Η στραβός είν'ο γυαλός - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Η στραβός είν'ο γυαλός

ή στραβά αρμενίζουμε φίλοι συνbloggers.
  • Ελληνικά -επιπέδου- καφενείου,
  • επιχειρήματα -επιπέδου- δημοτικού,
  • εικόνα και αναρτήσεις-επιπέδου- κίτρινης μεσημεριανής εκπομπής της τηλεόρασης.
Τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθούμε τον ευτελισμό των Ελληνικών blogs μέσα από τις αναρτήσεις θεωρητικά "μεγάλων ενημερωτικών Ιστολογίων" του κέντρου.

Είναι αισχρή πλέον η εκμετάλλευση της αμεσότητας αλλά και της ανωνυμίας που προσφέρει το blogging για την προώθηση προσωπικών επιδιώξεων και αντεγκλήσεων,ακόμα και αν αυτή η κατάσταση προσφέρει μια εφήμερη άνοδο στην επισκεψιμότητα λόγω της περιέργειας των αναγνωστών η οποία μπορεί και να μεταφράζεται εσφαλμένα ως "επιβράβευση" από μερικούς bloggers.

Μακροπρόθεσμα θίγεται ανεπανόρθωτα η όποια εγκυρότητα προσπαθούμε να διατηρήσουμε όσοι πραγματικά αγαπούμε το νέο αυτό μέσο.

Οι ψίθυροι στη blogoσφαιρα για εμπλοκή και "εξαγορά" δύο τουλάχιστον ιστολογίων (ενός μεγάλου στην Αθήνα και ενός νέου στη Θεσσαλονίκη) από γνωστό επιχειρηματία,αμαυρώνουν ακόμα περισσότερο την "αθώα" εικόνα..

Μπορεί κάποιοι να σκέφτονται "δικό μου είναι ό,τι θέλω γράφω"..Όταν όμως εκατοντάδες χιλιάδες άτομα όλων των ηλικιών και όλων των τάξεων σε επιλέγουν για να ενημερωθούν, το επιχείρημα αυτό πέρα από ανεύθυνο -εώς και φαιδρό- μπορεί να γίνεται και επικίνδυνο.

Πιστεύουμε πάντως πως οι περισσότεροι αναγνώστες και χρήστες του διαδικτύου έχουν ανεπτυγμένη κριτική ικανότητα
όπως και ελπίζουμε πως η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, πριν καταφέρουν κάποιοι να μεταφέρουν αυτούσια την παθογένεια των παραδοσιακών ΜΜΕ στα Ελληνικά ενημερωτικά Ιστολόγια.
Greece Salonika.
Bookmark and Share