Σε σύναψη δάνειου 19,5 εκ ευρώ προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Σε σύναψη δάνειου 19,5 εκ ευρώ προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Η αντιπολίτευση μιλά για κακοδοαχείρηση και προσπάθεια να καλυφθούν "μαύρες τρύπες" που προέκυψαν από κακοδοαχείρηση.

Το νέο δάνειο του δήμου Θεσσαλονίκης θα ληφθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και οι υπεύθυνος αντιδήμαρχος Οικονομικών στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υποστήριξε πως "το δάνειο θα επιδράσει ευεργετικά στην αγορά της πόλης, καθώς...σε αυτή θα διοχετευτούν τα χρήματα μέσα στους επόμενους μήνες"(!!).
Το θέμα είναι πως το δάνειο αυτό δεν θα κληθεί να αποπληρώσει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών αλλά οι κάτοικοι της πόλης οι οποίοι...ήδη πληρώνουν τα υψηλότερα δημοτικά τέλη της χώρας καθώς σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ μιας μέσης οικογένειας της Θεσσαλονίκης, το κόστος του ρεύματος σπάνια υπερβαίνει αυτό των δημοτικών τελών.
Στην κεντρική εισήγησή του προς το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών υποστήριξε επίσης ότι "το δάνειο θα ληφθεί με σκοπό να καλυφθούν το κόστος για την εκτέλεση απαλλοτριώσεων αλλά και διάφορες οφειλές κυρίως προς προμηθευτές" ενώ αμέσως μετά δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης αναρωτιόταν στην ανταπάντησή του :
Πρέπει κάποια στιγμή η διοίκηση να απαντήσει ευθέως ποιους και τι θα πληρώσει με τα 19,5 εκατ. ευρώ που δανείζεται. Θα πληρώσει τις ανοικτές τρύπες είτε από το σκάνδαλο της παγίας προκαταβολής είτε από την υπόθεση της υπεξαίρεσης των ασφαλιστικών εισφορών ή κάτι άλλο;”.
Greece Salonika
Bookmark and Share