Οι περιουσίες των πλουσιότερων Ρώσων μειώθηκαν κατά 70%! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Οι περιουσίες των πλουσιότερων Ρώσων μειώθηκαν κατά 70%!

Μόνο ο Ολεγκ Ντεριπάσκα, επικεφαλής της βιομηχανίας αλουμινίου Rusal, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 25 δισεκατομμύρια δολάρια..


Η οικονομική κρίση έπληξε σε πολύ μεγάλο βαθμό τους πιο πλούσιους ανθρώπους της Ρωσίας, των οποίων οι περιουσίες συνολικά μειώθηκαν κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 70% μέχρι και 142 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του περιοδικού Forbes που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
«Η κρίση έπληξε όλο τον κόσμο: τους επενδυτές, τους βιομηχάνους, τους παραγωγούς», επισημαίνει το περιοδικό. «Κανένα μέλος του χρυσού αιώνα δεν είδε την περιουσία του να αυξάνεται», προσθέτει.
Επικεφαλής της λίστας ο...
43χρονος Μιχαήλ Προχόροφ μεγιστάνας της υψηλής τεχνολογίας και των μεταλλευμάτων με την περιουσία του να υπολογίζεται στα 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ακολουθεί ο Ρόμαν Αμπραμόβιτς, ιδιοκτήτης της Τσέλσι, 42 χρόνων, με περιουσία 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια και τρίτος είναι ο πρόεδρος του πετρελαϊκού ομίλου Λουκόιλ Βαγκίτ Αλεκπέροφ με 7,8 δισεκατομμύρια.
Ο Ολεγκ Ντεριπάσκα, επικεφαλής της βιομηχανίας αλουμινίου Rusal, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 25 δισεκατομμύρια δολάρια και σήμερα είναι μόλις 10ος στη λίστα.-απε-.
Bookmark and Share