών. Για παράδειγμα, αν κάποιος επισκέπτεται συχνά ιστοσελίδες για αυτοκίνητα, η εταιρεία θα του προβάλει σχετικές διαφημίσεις.
Η εταιρεία φιλοδοξεί
να αυξήσει σημαντικά τη κερδοφορία της από την πώληση των διαφημίσεων με αυτή την πρακτική.
Η στόχευση της συμπεριφοράς των χρηστών στο διαδίκτυο
προκαλεί έντονες αντιδράσεις στους οργανισμούς προστασίας του ιδιωτικού απορρήτου. Ωστόσο, η Google σκοπεύει να κατευνάσει την ανησυχία τους, παρέχοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να μη συμπεριλαμβάνονται στον μηχανισμό παρακολούθησης, ή να παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή και να μπορούν να τροποποιούν τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί για αυτούς.
Bookmark and Share